22 December 2008

erm...layan jer

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/22/2008 02:00:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam sumer...

hohoho... taptuptap dh nk msuk sem baru...huhuhu..sedey sgt ...xnak balik nak dok uma huhuh...tp nk wat camne ..idup mesti diteruskan!!!! huhuhu.... dh lah kne drive sorg2 balik sane...adei... mls pun ade... huhuh... byk bende yg best time cuti ni... ari sabtu yg lps family along n angah berkampung kt uma..then kami memancing di kolam blakang uma ....catch up picture below:
ikan patin... berat n hanyir !!!! best memancing!!!-hasil tangkapan abg ujang


hakim dpt tangkap ikan kapis ni!!! ok lah tue permulaan yg baik



lokasi memancing... (blakang uma aku je ni)

tanpa aku sedari ...aku terlupa ari sabtu ari tue ade konsert rock the world kt the secret garden stadium merdeka!!! huhuh..sedey seh... x dpt nk join... abg uda ade gi sane n dia amat bebesarkan hatinyer beli baju yg ade jual kt sane sbagai cenderahati n ade rakam bape2 band2 yg perform untuk tatapan adik bongsu nya ini...huhuh...thanks bro!!!


huhuhuhuhu................not that bad.....



x dpt gi... dpt tiket pun jdilah..waaaaaa

k lah ...gtg
wassalam


17 December 2008

aku membebel lagik!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/17/2008 06:24:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post

ni laptop aku yg lame tp rindukan nyer...huhuhu


hari ni seram sejuk btul..bukan cuaca tp berita2 berkenaan result yg bakal muncul hari ini... tp rupa2nye sok baru kuar ceh... wat aku x bleh tido mlm... risau punye psllah..enthlah jiwang kaco je seharian ni.. wat pe pun cam xmenjadi jer.. perghh... wat ni x kene wat tue x kene.. ape nk jadi lah agak nye(dh mcm nenek kebayan mmbebel plak daaa)

bapak aku dh tuang minyak full sok aku jejalan bawa kete ku... tp enthlah dh 4hari aku x bwak kete..mls... aku xtau nk g mane... mmber2 plak xda skrg ni.. plan nk lepaking dgn diorg pun hari sabtu ni..huhuhu...

aku sibuk dok layan laptop ni n lagu2 yg baru je aku download td... erm... layan jer,,, dh xtau nk wat pe... sambil2 tue gak aku cari keje kt tenet nie... daftar kt SPA... harap2 dpt lah aku keje nnti... then ade lah beberape company lain... nk citer pasal keje ni.. aku plan nk keje lps dip nnti.. tp mak x bg ar.. coz risau aku x bleh nk bg kan msa secara baik.. huuhu... skrg ni aku sibuk pujuk mak aku..aku kate lah kalu dpt keje aku tkr mood pengajian degree aku kpd PJJ... kalu x dpt aku teruskan je blajar.... lagipun aku tgk ramai gak lpsan degree ni menganggur... aku risau kot2 nnti aku xda tempat ..sbab tue lah aku nk cri keje sekarg ni...

aku rindu amat kat ank buah aku yg terbaru tue aisyah azzarah ...coz spjg 3 minggu dia dok dgn aku ...hari2 bangun dr tido sure gi cium dia... dukung ke ... huhuhu...hari2 gak aku siapkan air untuk dia mandi... biler skrg ni dh balik umah dia... sunyi plak aku...huhuh...rase nk turun jb skrg gak!!!

aku tgk2 plan aku nk bukak kedai buku cam ade peluang coz kak angah cam join skali... insyAllah aku akan ade kedai buku sendiri n gune label aku sendiri biler aku 28 or 29 thn nnti... besarkan cita2 aku ni.. kedai bku ni aku dh plan dri aku form 1 lagi... dan aku perlu teruskannyer....doakan kejayaan aku ye kwn2...

skrg ni aku nk busy kan diri... nk capai ape yg aku capai... aku jadi lebih matang dalam idup aku...n aku nk jadi somebody ... nk balas jasa mak n bapak aku...aku dh xmoh main2 agi..aku kene ade strategi sndri...





13 December 2008

laut ini...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/13/2008 01:17:00 AM 2 PeMbErI IdeA Links to this post
salam..
ari tue aku ade lepak kt pantai puteri dgn zuliana a.k.a zul.. hehe..best..aku dh lame x gi sane.... kt bwh ni sajak bertajuk "laut ini"

Desiran angin bayu menyapa lagi
Menyapa lembut wajahku
gemersik alunan irama dedaun bergetar
seperti menyambut persinggahan ini

ku lihat anak-anak ria
berlari-lari ke tepian
bermain pasir halus
terserlah kedamaian dan kebebasan

sepasang mata ku terpaku
pada hamparan lautan biru
terbentang luas nan indah
terasa kebesaraNya YANG MAHA ESA

09 December 2008

ape lah aku merepek ni!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/09/2008 05:26:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

aku baru nk gi penang this week tp x jadi..huhu..alasan nyer.. xdpt lah aku nk jelaskan kat sini..huuhu... ape2 pun aku sedih sgt... takpe2 mak aku ckp thn depan buat family day kt penang sempena kak angah konvo nnti.. hehehe... meter mood ceria aku kembali lagi.. huauahuh

ade mmber2 yg dtg kt blog ni kate susah nk post comment kt blog aku ni.. so, aku saran kan kowg gi kt chatbox kt seblah kanan tue.. nnti insyAllah aku reply k... sajak yg post ari tue agak jiwang n aku x dedicate kat sape2 pun...saje tulis...

aku rindu kt kwn2 aku kt wilderness centre langkawi june 2007... terase nk hang out dgn mereka..huhuh.. biler ye?? sudah 4 thn x jumpe...

lately aku dh malas nk ym ... dh xda mood dh.. mcm buhsan je.. xtau nk chat dgn sape.. . tido ,tgk dvd,tgk movie n lepak chill dgn mmber2 lagi best... hehe... thanks zul n illa ari lepak dgn aku hehehe.... nad n sheila, i miss u all so much ..huhhu.. dh jarang lepak dgn mereka...

skrg ni aku dh x gi putrajaya lagi abg aku dh pindh melaka... huhuh... terasa nk jumpe "seseorg" kt sane.. tapi aku tau "seseorg" tue maybe dh xnk jumpe aku.... hurm.. dia sungguh busy.. aku tau... bls sms aku pun dh xda... aku tau dia nk capai ape yg dia nk capai... ok...dh lah mls nk citer lagi psl dia walaupun aku tau dia xkn bukak blog aku ni... aku berdoa agar dia dpt capai ape yang dia nk capai tue... kite friend smpi2 biler2...itu janji aku...

oklah..gtg....

wassalam...

06 December 2008

"bintang kesempurnaan"-dimana kamu??

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/06/2008 11:37:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam.. aku dh lame x tulis sajak... zaman2 sekolah aku rajin gak tp semenjak msuk bidang math ni sastera aku tumpul.. penulisan aku cam cipan or lebih tepat lagi rubbish hahaha....tp tp tiba2 ni ari ni aku cam ade idea nk tulis n trsare nk publish kt sini..

bintang kesempurnaan
bintang kesempurnaan...
datang membelah malam yang muram
merawat luka semalam
menjamu keikhlasan hati

bintang kesempurnaan...
tercari-cari dimana bintangku
adakah ia menyinar seperti dulu
atau hilang dilindungi awan
atau mimpi temani ku

bintang kesempurnaan...
penyejuk hati lara
kerdipanmu membuka lembaran
tidak tahu bila dan dimana
yang pasti kini menjelma lagi

bintang kesempurnaan...
janganlah bersembunyi di sebalik awan
dan membiarkan aku tercari-cari
sinarkan cahayamu
dan bawalah aku
ke jalan yang di redhaiNYA...

01 December 2008

aku masih disini!!! hehe

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/01/2008 09:22:00 PM 3 PeMbErI IdeA Links to this post
salam....

dh seminggu aku meninggalkan blog nie.. aku bru je balik dri jb.. umah kak achik.. dia bru bersalin ... hehe dpt baby girl name baby tue AISYAH AZZAHRA heheh comel sungguh baby tue..







hehe... muka dia cam abg dia..ahmad azzuhair mase baby hehe..

19 November 2008

a day in my life..

