29 December 2010

ape yg sedang aku fikirkan

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/29/2010 04:58:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
alhamdulillah...lega rasanya bila dapat tempat berteduh... thanks en future coz tlg carikan... n juga cik yaya... pun turut bersama2 mengharungi time dugaan..to cik yaya... setiap dugaan ada hikmahnya...insyAllah..

ari ni aku bangun pagi tanpa terdengar qila buka pintu n jenguk aku seperti biasa..huhu.. tetiba rindu plak... qila,ziqa n haikal rindu busu ima x ni? huhuhu.... sedih rasanya tinggalkan mereka... tp life must goes on... byk yang aku kne buat before balik shah alam.. so, qila jangan sedih2 tau.. nnti busu dtg jb agi ea? uwaaaaa... mereka sedih x ea?hukhuk...*gembeng tiba2*

sunyi lah plak... diorg xde... biase dgn qila.. kalu mummy xde ikut busu ke mana aje..huhu... org bergolek pun dia turut serta... bila mummy ade dia kuat menyakat... hehe.. ape lagi busu ima menyakat dia lebih keh3...sampai nanges2...alololo... tp yang xtahan tue time dia main sorg2 tue... kalu lah hp sony aku tue boleh gne dah lame aku amik video..sweet n cute sgt2...hehhe

yang ziqa nya pula..tahun depan dia dh darjah satu.. tp kesian pula kt dia ...coz kt tadika dia blajar bi.. tp nnti skolah in bm.. especially math and science... huhu..cian dia... hope dia dpt catch up... hehe.. jangan lupa belajar kang busu ima jd garang..haippp...btw dia seorg yg lincah...boleh jd dak sport..

haikal dia nmpk garang n macho ,,,tp sape tau jiwa nya sensitif ..tp yang best nya dia ni rajin...kalu suruh pujuk adik..cepat je dia.. n kalu mintak tlg ape2 pun boleh harap kat dia..hehe hero mummy lah katakan...heheh

overall jaga dak2 ni sangat best... kelakar ...memang penghibur pabila waktu2 berduka *oopppsss*...

huhuhu... ape2 pun selama sebulan dok dgn mereka sangat2 best... miss them much!!!

qila n haikal

haikal,qila,ziqa
post signature

28 December 2010

dugaan

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/28/2010 01:34:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
dugaan...dugaan.... kene kuatkan semangat... kadang2 terasa buntu..yep..agak sukar untuk mendapatkan tempat untuk berteduh... mengharap belas kasihan orang sana sini... segan nye... tp diri ini harus sedar kita inilah dugaan untuk kita ...yang lagi manis ..waktu sebegini..kita akan dapat tahu...siapa kawan yang sebenarnya..apa2pun think positive..mungkin mereka ada halangan tertentu..xpelah.. sy memahami... kita xde hak nk marah n tuduh orang sebarangan..insyAllah Allah sentiasa bersama orang yang bersabar...

post signature
 sharima..this is not the end of ur life... i must face all the obstacle..i know is not easy ..but i'm trying..i have option...and tawakkal..

semoga Allah permudahkan segala urusan hambaNya di dunia dan jua akhirat...aminn

27 December 2010

sahabat

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/27/2010 01:06:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...


Maaf andai kata aku tersilap tafsir pada nilai kejujuran dan berterus terang. Sesungguhnya kau lah sahabat yang menunjuk jalan padaku tanpa sedarmu. Duhai sahabatku, dunia kita memang berbeza tetapi hidup kita seakan sama.

Kita mencintai ilmu dan itulah yang mendekatkan hatiku padamu. Aku dambakan perubahan positif dalam diri ini dan kita seiring sejalan mula berubah menjadi lebih baik. Perubahan inilah yang dituntut kerana tiada manusia yang sempurna hidupnya. Kehidupan sederhana dan dilingkumi ukhuwah yang terbina menjadikan hidup sangat bermakna.

