24 September 2008

back to kg lenga muar...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 9/24/2008 05:50:00 PM 1 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
dua hari yg lepas aku gi umah mak angkat aku ... sje nk berpose,bersahur n berbuka dgn family kt sane coz kali ini adalh ramdhan terakhir aku berpose kt segamat... maybe i will study at arau perlis... huhuhu... mcm biase lah kalu gi sane mesti ade arif ... dia mmg ske bebeno gi sane.. kata mak kalu xde pape sure ade kt lenga.. walaupun dia skrg ni study kt UTM... mcm2 lah bro ni...

arif and akmal (ank mak angkat aku)jemput aku n ana (anak angkt mak ) kt station bus segamat. hohoh..mula plan ade fiza kelantan tp dia cancel plak coz ade test katenye... oleh kerana mlm sblum nye aku x tdo so aku hope sgt arif drive sampai umah mak tp boleh plak dia stop kt bowling segamat..adei.. aku dh lh letih nk ajak main bowling??? ...mula2 tue mls sgt2.. lgpun aku bkn ske main bowling pun... pastu dia dh byr untuk 1 game xkn nk tgllkn camtue je.. terpakse lah aku join mereka... aku mmg kalah teruk ... then aku mintak ana tolong sambung game aku..hehe.. seriously,aku dh x larat nk angkt bola bowling tue....tgh2 aku dok tgk diorg main bowling aku teringat kt "seseorg" yg ske main bowling... huhuhuhu... dh lame x contact dia... tp aku ni ego tinggi cam gunung ledang... hhohoho... best main tgk "seseorg" tue main bowling dulu2 kt alamanda... ape khabar dia skrg ni eh??

yg best time berbuka ..hohohoho..mcm2 juadah ade seh.. sumer masakan ibu.. bukan masakn dining dh... gumbira nye aku.. tp yg x best nyer asyik terkene je yg arif tue... bengang gak aku... dia tue kuat giler myakat.. sampai kn dh x bleh control aku baling dia dgn bantal dgn kuat !!!! huh!! geram aku... mak angkat aku pun cam terkejut je..hohohoho.. tp mak ckp dia tue mulut je x da insurance tp hati dia baik.. erm. yelah ....

pastu ahad aku pun pulang ke kampus .....

AKU KENE TAG DAAA....

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 9/24/2008 12:58:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam
ade sorg gurl telah tag aku,fiza namenye...

SOALAN 1: 7 fakta tentang diri anda.

-Ske tgk bende2 gajet especially model notebook and PDA..
-Hidup aku simple tp penuh bermakna... lebih2 lagi ada family dan sahabat2 sejiwa yg selalu berada di sisi..
-Aku seorg yg sensitif , nampak jer brutal tp jiwa ku sungguh comey... x bleh tgk org nangis n for sure aku akan turut mengalirkan air mata... p/s:baca novel dan tgk rancangan televisyen pun bleh nangis.
-Rimas dgn keadaan yg terlalu bersepah + sempit..
-Indie music tak kisah genre ape pun tp tidak kepada metal n screamor(pening seh)
-McD... i'm love it... lagi pun byk memory psl McD..especially McD alamanda
-Aku bile in love... he always in mind n heart... biarpun brthun2 aku akan tggu dia..

SOALAN 2: Zaman persekolahan anda.

2(a) 5 tabiat buruk anda waktu sek.ren
- ske dtg lambat ..heheh,, umah dgn skolah dkat giler..
-malas giler nk study ... ske main2... hahahh...
-ske kaco sorg mamat cina nie... hahha... coz dia ni diam je kalu kaco dia...
-penah ade krisis dgn cikgu BM tp skjap je...
-x bleh dok senyap2 dlm kelas...aku mesti nk bergerak ke mane2... hahhaha ske wat "lawatan" ke kelas2...n tgk org belajar...

p/s: honestly... aku x ske msuk skolah tue n aku terseksa kt skolah tue... so, aku byk memberontak...