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 11/19/2008 10:22:00 PM 1 PeMbErI IdeA Links to this post
salam..
alhamdulillah akhirnya final exam dh abis..heheh...yeepi!!.. so, ape lagi!!! kite enjoy!!! hahaha..

cuti sem ni aku byk keje huhu.. mcm2.. paling best aku plan nk naik penang,turun jb, blajar swimming huahuahuh... ishk2..mcm2 ar... jd babysitter pun ade dlm list aku..hooohhoh..bertapa bz nya aku kali ini..

nnti naik sem,aku bawa kete!!! hehe.. bpk aku kasi..saga lame.. warne klabu.. biase2 je.. tp amat bersyukur usia aku semuda ni dh ade kete!!! wah...hehe.. thanks a lot bpk!!heheh...nnti insyAllah aku akn pamerkn pic kete ku disini..hehe

ari ni aku teman kan kakak aku gi interview pejuang2 kemerdekaan.hoho.. best ooo dpt jumpe org2 yg byk berjasa kepada negara kita yg tercinta ini...aku rase bngga bile dgr kisah2 mereka... walaupun aku hanya jd camera woman td.. sedikit sebayk aku ade gak input...heheh... bg aku pengalaman aku hari sgt bermakna ..hehe

07 November 2008

say something about...errr

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 11/07/2008 08:49:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam..

hohoh..dh lame x update blog ni kn..aku bukan ape.. busy sgt2... yelah.. final xam blum abis agi..aku bru je abis 2 paper..hukhuk..org lain dh nk balik pun..huhuhu.. gap jauh sgt..

someone ade tanye aku tentang cinta... wah topik hangat n kalu leh aku nk elak kan !!! susah nk ckp bab cintan-cintun... pengalaman aku x seberapa pun.. tp bg aku cinta itu
sesuatu yg kita sendiri rase dlm hati... cewah!!! ayat x bleh blah jiwang... cinta tue hormat,syg,setia n mcm2 lagi lah.. hahha... (sorilah dik akak pun x dpt nk xplain lebih2)hahah...aku sendri pun keliru... bg aku cinta indah nya kejap je.. sakit,perit berpanjangan... tp cinta pada yang ESA adlah cinta sejati dan abadi kekal selamanya.. tue yang patut kita kejar.. erm...

23 October 2008

mengurangkan tekanan perasaan menjelang peperiksaan

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 10/23/2008 01:09:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Pernahkah anda merasa begitu tertekan hingga tidak boleh tidur dan tidak boleh makan? Ingat semula pengalaman itu. Cuba ingat, bagaimana cara anda berdiri, bagaimana cara anda duduk dan bagaimana memek muka anda ketika anda merasa tertekan? Ingat?

Bagus. Jika anda hendak tahu, anda boleh mengurangkan rasa tekanan dengan hanya mengubah cara anda berdiri, duduk dan juga menukar memek muka anda. Sekarang, jika anda rasa tertekan, cuba berdiri tegak. Tarik nafas dalam-dalam. Tinggikan kedudukan dada anda seolah-olah anda baru menang satu anugerah dan anda merasa sangat bangga. Senyum. Senyum sampai nampak semua gigi anda. Apa yang anda rasa sekarang? Lebih baik kan? Ini adalah teknik ‘Fisiologi’ untuk mengurangkan tekanan perasaan.

Teknik ini adalah mudah. Ia mengatakan bahawa anda boleh mengubah apa yang anda rasa dengan hanya mengubah cara pergerakan tubuh badan anda. Mari kita cuba sekali lagi. Katakan anda hendak pergi ke meja anda untuk belajar. Buku-buku anda telah siap tersedia di atas meja. Cuba jalan perlahan-lahan dengan muka yang ‘monyok’ (boleh guna ke perkataan ni :)� ) Kalau tak faham monyok, buat muka ketika anda sangat kecewa. Jalan dengan langkah yang berat seolah-olah ada rantai di kaki anda dan anda tidak larat nak berjalan dengan tegak.

Apa yang anda rasa? Berat dan malas kan? Untuk mengatasinya, buat perkara sebaliknya. Berjalan dengan gagah dan buat muka riang gembira macam anda baru menang hadiah cabutan bertuah.� Apa anda rasa? Bukan sahaja anda akan rasa lebih cergas, anda juga akan kurang merasa kesan tekanan perasaan yang melanda.

Jadi, ubah pergerakan anda dan ubah memek muka anda untuk mengurangkan tekanan perasaan yang anda rasa. Selamat mencuba.� :)

22 October 2008

suck ... i can't accept it!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 10/22/2008 07:46:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam
this week i feel so suck!!! i don't known how to say..but i feel worst... someone had told me that "we are growing.. problem is anywhere.. the key point is we much face it wisely" ... i feel tired to face all this fish things!!! blah2 lah all this problem!!!

aku xfhm mcm2 bleh berlaku biler nk dkat final exam ..dh lah wey!!! aku buhsan ar nk layan perangai yg mcm2 tue... aku dh x larat dh... aku mls nk fikir.. bende2 camni sesakkn idup aku!!

geram2 sgt2!!!! if aku dh start myampah n benci kt something .... aku akn start meyampah smpi biler2... org xkan faham aku!!!lantak ar nk ckp ape pun... aku dh x kisah... maruah aku bukan boleh ditebus dgn mintak maaf gne sms k.. listen this.. aku bukan nk burukkn sape.. as i know.. aku develop this blog to expression my feeling.. so aku dh gne kan... aku bukan org lain yg boleh dipijak di sekel kepala yg bleh bersabo dgn ape je.. yes!!! aku mmg keras kepala..for information, aku mmg sorg yg mcm ni.. n aku x kn terima maaf org slagi org x jumpe aku..aku bukan suruh melulut,menyiarap mintak maaf k.. just talk to me n say sorry ...dgn ikhlas k...kalu bende kecik aku xda hal..aku bleh go on as usually.. tp mcm bende yg beso..aku x bleh.....

20 October 2008

SaHabAT...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 10/20/2008 01:45:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Sahabat...
maafkan aku diatas segala kesilapan yang telah aku lakukan
kerana aku hanya manusia biasa yang selalu melakukan kesilapan
walaupun kadang kala kesilapan yang aku lakukan berulang kali terjadi
dan terima kasih kerana sentiasa menasihati aku dan sentiasa berada di sisi ku
dan menjadi sahabat yang terbaik.

Sahabat...
maafkan aku diatas keterlanjuran kata-kata ku
kerana sebagai sahabatmu aku terlalu menyayangi dirimu
dan kerana menyayangi dirimulah
aku tidak mahu kau mengejar bayang-bayang yang tidak mungkin kau miliki
dan mungkin akan menjadi mimpi ngeri seummur hidupmu
yang aku mahu hanya cuma kau bangkit dari igaun mu itu
walupun bagimu igaun itu adalah mimpi indah dan kau tidak mahu kehilangannya
sedarlah mimpi indah tak semanis realiti walau realiti sepahit hempedu

Sahabat...
Maafkan aku jikalau pendapat kita tidak sama
mungkin aku tidak mengerti apa yang kau ingin aku mengerti
tapi percayalah aku sentiasa cuba mengerti pendapatmu
tetapi maafkan aku kerana aku tidak dapat membohongi diriku dan juga dirimu
jika salah bagimu apa yang kukatakan ku susun jari memohon ampun
kerana bukan aku tidak mengambil berat pasal dirimu lagi tetapi
kerana aku sendiri buntu dengan jalanku

Sahabat...
maafkan aku diatas kemarahan yang telah aku lemparkan kepadamu
kerana aku juga mempunyai masalah sendiri
walaupun mungkin bagimu tidak sehebat masalah yang kau lalui
tetapi kerana aku manusia yang mempunyai emosi dan perasaan
serta aku juga kaum hawa yang sentiasa ternoda dengan pengaruh syaitan
aku kadang kala hilang pertimbangan

Sahabat...
maafkan aku sekali lagi diatas segalanya yang berlaku
percayalah sebagai sahabatmu yang sentiasa menyayangimu
bukan air mata yang kupinta dari mu tetapi senyuman
bukan emas permata yang akan kuhadiahkan untukmu tetapi ketulusan
bukan kesepian yang akan aku berikan untukmu tetapi kegembiraan
dan bukan kehancuran neraka yang akan ku doakan untuk mu tapi kebahagian syurga yang hakiki

Sahabat...
aku hanya manusia anak adam dan hawa
terlahirnya aku kerana ketulusan cinta mereka
hidupnya aku kerana utuhnya kasih sayang mereka
dan dewasanya aku kerana pergorbanan yang dilakukan mereka
begitu juga engkau...
jadi ambillah semangat juang mereka meneruskan hidup ini
menebus kembali dosa-dosa silam
kerana hidup ini adalah pentas ujian tuhan yang maha esa

Sahabat...
dikala ini aku benar-benar tidak mahu kehilanganmu
kerana dirimu adalah berharga bagi diriku
walaupun aku tahu aku bukanlah sahabat yang terbaik
kerana aku hanya manusia biasa
punyai ruang dan masa yang terhad di dunia ini
yang perlu aku bahagikan untuk semua benda yang kusayangi

Maafkan aku...

19 October 2008

khabarkan...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 10/19/2008 02:27:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
ku.. khabarkan pada sang angin
cinta ku basah di tengah hujan
lemas di tengah lautan
dan ku.. khabarkan pada sang angin
hentikan pukulan ombak
agar cinta ku mampu berenang

bawa cinta ku ke sisir pantai
biar cinta ku ke daratan kembali
agar dapat mengejar cintanya
katakan padanya
bawa cintaku ke sisir pantai
biar cintaku ke daratan kembali
agar dapat mengejar cintanya
cintaku mahukan cintanya

khabarkan pada sang bunga
cintaku hilang panduan
hilang arah hampir rebah
tak tahu ke mana berjalan
khabarkan pada sang mentari
terangkan jalannya empunya hati
agar cintaku sampai padanya

angin khabarkan
cinta ini padanya
angin tolonglah
cintaku mahukan dia

18 October 2008

twickheads-guris

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 10/18/2008 01:52:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam
aku ske sgt lagu ni,,nnti balik mlk nk bli soundtrack kami the movie...





