22 December 2008

erm...layan jer

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/22/2008 02:00:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam sumer...

hohoho... taptuptap dh nk msuk sem baru...huhuhu..sedey sgt ...xnak balik nak dok uma huhuh...tp nk wat camne ..idup mesti diteruskan!!!! huhuhu.... dh lah kne drive sorg2 balik sane...adei... mls pun ade... huhuh... byk bende yg best time cuti ni... ari sabtu yg lps family along n angah berkampung kt uma..then kami memancing di kolam blakang uma ....catch up picture below:
ikan patin... berat n hanyir !!!! best memancing!!!-hasil tangkapan abg ujang


hakim dpt tangkap ikan kapis ni!!! ok lah tue permulaan yg baik



lokasi memancing... (blakang uma aku je ni)

tanpa aku sedari ...aku terlupa ari sabtu ari tue ade konsert rock the world kt the secret garden stadium merdeka!!! huhuh..sedey seh... x dpt nk join... abg uda ade gi sane n dia amat bebesarkan hatinyer beli baju yg ade jual kt sane sbagai cenderahati n ade rakam bape2 band2 yg perform untuk tatapan adik bongsu nya ini...huhuh...thanks bro!!!


huhuhuhuhu................not that bad.....



x dpt gi... dpt tiket pun jdilah..waaaaaa

k lah ...gtg
wassalam


17 December 2008

aku membebel lagik!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/17/2008 06:24:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post

ni laptop aku yg lame tp rindukan nyer...huhuhu


hari ni seram sejuk btul..bukan cuaca tp berita2 berkenaan result yg bakal muncul hari ini... tp rupa2nye sok baru kuar ceh... wat aku x bleh tido mlm... risau punye psllah..enthlah jiwang kaco je seharian ni.. wat pe pun cam xmenjadi jer.. perghh... wat ni x kene wat tue x kene.. ape nk jadi lah agak nye(dh mcm nenek kebayan mmbebel plak daaa)

bapak aku dh tuang minyak full sok aku jejalan bawa kete ku... tp enthlah dh 4hari aku x bwak kete..mls... aku xtau nk g mane... mmber2 plak xda skrg ni.. plan nk lepaking dgn diorg pun hari sabtu ni..huhuhu...

aku sibuk dok layan laptop ni n lagu2 yg baru je aku download td... erm... layan jer,,, dh xtau nk wat pe... sambil2 tue gak aku cari keje kt tenet nie... daftar kt SPA... harap2 dpt lah aku keje nnti... then ade lah beberape company lain... nk citer pasal keje ni.. aku plan nk keje lps dip nnti.. tp mak x bg ar.. coz risau aku x bleh nk bg kan msa secara baik.. huuhu... skrg ni aku sibuk pujuk mak aku..aku kate lah kalu dpt keje aku tkr mood pengajian degree aku kpd PJJ... kalu x dpt aku teruskan je blajar.... lagipun aku tgk ramai gak lpsan degree ni menganggur... aku risau kot2 nnti aku xda tempat ..sbab tue lah aku nk cri keje sekarg ni...

aku rindu amat kat ank buah aku yg terbaru tue aisyah azzarah ...coz spjg 3 minggu dia dok dgn aku ...hari2 bangun dr tido sure gi cium dia... dukung ke ... huhuhu...hari2 gak aku siapkan air untuk dia mandi... biler skrg ni dh balik umah dia... sunyi plak aku...huhuh...rase nk turun jb skrg gak!!!

aku tgk2 plan aku nk bukak kedai buku cam ade peluang coz kak angah cam join skali... insyAllah aku akan ade kedai buku sendiri n gune label aku sendiri biler aku 28 or 29 thn nnti... besarkan cita2 aku ni.. kedai bku ni aku dh plan dri aku form 1 lagi... dan aku perlu teruskannyer....doakan kejayaan aku ye kwn2...

skrg ni aku nk busy kan diri... nk capai ape yg aku capai... aku jadi lebih matang dalam idup aku...n aku nk jadi somebody ... nk balas jasa mak n bapak aku...aku dh xmoh main2 agi..aku kene ade strategi sndri...