(b) 3 fav. subject with reason

-sejarah!!!!!!! perghh..aku ske giler subject ni seh.... walaupun ramai geng2 aku xske... tp aku lah org paling bersemangat time kelas sejarah.. bg aku sejarah adalah unik n mcm novel...hhhohoho

-fizik!!! walaupun x perform baik dlm spm, tp aku still kate yg aku ske fizik...!!!! aku ske xperiment fizik coz mcm logik jer...lgi pun aku kn ade PAPA FIZIK!!!

-add math !!! aku ske add math ..walaupun pada mulanye aku benci add math... hohoho... bile tgk2 blik soklan dia same je... ayat je yg putar alam...hahha//camne pown... Pn GAN tetap di hati..

(c) 3 non fav. subject with reason too

- erm... kimia!! kecut perut biler masuk klas ... cikgu aku time tue garang seh.. serius jer... huhuhu risau aku... aku pernah je kene marah ... tp aku tau cikgu kimia aku seorg yg baik hati...

-biologi... sungguh aku buhsan sebenarnye... walaupun cikgu nye best.. entahlah...x bleh msuk dgn jiwa aku ...

-PJK..hahhah.. aku paling mls nk bersukan dlu.. coz mls nk bwak baju sukan n tukar baju sukan...hahha.. lps bersukan sure bdan berpeluh n terus2 baju skolah ku berbau n aku akn x selesa sepjg hari ...

SOALAN 3: Tentang anda.

(a) menarik pada kamu

menarik????? erm....well nothing interesting about me.. I'm just a gurl who luv to be myself..

(b) x leh hidup tanpa??

of course my the most lovely n caring family... for the future i think the person that i call him as my husband ahaks...

(c) if mlm b4 tidur spe yg anda hubungi??

erm... nobody...





17 September 2008

~ berpuasa di kampus~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 9/17/2008 09:52:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
sedar tak sedar dah 17 hari kita dibulan Ramadhan yg mulia ni... heheh... kali ini dah masuk kali ketiga aku berpuasa kat kampus... inilah kali terakhir aku berpuasa di UiTM Segamat ni... lepas ni insyAllah aku akan amik degree kt Arau Perlis...kalu tak pun UiTM Shah Alam.. hari ni aku nk senaraikan ape yang best dan ape yang x best berpuasa kt kampus ni:

ape yang tak best;
1) tak dapat berbuka dan bersahur dengan masakan mak hari2.
2) hari2 makan nasi bungkus
3) berebut makanan kt dining kul 4 ptg
4) juadah kt bazar kt dataran x byk dan x pelbagai.
5) letih sebab kelas majoriti kt blok I dan di tingkat yg tinggi..(dugaan)

ape yg best:
1) dapat gi terawih beramai2 dgn member
2) buka puasa dengan member2
3) terase masa begitu pantas sebab sibuk dengan kuliah dan xment.
4) sama2 bagun sahur dgn member dan berborak sampai subuh
5) terawih kt surau smk best sebab dekat dgn kolej.
6) kejut kan member2 yg nk bangun sahur...(gegarkan pintu nye @ menjerit @ sms @ call....walaupun bilik kami dekat..heheh)

setakat ni jer dapat aku senaraikan... sekarang ni aku kena wat xment QMT 315 dan MAT 253....

14 September 2008

JANGAN BERSEDIH....( LA TAHZAN)

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 9/14/2008 12:57:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam... cuti merdeka yg lalu aku ade bli sbuah buku LA TAHZAN(JANGAN BERSEDIH) penulis buku tue Dr.'Aidh bin 'Abdullah Al-Qarni...penterjemah Noraine Abu.. buku ni best... penyejuk hati...heheh.. secara ringkasnya, buku ni mengatakan " bergembiralah,tenanglah,bersikap optimislah dan jangan bersedih". buku ni sesuai dgn aku yg slalu je bersedih...huhuhu...

dlm byk2 topik kt dlm buku tue..aku ade tertarik kt topik "hidup ini bukan untuk bersedih"