Ku percaya padamu
Menghulurkanmu
oh..tanganku
ku percaya padamu
ku turutimu
oh..hendakmu

kau mengkhianati aku
kau permainkan perasaanku
kau menikam dan meludahku
kau dekatkan
warnamu

sendiriku menangis
menangis dalam kekecewaan
ku sendiri
menangisku ku menangis
menangis dalam keseorangan
oh…

sendiriku pelajari
pengalaman hidup sendiri
ku sendiri
relakan relakan
agarku mampu berdiri sendirian…..

12 October 2008

setelah seminggu aku menghilangkan diri...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 10/12/2008 07:58:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

hohoh..sudah seminggu aku x update blog ni..bkn krna aku mls tp aku bz dgn test n xment yg begitu memeningkan kapla aku yang serabut ni... huhuhu... aku tau aku kne kuat kn semangat aku... kata nk DL.... hhuhuhu... aku nk dpt kn pointer terbaik ... huhu.. aku nk cari keje ..kalu dpt aku nk sambung pjj je... kalu x dpt keje aku sambung je study hehe...

minggu2 yg mendatang buat aku lebih risau dan penat.. yup... project paper yang belum siap.. pelbagai report yg perlu dihantar.. paling buat aku rasa cuak adalah FINAL!!!!! huhuhu... aku kena yang yakin yang aku boleh buat yang terbaik... hohoho

erm.. hari sabtu yang lepas,aku ada modul 5 .... modul kali ini agak boring dan meletihkan .. camne pun aku still wat muka happy... hohoho... nak sembunyikan rasa yang tidak menyenangkan....mula2 kat banner tulis ari ahad tp last minute dapat ari sabtu.. sib baik aku x gi putrajaya... hohoho.. ape daa... bengang seh.. mmber2 aku pun bengang gak ... hohoho...mase modul ade yang tegur cermin mata aku tue.. ade yg kate cermin mata hari raya..hahha.. ni aku bli sebelum raya lah... abg uda kate kalu aku pakai cermin mata tue aku nampak garang giler n mcm muka buruk you hee sblum grooming..hohoho..sampai ati!!!....

k lah.. nk blah .. nk gi study..sok ade test..huhuh

03 October 2008

Hari Raya!!!!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 10/03/2008 08:31:00 PM 1 PeMbErI IdeA Links to this post


salam...

hohoho..dh lama aku tak update blog kesygan aku ni hah... hoho.. biase ar tue dh raye kan... byk bende nk buat.. hahah... giler busy.. xment bwa blik tp blum sentuh2 lagi ... hoho...
raye kali ni agak meriah walaupun singkat giler mase.. yelah cuti kejap jeks.. lusa aku dh blik kampus dan menjalani rutin harian aku sebagai seorg pelajar..hoohoho.. mmg aku cari nahas lah... dh lah test byk lps raye ni.. pastu project ITS 250 pun blum gerak2 lagi...hhohohoh

mlm raye lps je takbir raye kt uma aku..aku ,tiena,mamat dgn boboi gi bazar ramadhan kt taman cempaka..amboi ramai giler org kt situ.. tp yg x best tue x banyak pilihan kt situ..hooho...agak bosan... tahun ni pagi raye cam xbape best coz sdara2 gang aku x blik lagi..diorg smpi tgh hari.. tiena plak dh jd bini org n dia ikut hubby dia blik kulai mlm raye lps kitorg gi taman cempaka...


pagi2 raye kami telah pergi beraya kt area2 uma heeh...inilah sebahagian
daripada family besar aku ...






kt kg atuk sedara kt merlimau... ujang panjat pokok duku sambil pkai sampin??



mkn2 buah duku di pagi raye...


aku,mak n abg uda

24 September 2008

back to kg lenga muar...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 9/24/2008 05:50:00 PM 1 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
dua hari yg lepas aku gi umah mak angkat aku ... sje nk berpose,bersahur n berbuka dgn family kt sane coz kali ini adalh ramdhan terakhir aku berpose kt segamat... maybe i will study at arau perlis... huhuhu... mcm biase lah kalu gi sane mesti ade arif ... dia mmg ske bebeno gi sane.. kata mak kalu xde pape sure ade kt lenga.. walaupun dia skrg ni study kt UTM... mcm2 lah bro ni...

arif and akmal (ank mak angkat aku)jemput aku n ana (anak angkt mak ) kt station bus segamat. hohoh..mula plan ade fiza kelantan tp dia cancel plak coz ade test katenye... oleh kerana mlm sblum nye aku x tdo so aku hope sgt arif drive sampai umah mak tp boleh plak dia stop kt bowling segamat..adei.. aku dh lh letih nk ajak main bowling??? ...mula2 tue mls sgt2.. lgpun aku bkn ske main bowling pun... pastu dia dh byr untuk 1 game xkn nk tgllkn camtue je.. terpakse lah aku join mereka... aku mmg kalah teruk ... then aku mintak ana tolong sambung game aku..hehe.. seriously,aku dh x larat nk angkt bola bowling tue....tgh2 aku dok tgk diorg main bowling aku teringat kt "seseorg" yg ske main bowling... huhuhuhu... dh lame x contact dia... tp aku ni ego tinggi cam gunung ledang... hhohoho... best main tgk "seseorg" tue main bowling dulu2 kt alamanda... ape khabar dia skrg ni eh??

yg best time berbuka ..hohohoho..mcm2 juadah ade seh.. sumer masakan ibu.. bukan masakn dining dh... gumbira nye aku.. tp yg x best nyer asyik terkene je yg arif tue... bengang gak aku... dia tue kuat giler myakat.. sampai kn dh x bleh control aku baling dia dgn bantal dgn kuat !!!! huh!! geram aku... mak angkat aku pun cam terkejut je..hohohoho.. tp mak ckp dia tue mulut je x da insurance tp hati dia baik.. erm. yelah ....

pastu ahad aku pun pulang ke kampus .....

AKU KENE TAG DAAA....

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 9/24/2008 12:58:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam
ade sorg gurl telah tag aku,fiza namenye...

SOALAN 1: 7 fakta tentang diri anda.

-Ske tgk bende2 gajet especially model notebook and PDA..
-Hidup aku simple tp penuh bermakna... lebih2 lagi ada family dan sahabat2 sejiwa yg selalu berada di sisi..
-Aku seorg yg sensitif , nampak jer brutal tp jiwa ku sungguh comey... x bleh tgk org nangis n for sure aku akan turut mengalirkan air mata... p/s:baca novel dan tgk rancangan televisyen pun bleh nangis.
-Rimas dgn keadaan yg terlalu bersepah + sempit..
-Indie music tak kisah genre ape pun tp tidak kepada metal n screamor(pening seh)
-McD... i'm love it... lagi pun byk memory psl McD..especially McD alamanda
-Aku bile in love... he always in mind n heart... biarpun brthun2 aku akan tggu dia..

SOALAN 2: Zaman persekolahan anda.

2(a) 5 tabiat buruk anda waktu sek.ren
- ske dtg lambat ..heheh,, umah dgn skolah dkat giler..
-malas giler nk study ... ske main2... hahahh...
-ske kaco sorg mamat cina nie... hahha... coz dia ni diam je kalu kaco dia...
-penah ade krisis dgn cikgu BM tp skjap je...
-x bleh dok senyap2 dlm kelas...aku mesti nk bergerak ke mane2... hahhaha ske wat "lawatan" ke kelas2...n tgk org belajar...

p/s: honestly... aku x ske msuk skolah tue n aku terseksa kt skolah tue... so, aku byk memberontak...

(b) 3 fav. subject with reason

-sejarah!!!!!!! perghh..aku ske giler subject ni seh.... walaupun ramai geng2 aku xske... tp aku lah org paling bersemangat time kelas sejarah.. bg aku sejarah adalah unik n mcm novel...hhhohoho

-fizik!!! walaupun x perform baik dlm spm, tp aku still kate yg aku ske fizik...!!!! aku ske xperiment fizik coz mcm logik jer...lgi pun aku kn ade PAPA FIZIK!!!

-add math !!! aku ske add math ..walaupun pada mulanye aku benci add math... hohoho... bile tgk2 blik soklan dia same je... ayat je yg putar alam...hahha//camne pown... Pn GAN tetap di hati..

(c) 3 non fav. subject with reason too

- erm... kimia!! kecut perut biler masuk klas ... cikgu aku time tue garang seh.. serius jer... huhuhu risau aku... aku pernah je kene marah ... tp aku tau cikgu kimia aku seorg yg baik hati...

-biologi... sungguh aku buhsan sebenarnye... walaupun cikgu nye best.. entahlah...x bleh msuk dgn jiwa aku ...

-PJK..hahhah.. aku paling mls nk bersukan dlu.. coz mls nk bwak baju sukan n tukar baju sukan...hahha.. lps bersukan sure bdan berpeluh n terus2 baju skolah ku berbau n aku akn x selesa sepjg hari ...