13 December 2008

laut ini...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/13/2008 01:17:00 AM 2 PeMbErI IdeA Links to this post
salam..
ari tue aku ade lepak kt pantai puteri dgn zuliana a.k.a zul.. hehe..best..aku dh lame x gi sane.... kt bwh ni sajak bertajuk "laut ini"

Desiran angin bayu menyapa lagi
Menyapa lembut wajahku
gemersik alunan irama dedaun bergetar
seperti menyambut persinggahan ini

ku lihat anak-anak ria
berlari-lari ke tepian
bermain pasir halus
terserlah kedamaian dan kebebasan

sepasang mata ku terpaku
pada hamparan lautan biru
terbentang luas nan indah
terasa kebesaraNya YANG MAHA ESA

09 December 2008

ape lah aku merepek ni!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/09/2008 05:26:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

aku baru nk gi penang this week tp x jadi..huhu..alasan nyer.. xdpt lah aku nk jelaskan kat sini..huuhu... ape2 pun aku sedih sgt... takpe2 mak aku ckp thn depan buat family day kt penang sempena kak angah konvo nnti.. hehehe... meter mood ceria aku kembali lagi.. huauahuh

ade mmber2 yg dtg kt blog ni kate susah nk post comment kt blog aku ni.. so, aku saran kan kowg gi kt chatbox kt seblah kanan tue.. nnti insyAllah aku reply k... sajak yg post ari tue agak jiwang n aku x dedicate kat sape2 pun...saje tulis...

aku rindu kt kwn2 aku kt wilderness centre langkawi june 2007... terase nk hang out dgn mereka..huhuh.. biler ye?? sudah 4 thn x jumpe...

lately aku dh malas nk ym ... dh xda mood dh.. mcm buhsan je.. xtau nk chat dgn sape.. . tido ,tgk dvd,tgk movie n lepak chill dgn mmber2 lagi best... hehe... thanks zul n illa ari lepak dgn aku hehehe.... nad n sheila, i miss u all so much ..huhhu.. dh jarang lepak dgn mereka...

skrg ni aku dh x gi putrajaya lagi abg aku dh pindh melaka... huhuh... terasa nk jumpe "seseorg" kt sane.. tapi aku tau "seseorg" tue maybe dh xnk jumpe aku.... hurm.. dia sungguh busy.. aku tau... bls sms aku pun dh xda... aku tau dia nk capai ape yg dia nk capai... ok...dh lah mls nk citer lagi psl dia walaupun aku tau dia xkn bukak blog aku ni... aku berdoa agar dia dpt capai ape yang dia nk capai tue... kite friend smpi2 biler2...itu janji aku...

oklah..gtg....

wassalam...

06 December 2008

"bintang kesempurnaan"-dimana kamu??

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/06/2008 11:37:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam.. aku dh lame x tulis sajak... zaman2 sekolah aku rajin gak tp semenjak msuk bidang math ni sastera aku tumpul.. penulisan aku cam cipan or lebih tepat lagi rubbish hahaha....tp tp tiba2 ni ari ni aku cam ade idea nk tulis n trsare nk publish kt sini..

bintang kesempurnaan
bintang kesempurnaan...
datang membelah malam yang muram
merawat luka semalam
menjamu keikhlasan hati

bintang kesempurnaan...
tercari-cari dimana bintangku
adakah ia menyinar seperti dulu
atau hilang dilindungi awan
atau mimpi temani ku

bintang kesempurnaan...
penyejuk hati lara
kerdipanmu membuka lembaran
tidak tahu bila dan dimana
yang pasti kini menjelma lagi

bintang kesempurnaan...
janganlah bersembunyi di sebalik awan
dan membiarkan aku tercari-cari
sinarkan cahayamu
dan bawalah aku
ke jalan yang di redhaiNYA...

01 December 2008

aku masih disini!!! hehe

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/01/2008 09:22:00 PM 3 PeMbErI IdeA Links to this post
salam....

dh seminggu aku meninggalkan blog nie.. aku bru je balik dri jb.. umah kak achik.. dia bru bersalin ... hehe dpt baby girl name baby tue AISYAH AZZAHRA heheh comel sungguh baby tue..







hehe... muka dia cam abg dia..ahmad azzuhair mase baby hehe..