"Ya Allah, jadikanlah aku redha menerima semua keputusanMu sehingga aku memahami bahawa semua(nikmat atau musibah) yang telah Engkau tetapkan akan mengenai diriku,pasti tidak meleset dariku,dan semua(nikmat atau musibah) yang Engkau tetapkan akan pasti meleset dariku,pasti tidak akan mengenai ku"

untuk renungan....

jangan bersedih!! sesungguhnya rasa sedih akan selalu mengganggumu dengan kenangan masa lalu,akan membuatmu khuatir dengan segala kemungkinan di masa yang akan dtg,dan akan menyia-nyiakan kesempatanmu pada hari ini.

jangan bersedih!! sebab kesedihan hanya akan membuat musuh gembira,membuat kawan bersedih ,membuat orang yang mendengki senang dan membuat hakikat2 yang ada berubah.

jangan bersedih!! sesungguhnya rasa sedih itu dtgnya dari syaitan dan kesedihan itu adalah rasa putus asa yang menakutkan ,kefakiran yang menimpa,putus asa yang berlanjutan ,depresi yang harus dihadapi,dan kegagalan yang menyakitkan.

kadang2 orang selalu kata aku ni macam x da masalah..selalu senyum n gelak ketawa .. tp orang tak tau ape yg tersirat..wajah yang selalu ceria ni penuh dgn kesedihan...

13 September 2008

lepak di melaka!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 9/13/2008 05:13:00 PM 1 PeMbErI IdeA Links to this post




Salam semua… hehehe…dah lama aku tak update blog aku ni.. huuhu… banyak kerja yg perlu aku wat lebih2 lagi sekarang ni aku dah ada banyak xment perlu disiapkan huhuhu… agak busy life aku skrg ni… erm…
Skrg ni aku nk story pasal mmber2 aku lepak kt umah aku hari tue… heheh… aku rase tiga hari tak cukup nk bwk diorg ronda2 melaka … cam x perfect je… byk tempat yg aku blum bwk diorg.. insyAllah aku nk ajak diorg skali lagi before graduate nnti hehhee… time tue nk angkut nisa skali kesian dia x dpt join kitaorg hari tue..huhuhu… mase kt Melaka agak terhad… huhuh.. nk celebrate merdeka pun x smpt coz jln sesak yg amat .. tension aku … then hari ahad plak dpt jln2 pg aje coz ptg tue kitorg kne gi pantai puteri celebrate anniversary parents… kt pantai puteri aku ade ajak mmber chatting aku skali join… affrizal… actually kitorg dh lame knl since tuisyen kt cikgu Rashid dlu tp x rapat pun… skrg ni kitorg agak rapat dgn coz chatting kat YM… fiza pun knl dia gak.. diorg knal kt YM ..heheh… lupe plak ni snap2 gambo rizal a.k.a pok cik … (gelaran utk dia kt YM) lagi pun dia dtg lmbt … main futsal kate nyer… whatever… apa2 pun aku nk say thanks kt mmber aku nas,yong n fiza coz sudi lepak kt umah aku n my big family… ape2 yg kurang haraf dimaafkn lah ye..heheh… senang2 dtg ar lagi hehhe…

03 September 2008

hari yg best!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 9/03/2008 09:14:00 PM 1 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
ari ni aku test jpj kete...heheh... aku lulus beb!!! hahahha... risau btul... ingat kn x lulus yelah..aku kn dh lame x bwak kete.. lps je pra test bln 7 aku trus x bwk kete smpilah pg td.. alhamdulillah ...sumer berjalan dengan lancar..hehhe.. lps ni aku bleh bwk kete g segamat.. xperlu nk naik bas lagik...yeah2...hehhe... tp aku rase awl sem je kot..coz minyak kete lagik..hurm... heheh.. ape2 pun aku gumbira sgt2 ..hehehe...

p/s: sbenornye aku nk citer psl mmber2 aku lpk umah aku time merdeka.. tp card reader aku tertinggal kt kolej lagpun x best ar citer tanpa gamba kn??..so, insyAllah aku akn citer sumernyer nnti...