SOALAN 3: Tentang anda.

(a) menarik pada kamu

menarik????? erm....well nothing interesting about me.. I'm just a gurl who luv to be myself..

(b) x leh hidup tanpa??

of course my the most lovely n caring family... for the future i think the person that i call him as my husband ahaks...

(c) if mlm b4 tidur spe yg anda hubungi??

erm... nobody...





17 September 2008

~ berpuasa di kampus~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 9/17/2008 09:52:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
sedar tak sedar dah 17 hari kita dibulan Ramadhan yg mulia ni... heheh... kali ini dah masuk kali ketiga aku berpuasa kat kampus... inilah kali terakhir aku berpuasa di UiTM Segamat ni... lepas ni insyAllah aku akan amik degree kt Arau Perlis...kalu tak pun UiTM Shah Alam.. hari ni aku nk senaraikan ape yang best dan ape yang x best berpuasa kt kampus ni:

ape yang tak best;
1) tak dapat berbuka dan bersahur dengan masakan mak hari2.
2) hari2 makan nasi bungkus
3) berebut makanan kt dining kul 4 ptg
4) juadah kt bazar kt dataran x byk dan x pelbagai.
5) letih sebab kelas majoriti kt blok I dan di tingkat yg tinggi..(dugaan)

ape yg best:
1) dapat gi terawih beramai2 dgn member
2) buka puasa dengan member2
3) terase masa begitu pantas sebab sibuk dengan kuliah dan xment.
4) sama2 bagun sahur dgn member dan berborak sampai subuh
5) terawih kt surau smk best sebab dekat dgn kolej.
6) kejut kan member2 yg nk bangun sahur...(gegarkan pintu nye @ menjerit @ sms @ call....walaupun bilik kami dekat..heheh)

setakat ni jer dapat aku senaraikan... sekarang ni aku kena wat xment QMT 315 dan MAT 253....

14 September 2008

JANGAN BERSEDIH....( LA TAHZAN)

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 9/14/2008 12:57:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam... cuti merdeka yg lalu aku ade bli sbuah buku LA TAHZAN(JANGAN BERSEDIH) penulis buku tue Dr.'Aidh bin 'Abdullah Al-Qarni...penterjemah Noraine Abu.. buku ni best... penyejuk hati...heheh.. secara ringkasnya, buku ni mengatakan " bergembiralah,tenanglah,bersikap optimislah dan jangan bersedih". buku ni sesuai dgn aku yg slalu je bersedih...huhuhu...

dlm byk2 topik kt dlm buku tue..aku ade tertarik kt topik "hidup ini bukan untuk bersedih"

"Ya Allah, jadikanlah aku redha menerima semua keputusanMu sehingga aku memahami bahawa semua(nikmat atau musibah) yang telah Engkau tetapkan akan mengenai diriku,pasti tidak meleset dariku,dan semua(nikmat atau musibah) yang Engkau tetapkan akan pasti meleset dariku,pasti tidak akan mengenai ku"

untuk renungan....

jangan bersedih!! sesungguhnya rasa sedih akan selalu mengganggumu dengan kenangan masa lalu,akan membuatmu khuatir dengan segala kemungkinan di masa yang akan dtg,dan akan menyia-nyiakan kesempatanmu pada hari ini.

jangan bersedih!! sebab kesedihan hanya akan membuat musuh gembira,membuat kawan bersedih ,membuat orang yang mendengki senang dan membuat hakikat2 yang ada berubah.

jangan bersedih!! sesungguhnya rasa sedih itu dtgnya dari syaitan dan kesedihan itu adalah rasa putus asa yang menakutkan ,kefakiran yang menimpa,putus asa yang berlanjutan ,depresi yang harus dihadapi,dan kegagalan yang menyakitkan.

kadang2 orang selalu kata aku ni macam x da masalah..selalu senyum n gelak ketawa .. tp orang tak tau ape yg tersirat..wajah yang selalu ceria ni penuh dgn kesedihan...

13 September 2008

lepak di melaka!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 9/13/2008 05:13:00 PM 1 PeMbErI IdeA Links to this post




Salam semua… hehehe…dah lama aku tak update blog aku ni.. huuhu… banyak kerja yg perlu aku wat lebih2 lagi sekarang ni aku dah ada banyak xment perlu disiapkan huhuhu… agak busy life aku skrg ni… erm…
Skrg ni aku nk story pasal mmber2 aku lepak kt umah aku hari tue… heheh… aku rase tiga hari tak cukup nk bwk diorg ronda2 melaka … cam x perfect je… byk tempat yg aku blum bwk diorg.. insyAllah aku nk ajak diorg skali lagi before graduate nnti hehhee… time tue nk angkut nisa skali kesian dia x dpt join kitaorg hari tue..huhuhu… mase kt Melaka agak terhad… huhuh.. nk celebrate merdeka pun x smpt coz jln sesak yg amat .. tension aku … then hari ahad plak dpt jln2 pg aje coz ptg tue kitorg kne gi pantai puteri celebrate anniversary parents… kt pantai puteri aku ade ajak mmber chatting aku skali join… affrizal… actually kitorg dh lame knl since tuisyen kt cikgu Rashid dlu tp x rapat pun… skrg ni kitorg agak rapat dgn coz chatting kat YM… fiza pun knl dia gak.. diorg knal kt YM ..heheh… lupe plak ni snap2 gambo rizal a.k.a pok cik … (gelaran utk dia kt YM) lagi pun dia dtg lmbt … main futsal kate nyer… whatever… apa2 pun aku nk say thanks kt mmber aku nas,yong n fiza coz sudi lepak kt umah aku n my big family… ape2 yg kurang haraf dimaafkn lah ye..heheh… senang2 dtg ar lagi hehhe…

03 September 2008

hari yg best!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 9/03/2008 09:14:00 PM 1 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
ari ni aku test jpj kete...heheh... aku lulus beb!!! hahahha... risau btul... ingat kn x lulus yelah..aku kn dh lame x bwak kete.. lps je pra test bln 7 aku trus x bwk kete smpilah pg td.. alhamdulillah ...sumer berjalan dengan lancar..hehhe.. lps ni aku bleh bwk kete g segamat.. xperlu nk naik bas lagik...yeah2...hehhe... tp aku rase awl sem je kot..coz minyak kete lagik..hurm... heheh.. ape2 pun aku gumbira sgt2 ..hehehe...

p/s: sbenornye aku nk citer psl mmber2 aku lpk umah aku time merdeka.. tp card reader aku tertinggal kt kolej lagpun x best ar citer tanpa gamba kn??..so, insyAllah aku akn citer sumernyer nnti...

28 August 2008

KAMI DQS PART 5!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 8/28/2008 02:28:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post

sbahagian student part 5

26 August 2008

mari berpesta test!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 8/26/2008 08:20:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

jom..jom.. jom.. jom berpesta test!!! hohoho... suck!!! aku terslap variable beb!! mcam mangkuk ar!!! camne leh silap ni.. huhhu..ape da... cuai!!! actually bkn aku je ramai gak yg careless hhhuuuhu... sedih nyer daku... pastu aku nyer test ITS 330 mcm cipan !!! diagram aku sengal ar... 12 marks tue... hhuhuhu... isk2... nk nangis ...dh nangis... huhuh..

mlm ni test lagi...part 5 byk beno test!!!

23 August 2008

im back!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 8/23/2008 01:06:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam..

lame btul xon9... huhu.. mls nk mls nk on laptop... so, sori eh kat kwn2 cyberku ..huhuh..since umur dh meningkt ni aku cam dh mkin mls nk on friendster ke myspace or update blog ni.. entah lah...

erm.. lagipun xtau nk tulis ape... cuti mid sem break ni aku busy.. mcm2 aku wat lepak2 dgn mmber tgk movie2 n shopping sakan(glew btul sale kt jusco eh..dh lah cantik2 n murah2 plak tue).. erm.. paling best 18.08.2008 ari tue.. actually tue adlh besday aku yg ke 20thn.. ramai gak yg wish slamat menyambut hari tua.. kehkeh... hurm.. sedar x sedar dh msuk group 20-an.. erm... cpat masa berlalu kn?? byk gak aku dpt besday gift..hehhe.. xsangka dh beso cam ni pun bleh dpt adiah eh.. hahha... btw thanks alot kpd sape2 yg bagi tue..hhehe....

lps cuti ni aku byk glew test.. bertindan-tindan beb... isnin je dh ade 2 test pastu selasa mlm ade test then khamis plak ade kuiz ... sabtu pagi pun ade test ..ishk2... pesta test ke hape ni..huhuh... so,cuti kali ni aku byk bwk blk buku n sgala note yg ade... kira 1 beg tue hanya utk buku... huhu...alhamdulillah aku de gak study kt uma.. heheh(terpakse sebenornye ni)... kalu x dok tgk tv jew..

k lah gtg ...
wassalam

08 August 2008

sepi ke aku??

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 8/08/2008 04:47:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post



biler sepi brtandang jom busy kn diri....


terkenang dlu2

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 8/08/2008 04:04:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post

Hj.Azis bin Hj.Kidan dan Hjh. Rahmah binti Abdullah
my beloved mum n dad...

huhuh... rindunye kt mak dgn bapak... bru td aku dok tepon mak aku td... huhuh... ingtkn nk blik ari ni tp byk xment plak pastu isnin ade test MAT 253, rabu ade quiz QMT 320 dan khamis plak ade quiz FIN 260..kemungkinan bsr minggu depan ade test 2 utk QMT 315 amboi byk nyer... nk anto xment ITS 250 lagi..huhuh... dugaan2.... mak suh aku jgn stress n bykkn bersabo..biase lah tue dh nama pun student jadi nk x nk kena lh blajar huhhu..touching sungguh!!! mak ade ckp... belaja lh bersungguh2 jgn abaikan pelajaran... jaga pointer ... ... sesungguhnya anak mak ni byk buat mak susah hati n slalu buat mak pening.... dr dulu dok mls blaja... dulu mak aku risau betul dgn habit aku yg suka dok main komputer...ske chatting pastu ske tgk tv je...smpi satu tahap mak aku dh x kasi psang streamx n astro pun dh xda... nk trial SPM leh gi main futsal smpi accident kne langgar kete...huhuhu.. skrg habit2 tue aku dh kurang kn... aku dh kurang chatting..dlu ramai btul mmber alam cyber aku... x kira jantina... pastu mak kata kalu nk gune internet ..aku kene bli sendiri topup jaring... kalu ade streamx kt umah pun xda org nk gne coz aku dh dok kampus... broadband??? lg mak x kasi.. risau habit aku dlu... kalu nk... gne hotspot kampus aje...futsal pun aku dh lame tinggalkan... since aku sakit aku dh kurang nk aktif2 ni... xbelh terlalu pnat sgt... alhamdulillah aku dh semakin sihat... cuma permakanan aku je yg kena jaga..kali terakhir aku main futsal msa SUPRO kt kampus dlu... hehhe time tue aku cam kekok n klaka je...hehhe... aku ske main paintball... main paintball x pnat sgt...byk gune strategi... heheh... mencabar...




foto family day quasar

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 8/08/2008 01:49:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post

khusyuk dgr taklimat b4 tarik tali



aku dgn wani... b4 kitorg kerah tenaga main tarik tali



aku dgn ecah kitorg dlm team 3... dlm game straw(name game tue x ingat ar)


02 August 2008

hanya khayal.....

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 8/02/2008 02:22:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post

Meet Uncle Hussein - Hanya Khayal

hanya khayalan
dalam sejuta bayangan
sehangat pelukmu, selembut belaimu

yang mampu ku pinta
hanya senyuman
dalam kelembutannya
lama tertanya
ke mana hilangnya naluri

sepatutnya kubisa
memelukmu seerat hati
kerna apa yang kuingin
kan berlalu pergi

mainan jiwa hati
tiada satu pun yang mampu
mencabar kemarahan ini
hanya kamu kekasih..

01 August 2008

suck!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 8/01/2008 11:50:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

bengang nyer ari ni!!! arghhh... aku paling tension wat finance ni... lbh2 lagi melibatkan amount yg byk n bsar2 blaka... agak2 nyer aku mmg x bleh amik finance or account kot... tulah psl aku tak amik dip account.walaupun ditawarkn!!! aku rela amik course lain... seriusly aku mmg x ske..dr skolah dlu aku lari kn diri aku drpd account2 ni sumer...

ari ni aku ade tunggu someone... tp dia x da.. mane dia eh?? erm... apelah busy kot.. aku pun bz gak mlm ni... byk keje yg perlu yg diselesaikan..hurm... nnti report x wat pape agi ni... huhu..risau gak ...

dh ngantuk beb... gtg

31 July 2008

camne nk senyum eh???

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 7/31/2008 06:18:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

hhohohoho....ari ni aku ade klas nk senyum dgn mmber2 aku hehhe..CIKGU aku kali ni roomate tercyg nas, yong n pijut!!. ramai dh org tgur aku x reti nk senyum... hhuhuhu.. muka aku ketat bangat..huhu.. btul ker?? ade yg kate aku ni senyum x ikhlas tgk org cam nk mkn huhu... camne eh?? aku ni mmg xreti nk senyum..ehheh.. enthlah dh biasa kot...tp aku ske gelak kalu ade mmber2 aku lagi kuat aku gelak... at the first impression org akn kate aku ni fierce and so on... tp bile dh knl bru diorg tau aku ni giler2 n happy go lucky!!! hoohohoho...

cam ne pun aku still cam susah nk senyum..kalu lalu kt susur gajah terserempak mmber2 pun diorg akan kate aku ni muka byk masalah... hahha,,, betul ke?? entahlah..aku ni ske jln tunduk..dh habit kot... nk wat anjakan paradigma lah hahhaha...

SHA!!!! JoM KITA BELAJAr SENYUM2!!!!!! SAY TIGA OR M!!!!

SORRY...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 7/31/2008 02:30:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
huhuhu...aku btul2 say sorry to my dearest friends coz lately ni aku cam slalu marah2 n ske moody... entahle.. aku rase perangai lame dh come back !! iaitu baran x tentu pasal.. aku pun cam pelik dgn aku skrg ni...cam x enjoy je kt kampus life ni!!! suck beb!!! pape pun aku nk say sorry sgt2 kalu aku terkasar bahasa n tersalah cakap or cakap lepas je..hoohoho

30 July 2008

hari yg kacau!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 7/30/2008 11:47:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

hari ni aku pose ... 27 rejab lah kot...so,pakat ar yg mmbr2 nk pose ari ni ....hohoh... smlm ari xda beb!! adei!! bengang seh... dh lah toilet wing aku ni kene renovation ..huhuhu... bising giler..dh lah bilik aku ni btul2 sbelah toilet!!! huhu..dugaan ..... mmg stress ar... ari ni aku alami sakit kapla yg betul sakit yg mmg x nk brthn dh.. dh lame x mcm ni..huhuu...

lps je klas qmt 315 ptg td aku dh mcm x tentu arah..nk mrh2 je.. aku pening...dh lah 2-4 ptg td ade mat 253 pastu 4-6 qmt 315... hohoho rumus qmt 315 giler byk!!! adei!!! mcm nk nangis aku kt situ... dh lah tgh pose huhuh..dugaan...

aku plan nk amik degree math management..insyAllah thn dpn aku kt arau perlis or shah alam...
tp aku prefer dok arau!!! coz ade my best friend!!! hahhaha.. pastu weekend leh lpk langkawi.. tmpt first aku knl cinta..hohoho... walaupun dia dh x dgn aku .. but i miss him n care about him(as a friend k)...aku tau skrg ni dia mesti lah dh ade yg punye ... whatever... ape2 aku harap dia bahagia ... org kate first love x semestinya bersma... ana setuju!!!(bak kata kak mira)hahahah insyAllah thn depan dia nk gi overseas wat degree aircraft maintainance maybe U.K .... skrg dia dgn idup dia... aku dgn idup aku... but we still best friend 4 ever....

skrg ni aku selesa idup solo!!! yeah!!! solo is better than couple... nnti aku dok nangis je... nk gumbira tue x bape... but aku admire someone... tp aku ske tgk dia dri jauh je... once agin ..hope dia x tau!!!

27 July 2008

family day quasar...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 7/27/2008 05:10:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

ari ni ade family quasar kt padang utama.. hooh... overall ok lah.. best gak lah..yg paling happening semestinya bdk2 part 5 hahha... walaupun bdk2 part 5 agak lambt sikit sampai tp kami lah yg paling havoc heheh... mcm2 sukaneka ade...hehhe.. paling x best biler aku kne baling telur..perghh sakit nye ati !!! habis baju aku terkene telur tue..eeeiii busuk!!!!

mcmne pun mmg happening ar td.. penat giler.. paling best biler dpt main tarik tali... walaupun ade sedikit ketidakpuasan hati bdk2 part 4.. tp mmg best lantak ar nak mrh ke hape ke... kitorg mls nk layan... takkan main tarik tali nk mrh2 org nk maki2 org... profesional lah sikit!!! sumer dh besar lah kot...hohohho

sok aku ade test QMT 315 ...warghhh... letih nyer!!! mcmnepun aku kne wat yg terbaik heheh

26 July 2008

jom gi bee pee!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 7/26/2008 10:32:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

ari ni seharian aku xda kt kampus ..pagi2 lagi aku n mmber2 srmai 9 org gi bee pee... kitorg sumer nk gi melawat kawan kitorg yg sakit kt bee pee... ingatkan bas slalu ade kalu nk gi bee pee bas ade je..tp tup2 xda xsilap aku schedule bas gi bee pee kul 3 cam ar.. x bape ingt tp ptg ar..perghh.. nk xnk kne naik bas smbg2... tp kitorg dpt tumpang ade satu bas yg gi jb tp nnti stop n turun kt yong peng..alhamdulillah... bler sampi kt yong peng ade bas yg gi trus bee pee... hehe.. dh lame x gi bee pee jln kt bee pee pun x tau ..rase last time gi mase skolah rendah kot.... hhehee...

best dpt jumpe mmber aku tue.. aku risau dgn dia.. camne pun aku harap dia dpt tabah kn hati.. camne pun kitorg kt sini sayang kt dia... insyAllah nnti nk turun bee pee lagi... nk lepak2 dgn mmber aku tue nnti biler dia sihat...

25 July 2008

sheila abdul - mungkinkah

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 7/25/2008 04:55:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Seperti ada yang tak kena
Di saat melihat ke arahmu
Saat kau berpaling dan tersenyum
Dunia jadi luar biasa

Maafkan andainya ku mengganggu
Ku bukan membaca fikiranmu
Ku hanya ingin mengenalimu
Dan tahu ku menyukai kamu

Mungkinkah ku teman biasa
Seawalnya kita berjumpa
Kucinta kau tidak terasa
Pedih saatnya

Mungkin bila tiba saatnya
Kita akan tetap bersama
Mungkin kita kan jatuh cinta
Mungkinkah

kata-kata semangat...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 7/25/2008 04:51:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post

Bila kau letih dan hilang semangat,

Allah telah tahu bertapa kau telah mencuba sedayamu…

Bila tangismu berpanjangan dan batinmu kedukaan,

Allah telah mengira titisan air matamu…

Bila kau rasa ketinggalan dan ditinggalkan,

Allah setia disisimu…

Bila kau telah mencuba segalanya dan tidak tahu tujuannya,

Carilah Allah kerana DIA ada jalan penyelesaiannya..

Bila sesuatu yang pelik berlaku kepadamu dan kau keliru,

Ketahuilah bahawa Allah ada jawapannya…

Carilah DIA dan sujud kepadaNya…

24 July 2008

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 7/24/2008 12:37:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam..

pagi2 lagi aku telah dikejutkn bunyi lagu 'rachel razwan' yg telah aku set kan as message alert..
rupe2 mmber aku time plkn dulu bg sms..hhoho..."wey kawan!!!bgun2 xkn T.T.S lg kot!!!!x baek dong tdo lps subuh!!hahha
btw morning fwen"... hahah..T.T.S tue sebenarnye Tempuh Tanpa Senjata tapi aku panggil Tdo Tentu Seronok..heheh ingt
lagi kalu kt plkn dulu lps jga mlm (konon kepenatan) kitorg xyah g senaman pagi2 ..so,ape lagi
lps subuh smbung tdo ar..hahha.. tp mmber aku ni lah yg slalu bg ceramah free aku pagi2...anyway thanks beb!!!

erm.. biler dh start psl plkn teringt dulu masa mula2 jejak kn kaki kt kem titian bintangor rembau n9..
igtkan kt sabah sarawak sane..suspen je nama kem ni... first time gi sane klakar giler... coz bus x bleh nk msuk dlm
kem coz semput tgh jln coz x bleh nk naik bukit...so,kami berjalan kaki ar !!!jgn risau x jauh pun dkat je..

aku dpt skuadron spica a.k.a alpha.. spica tue adlah nama sbuah kapal TLDM..al maklum lah kem aku tue under TLDM
hohooh..tgk name je dh gempak kn???heheh aku jd ketua dorm wirawati spuluh..aku rase akulah ketua dorm yg paling sempoi kot
haha..enthlah x bape kisah sgt pun..lgi2 dpt ketua yg kanak2 rebena ni... biler kadang2 dorm teruk angin gak aku.. tp jarang ar aku nk mrah2 kt bdk2 aku
coz bg aku sumer dh bsr2 kn kalu x buat keje je aku sound... alhamdulilah dorm aku dpt dorm terbaik!! bangga seh!!hehe

aku ade msuk kawad...alhamdulilah rezeki wirawati skuadron spice menang kawad kaki terbaik...sgala pnat lelah berbaloi gak
yg paling best mase kawad kaki dlu mmber non muslim pun join pakai tudung gak..hahah bertapa ukhwahnya kami!!!
btw aku join pertandingan sukan air antara kem plkn kt kem matin.. huhuhu... xmoh ar citer pasal bende ni..buat aku sedih n sakit ati dgn pengadil!! disebabkn ksalahan teknikal kami tersingkir!!! waaaaa subsub...

aku ske kayak!!!yes!!! tue yg paling aku ske skali heheh..flying fox pun best gak.. aku dpt naik 2 kali beb!!!hehe
bab member2 kt sane mmg best.. paling aku ske kelas kenegaraan.. aku ade bestfriend kt sane.. ade lolipop,senyum,naz,jaja mamat sumer ni sporting abis.. till now diorg x pnah lost contact dgn exp lolipop..huhu..lps msuk unikl sonyap jo..bz agak nye x lupe gak ain,bibiey,deja,echa n ramai lagi..waaaa rindu sama kamoo sumer...

paling klako..aku kne wat tarian melayu..perghh... tue lah yg first n last time aku menari kt dpan org ..malu seh!!!! lgi gelabah biler aku kne jadi lead ..adui!!! alhamdulillah...segalanyer berjalan dgn lancar... ade gak yg bg commet tarian aku.. mmber2 aku byk terkujat kt situ... yelah..aku kn agak kasar orgnyer..hahahha....

oklah kot sampai sini je aku citer serba sikit pasal plkn... kalu nk citer selanjutnye empat ari empat malam blum tentu abis
haha.. k
ok gtg bye
wassalm

23 July 2008

yahooo!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 7/23/2008 12:57:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
hehehe..test 1 QMT 315 ditunda ke minggu hadapan hari isnin!!! hohoho.. gumbira aku teramt sgt!!! perghh.. lately byk kot xment2 yg perlu dibuat...mat 253,qmt 315 n qmt 320... its 330 note aku blum update lagi... fin 260 pun blum update agi... huhuh... byk nyer kerje!!! work hard or get lost!!!

smlm kt dst aku cam x fokus sgt coz aku cam x bape sihat huhuhu...tue lah gi gatal blasah durian byk2..dh demam plak.. tp topic kali ni x hot sgt ar.. x mcm dulu2... best tgk... or maybe aku je yg x mood nk tgk?? erm...

smlm nk tgk sindarella!!!! tp x dpt coz time tue aku kt dst... huhu..camne eh citer tue?? sape bunuh butang??? butang kene tembak?? mcm ne dgn zoela ?? hohoho...

erm... byk2 subjek sem ni bg aku agak mencabar mat 253... huhuhu... pening seh wat traspose tue?? senget2 kapla aku.. sib baik x tercabut?... kne fokus btul2 kt soklan tue... kalu silap sikit dh slah sumer... hohoho... qmt 320 pun same gak..kalu x pay attention yg btul2 tue... mau lost tue...

ape2 wish me luck k... hope dpt result yg terbaik kali ni!!!

22 July 2008

suck!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 7/22/2008 08:58:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
hhuh..skrg ni aku kt lab ..huhuh... break jap... so,,smpt kot aku nk update blog nie... smlm dh penant sgt n mls nk turn on laptop...huhuh... smlm mlm ade AGM QUASAR... hohoho..panas seh!!! paling kritikal mase bab2 yuran ni... panas telinga kami... ade plak yg kate kami as a senior x bekerjasama byr yuran...What the fish!!! kami x tau pape pun psl yuran tue kene byr bape n biler due date dia tue... bengang gak ar.. yg x best tue yuran dia mhl giler dulu RM10 tp skrg RM 25 ...huhuhuh

sok ade test 1 for QMT315..perghh giler cepat seh!!! hhhhuhuhu..mlm ni ade MPP bersama mahasiswa... mesti hot...hehhe.. bab rombak bilik n stor cuti sem topic hangat tue... hehhe

20 July 2008

ahad!!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 7/20/2008 10:17:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

huhuhu... ari ni penat yg amat... byk giler bju yg dibasuh!!! smlm dh lah ujan then ari jumaat pun sama gak.. berlambak2 baju aku... hhuhuhu... kan bagus ade mesin basuh..hhekhek... senang sikit ...

smlm entah kul bape aku terlelap.. kesian fiza tgk citer man laksa sorg.. sori beb,, gua tertdo smlm.. mgantuk yg amat... smpai dh x bleh thn lagi.. smlm dh pnat berjalan... sampai sakit2 kaki ku...

smlm pun aku x bukak buku langsung!!! ape nk jadi dgn aku ni.. kate nk dekan sem ni... erm... citer pasal dekan ni.. ade sorg mmber aku kt UiTM arau every sem dekan.. perghh.. dasyat gak eh mamat ni.. kalu dip bleh terima lagi.. nie degree beb!! dia amik B.FIN skrg dh part 3... kagum sungguh... dia mmg sorg yg genius... huhuh... bila lah aku nk dpt camtue... slalu gak mamat ni beri semangat kt aku... thanks dude... aku x slalu reply sms dia..yelah celcom kot.... hehehe.. nnti2 aku rajin bli no. celcom eh...hehhe..

ari ni dh study!!! yeah!!! nk Qada' aku x study smlm.. huhuh..mak maafkan anak mak yg malas ni..huhuhu... aku slalu jadi lain drpd yg lain...huhu.. dulu mase skolah rendah dulu..kakak aku sumer masuk skolah kebangsaan aku msuk skolah cina..then biler skolah menengah plak..kakak aku sumer msuk skolah asrama aku plak msuk skolah harian biasa... biler dh masuk U plak.. kakak aku sumer msuk USM ...aku plak UiTM.. kakak aku sumer amik degree.. takda sorg pun yg amik Diploma cam aku ni...huhuhuhu... cam ne pun kakak aku sumer slalu bg semangat aku belajar... huhu... diorg x bleh tgk adik yg sorg ni down n trus down..kakak aku nk aku amik at least degree.. ade satu lagi!!! hah... jodoh kakak aku sumer org JOHOR..aku?? org mane eh?? hahhaha... poyo seh aku ni ish2 sempat plak...

P/s: aku pun ade admire ade sorg mamat...hahahha...oopppsss... hope dia xtau...

19 July 2008

shopping !!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 7/19/2008 09:20:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam..
wah ari ni penat yg amat.. aku n fiza pi outing x hingat dunia...ishk2... hehhe.. ari ni wing kami cam sunyi n agak mmbosankn..almaklum lah bdk2 wing dh slamat tiba n entah2 dh landing kt sofa umah masing2... kami disini teramatlah bosan n tak tau nk wat pe..so,kitorg outing lah.. mula2 hingat nk bli present for my lovely sis coz dpt 5A in UPSR ari tue... dh lame giler janji nk bg present..skrg ni bru nk bli.. dh 8 bln lah kot.. heheh..adik akak jgn majuk2 eh..nnti ke jual bru tau hahah... tp yg jelik n plik nyer kitorg x bli dlu present tue,,tp dok mengabiskn duit bli bende2 x bape nk penting... nk adjustment lah sgt ... hahha.. entah hape2 tah.. kami ni bersemangat waja bershopping ari ni.. bli baju , kasut, n mcm2 agi lah... bju je dh sorang tiga pasang.. kasut tue..aku sorg je yg bli.. heheh... kasut lame dh rosak n mmg patut pun bli... aku dh pakai kasut tue since part 2 kot.. lame giler.. tp tahan beb.. tue yg aku sgt syg dgn BATA .. hahha.. lagi kecik smpai ke beso aku mmg duta BATA..hahha..selesa beb.. x yah bli cantik2 tp cepat rosak n x selesa...

erm... smlm hingat nk update blog.. tp mata x bleh nk bukak.. hehhe..mane x nyer aku dok pi tgk cd citer2 dgn fiza... heheh smlm tgk citer ayat-ayat cinta.. pergh sedih beb!!! aku sampai emosi tahap gaban dh!! mmg aku ni agak emosi kalu tgk citer sedih2 ni.. jiwa comel lah katakan... hahha.. kan bagus ade lagi lelaki mcm fahri nie... huhuhu... bagus agama n akhlak nyer.. mmg patut jd contoh lelaki2 skrg ni..aku kagum dgn semangat aisha yg sanggup berkorban demi husband yg tercinta..watak maria yg sedih sgt mase dia dh nk meningal dunia tue n aku benci bangat dgn watak nouru yg jahat n x kenang budi punye manusia!!! lagu2 dlm citer tue best n menusuk kalbu cewah!! jiwang plak aku ni..hahha

Rossa - Takdir Cinta

ku tutup mataku
dari semua pandanganku
bila melihat matamu
kuyakin ada cinta ketulusan hati

yang mengalir lembut
pengusa alam
tolonglah pegangi aku
biar ku tak jatuh

pada sumur dosa yang terkutuk
dan menyesatkan cintaku
andaikan ku bisa
lebih adil pada cinta kau dan dia

aku bukan nabi yang bisa sempurna
ku tak luput dari dosa
biarlah ku hidup seperti ini
takdir cinta harus begini

ada kau dan dia bukan ku yang mau
oh tuhan kuburlah hatiku

p/s: huhuhuhu lagu sungguh menyentuh hati ku..pergh!!!

Rossa-ayat-ayat cinta

Desir pasir di padang tandus
Segar sang pemikiran hati
Terkisah ku di antara
Cinta yang rumit

Bila keyakinanku datang
Kasih bukan sekedar cinta
Pengorbanan cinta yang agung Kupertaruhkan
Maafkan bila ku tak sempurna

Cinta ini tak mungkin ku cegah
Ayat-ayat cinta bercerita
Cintaku padamu
Bila bahagia mulai menyentuh

Seakan ku bisa hidup lebih lama
Namun harus kutinggalkan cinta
Ketika ku bersujud


17 July 2008

ape nk tulis daaaa

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 7/17/2008 08:03:00 PM 1 PeMbErI IdeA Links to this post
salam..
kadang2 kita terpaksa sakitkan hati kita utk menjaga hati orang ...knape eh??
dulu aku ni jenis..mls nk fikir hati org..nak jaga hati org..tp semenjak aku dok hostel ni aku blajar jaga
hati orang.. yelah dh dok jauh dari family kn.. aku x pernah dok jauh dgn family... aku x pernah merasa kongsi bilik
dengan org... share things.. kekok gak masa mula2 tue.. dlu rase nk marah je org kalu sentuh brg2 aku..dlu kat umah xda org pun nk sentuh brg2 aku... lama2 aku dh x kisah.. aku dh blajar cikit2 cara idup kt sini.. alhamdulillah aku berjaya... wlaupun x 100%... hehhe.. xsumer bende kita bleh kongsi dgn org kn...

minggu ni aku x bleh balik.huhu..aku kene settle kn proposal aku yg nk dianto isnin ni..huhu..bru nk jejalan kt melaka..besok mlm aku ade discussion psl project paper tue..hhuhu..xpe2.. nti minggu dpn aku nk blik gakk...

15 July 2008

down to earth

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 7/15/2008 03:21:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam..
hohoho..aku tak tau nape dgn aku lately nie ...aku cam pelik jer.. dh lah prob dgn abg angkat aku xabis agi.pastu dtg plak kes smlm.. huhuhu..aku tau mmber aku x salah aku je yg teringat fobia kau dulu..smlm aku smpai dh xbleh nk berkata-kata huhu..cam takut nk bercakap dgn org di sekeliling aku ...cam pelik kan ...hehe..btw nak bgtau ni..aku sebenornye online kat lab ni..hehhe.lecturer ade je kat depan ni..hehe..masa yg terluang better kita abiskan dgn blog ni..btul x???

ari ni ptptn masuk!! wah bestnyer...dh lame aku idamkan ptptn nie...budak2 course lain sumer dah dapat bdk part aku je prob huuhuuuu...tp xkan lah kan ..aku dh dapat duit tue kan.. leh lah aku bli buku teks ke hape ke..heheheh

bsok result muet aku keluar ..huhuhu takut beb......wish me luck k

09 July 2008

balik kampung lenga!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 7/09/2008 08:05:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
yeah2..ari aku cuti heheh..xda kelas beb... ari ni aku gi kempung lenga umah mak angkat aku dulu masa opkim dulu2.. hehe..dh lame x jumpe mak n family.. best..td aku bertolak tengah ari.. then dlam kul 6.30 ptg bru blik..hohoh...kami pergi berempat .aku,fiza,mai n abg ariff...yang best kat sane ade durian!! pergh!! aku dh lame xmakn durian...best masyuk beb.. kitaorg cari durian kt kebun mak.. ade yg bru gugur.. sedap seh...

sebenarnyer kitaorg x plan pun nk gi sane ... tp semalam.. abg ariff bg sms kate mak n abah demam teruk..tue yg kami bergegas gi sane... alhamdulilah..masa kitaorg sampai mak dh ok sikit..kesian mak n abah .. hu3...

tp alang menyeluk pekasam biar sampai ke lengan.. kitaorg pastue gi lah cri durian ...coz mak suruh.. mak kate durian dh byk gugur n belum kutip lagi... aku nak bawak blik durian tue kt kolej tp mase on the way kt benteng ,pak guard plak tahan..adui!!! coz abg ariff anto kami ...tp kt bonet durian banyak..nk angkut xda plastik.. so,kami sempat angkut sikit je durian ...huhu..yg lain abf arif wat balik umah dia...huhu3...

08 July 2008

kate hati...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 7/08/2008 03:13:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam... hoho..

takkan lagi aku menunggumu
kau hadir di dalam mimpi-mimpiku
puas ku mengharapkan diri
seperti mereka yang punya cinta

dirimu tanpa diriku
kau tempuhi penuh bahagia
diriku mahu kau tahu
pedih ini kau tak terasa

warkah ku mengharapkan diri
seperti yang aku kenali dulu
Setiaku menantikan dirimu
Seperti setianya terhadap diriku

tapi ku melepaskan mu
melangkah namun tak terdaya
terusku terus menunggumu
cinta yang tak kan pernah ada

lagu ni tajuk nyer WARKAH...nyanyian band BAU...
erm... aku ske lagu ni coz ade kena dgn aku... slama ni aku dh learn byk bende..yup.. lbih2 lagi dh umur aku pun yg x lame lagi dh jadi dewasa ni..menanti sesuatu yang x mungkin terjadi.. terus menunggu dan menunggu... tanpa aku sedari aku dh tunggu slama 4 thn ...ramai yang kate ... bodohnyer ko tunggu dia... entah2 dia dh ade... dulu aku mcm buat bodoh je lah... then skrg ni aku terfikir.. yup.. ape yg diaorg katekan mmg btul... ape gune nyer aku tunggu dia.. entah2 dia dh lupakan aku... erm.. skrg ni aku kene let it go... aku kene terima hakikat.. tak semestinya kita akan dapat ape yang kita mahu... ape pun aku still doakan dia bahagia walaupun kt mane dia berada... aku rasa bahagia kalu dia bahagia... yup aku mmg xdpt nk lupakan dia buat masa skrg ni .. tapi aku akan cuba secara perlahan-lahan..aku tahu aku kena kuatkan semangat... byak bende yang perlu aku fikirkan untuk masa depan aku...

untuk dia... aku harap ko x lupakan aku n kita akan still kawan sampai biler2.. hope ko dpt capai ape yang ko nk capai...

new sem ...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 7/08/2008 02:49:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam sumer...
wah minggu ni dh start kelas dah...hahuhauau..sedih?? ada gak ar..tp yg best dpt jumpa mmber2 lama.. wah gue windu bangat sama mereka...

erm..biler start citer pasal klas.. aku nyer kelas pertama dh ade xment... then xment tue kne anto 30 minit slepas tue..waaaaa.... beku kapla aku.. yelah dh 2 bulan x jenguk buku...blank plak...

erm... kalu citer pasal kolej plak.. aku mmg x ske ..yelah ske2 je pihak berkenaan nk tentu kan kami ikut CGPA... what the fish ..teruk lah cam ni.. agak2 kan kt mana lah aku tercampak sem depan.. kalu bantah nnti diorg suh dok luar.. perghh... tahu kah mereka yg suasana pembelajaran dan keserasian antara roomate penting utk mendapatkn result yg terbaik???? hohohoh... kalu dpt roomate yg xbleh ngam camne??? boleh study ke nnti?? fikir-fikirkan lah!!!!mereka seperti akan mencetuskan diskriminasi antara kami... kalu citer pasal anugerah kualiti naib canselor yg akan datang plak ..erm.. mereka nk kami jd hipokrit... cakap yg baik2 je tentang pengurusan kat sini.. tapi realitinyer hampeh... camne tue??? erm... mereka sepatutnye meningkatkan tahap pengurusan kt sini... bukan menyuruh pelajar jd hipokrit....hohoho.. kadang-kala ade yg kata kami x bersyukur dpt msuk U nie.. kami amat bersyukur sabab diberi peluang mcmni ... tp kami harap sgt2 pihak terbabit faham untuk menjadi world class university adalah menjadikan kawasan kampus mempunyai pengurusan yg membanggakan dan fasiliti yang lengkap...kami xfhm kenapa hanya U kami wireless kene byr.. padahal U lain free... erm.. pelik2...
pape pun kami amat berterima kasih kepada pihak terbabit yg beri kami peluang belajar disini...

27 June 2008

30 tentang wanita...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 6/27/2008 11:50:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak
menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling
dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu
putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati, tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diriwanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan, dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu
tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin
menganggap dia sorang kawan, cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan
tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan
respon positif, misalnya menghubunginya melalui telefon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat, tetapi sebaik saja ganggang diletakkan, dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit, semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita. Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita, cubalah mulakan dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak
keluar, tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu, teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya. Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya
kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis, cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar, benda pertama yang dicari
oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian
barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang
dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan ‘Hi’ sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa
sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya (hadiah, bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka
dan baik terhadapnya. So, kalau nak memikat wanita pandai-pandailah…

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu
hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

aku semakin dewasa lor!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 6/27/2008 04:48:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam sumer...
kadang-kala tidak dinafikan kita telah dewasa...yup.
aku akui skrg ni kite dlam peralihan dripd remaja ke dewasa..
tup2 tanggal 18.08.2008 ni genaplah aku 20thn dgn rasminya..
huhu..mak!! anak bongsu mak dh bsr!! hehe.. tp paling xbest mesti mak aku reply
"hah..elok lah tue dah bleh jadi bini dgn mak org skali"..gulp!!!
terdiam aku.. hai lain mcm jo bunyi nyer...ohhho..nonono.. xbleh...
anak mak ni byk cita2 n harapan dia bsr mak..hahhaha

skrg ni aku tgk ramai sedara n kwn aku kawen awal2..
hhuhu..pelik gak(ape yg plik nyer sha... dh jodoh diaorg daaa)
hahha...segan gak nk gi uma sedara aku tunang ari tue...
yelah mesti sedara2 yg sebya aku bwa boyfriend masing2...
ni yg mls ni.. coz mesti ramai tanya.. hai ima xda boy friend ke??? asyik ikut mak ke hulu ke hilir..
hehehe.. biase nye aku akn senyum smpi nmpk gigi.. n cpat2 blah..hahha
mls seh nk layan bende2 sensitif ni.. tersinggung gitu..hukhuk

erm..paling dkat farah mmber aku mase form 3 nk kawen bln 8 ni..huhu
insyAllah aku sampai itu pun kalu xda program kt kampus..plan nk gi dgn nabilla dgn nadia
... hohoho.. mesti dpt jumpa mmber2 aku yg lain kn??? hhuh.. rindunyer kt mereka!!!

hohoho... sok ingt nk jumpe mmber aku shaz nk pi mkn cendol tp kakak aku plak nk dtg..huhuh... aku pun dh lame xlpak dgn kakak aku ..huhu..inilah masa yg paling best!!!dpt jumpa anak2 buah aku tue..hhuhu.. lame x nyakat diaorg huhu...

minggu dpn dh nk blik kampus..huhu.. blum bli brg2 agi..nnti2 lah aku gi lusa ke tulat ke ..erm..ajak illa n zul pun ok gak ni

25 June 2008

kaki wayang...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 6/25/2008 10:31:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
hi sumer..
ari ni nk borak pasal cinema.. well semester break kali ini masa ku byk aku abis kn kt umah n panggung wayang.. hahha.. mcm2 citer aku tgk.. al maklum lah umah aku dkat dgn MBO cinema Melaka.. tue yang bersemangat waja tue.. dlm byk2 filem aku tgk.. aku ske filem get smart.. best n lwak giler.. kung fu panda pun not bad gak...aku ske get smart coz aku minat giler dgn anne hathway hehe.. aku rase dia lah kategori pelakon yg pling cantik heheh... aku plan nk gi tgk wanted dis weekend.. huhu.. tgk lah camne nnti..sama ade nk tgk sepi or wanted... erm... mane satu eh??? erm...

19 June 2008

dunia baru...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 6/19/2008 03:19:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
sedar x sedar skarg ni aku dh 20thn ...cpatnya masa berlalukan?? hahaha... tapi org sekeliling still anggap aku mcm bdk remaja n mentah.. lebih2 lagi kalu aku luahkan pendapat tentang isu politik semasa dan harga minyak sekarang... huhu..sedih gak aku yelah next year aku dh bleh mengundi ape... hehe.. tp diorg xfhm ..diorg kata tugas aku belajar n belajar jgn pandai2 nk msuk campur hal2 org dewasa... what the fish!!! aku pun ada hak nk bersuara!!! Malaysia kan demokrasi !!!

kalu sentuh hal2 politik nie aku mmg atas pagar n bukan lalang mcm sesetengah pihak tue... mcm meraka kalu nk mintak bantuan gi pada kerajaan.. n kalu bleh nk anak2 mereka kerja kerajaan..sanggup tue gi jumpa ketua menteri.. padahal blakang2 bukan main kutuk lagi kerajaan.. kesian mereka yg xda pendirian tue kan??..

bagi aku xperlu lah nk dapatkan undi dengan cara menyebarkan fitnah mana2 pihak... setahu aku kalu kita menyebarkan "berita" tue yg x sahih kita seperti telah mmbunuh seorg manusia.. so,kalu org kata ade org pembangkang dapt sumber drpd negara2 berkenaan igin memerintah aku diam kan saja ..bagi aku selagi aku x dapt sumber yg btul sahih aku 100% xpercaya... dan kalu ade org kata org kerajaan sekian2 telah terlibat dlm rasuah or merancang pembunuhan.. aku x kan percaya kalu x da bukti yg kukuh...

k lah gtg... hehe.. next time aku tulis agi....

18 June 2008

salam...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 6/18/2008 09:29:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
hey its me sha.. family panggil aku busu ima tapi ade gak yg panggil mode,ami... hohoho..ape2 pun im so glad if u all call me sharima.. hehe... nie blog aku yg ke brape pun aku dh lupe hehe.. sori... dulu msa skolah tue aku slalu gak update blog aku kt xfresh pastu ade gak bberapa blog kt friendster tp aku delete ..nk tau nape?? hehe ade lah...nnti lain hari kita citer eh... aku ade blog kt myspace n sampai skrg still active ag.. so,sape2 yg rajin gi ar tgk kt myspace aku...


hohohoh... k lah gtg bye2

wassalam...