Dengan itu walaupun kita sudah semakin jauh mengorak langkah menuju destinasi berlainan, aku akan tetap menganggap dirimu sebagai sahabat baikku.

Akhir kata, andai kita bertemu lagi, janganlah kau kenang perkara yang tidak baik tentang aku tetapi kenanglah perkara yang indah tentang kita. Apabila kita mulakan hidup baru, itu tidak bermakna memori lama akan terhapus tetapi ianya akan menjadi sebahagian kehidupan kita yang hakiki. Hakikat sebuah pertemuan yang manis dan akan kekal begitu.
post signature 
Apapun terima kasih Ya Allah kerana menemukan aku dengan dia walaupun 
seketika. Selamat tinggal sahabat. Moga kau menemui pencarianmu...

Al-Fatihah...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/27/2010 12:31:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam..
25.12.2010..jam 3 pagi... Al-fatihah untuk sepupuku allahyarham Mohd Azlan bin Bari yg telah pulang ke rahmatullah kerana kemalangan..semoga roh nya dilimpahi rahmat Allah s.w.t dan ditempatkan bersama orang-orang yang beriman....amin..

post signature

25 December 2010

perhatian sumer!!!!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/25/2010 09:44:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
ni teman nk kabo ni... teman ade pillow comel..hehhee<<----saje nk gebang.. coz xcited sgt




hehhe... pillow nmpk unik.hehhee.. anyway thanks a lot to syiera..hehhe... sgt best dpt pillow ni.. nmpk sweet..hehhe...jalan cerita pillow berkenaan adalah....

" encik future drive from somewhere n have a date with his lover.." wah2... jiwang bebeno...


inilah dia pillow encik future...siap naik kete agi ..hee.. comey...vrrommmmm...

his lover is waiting... where r u encik future??? jln jammed ke??? awat lame beno.. *gedix sebentar*

ok2 ckup2 le mengedixkan diri..hahha... tp seriously sgt teruja kot.. hehhee,,,
ape2 pun aku sarankn g order kt cik syiera kita... coz dia sgt caring n on time ... ske hasil kerja beliau...
meh sini ke kedai cik syiera
post signature

apa yang sedang difikirkan..

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/25/2010 01:26:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam....
ehm...ehm... testing...testing.. 1..2..3..
" cicak cicak di dinding..diam...diam merangkak.. nampak seekor nyamuk...nggaapp...lalu ditangkap " 
NEXT!!!
heheh..ini kalu dinyanyi depan azzahira mau... tersenyap mendengar unik nya suara busu ima dia nyanyi..hahhaa...

ok2... iklan je td...teringat dak kecik tue td...

sebenarnya... aku dh tak tau nk merepek ape lagi dlm blog ni... mood aku 2..3.  ari ni kurang baek... seperti guruh mau turun hujan...dan kadang kala lebat berpanjangan... sadis...huhu.. susah nk faham org... dan terasa penat biler orang xnk cuba faham kita... kita dh wat mcm2 utk menghargai orang tp dengan selambanya orang wat x dulik... terasa kite x berfungsi... seperti kite ni tunggul... tidak dihargai... dtg dengan tiba-tiba lalu hilang lesap entah kemana... kesabaran ada tahap nya... jangan sampai kesabaran itu tiada... waktu tue apapun dh xda gune nya... jd fikir-fikirkan lah... sebelum terlambat...
post signature

24 December 2010

gelaran haihhh....

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/24/2010 02:01:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post

salam....

gelaran... sudah tidak asing bg setiap keluarga...<---aceceh.. ayat nk skema wat karangan time skolah.... gelaran aku dlm family... the most comel n menawan is... busu ima lah...sape agi <----poyo versi terlampau.huahuhauha.... ade aku kisah??...kehkeh..

anak2 buah aku ramai sgt...kadang2 tersalah panggil ..hahaha... pastu kne gelak dgn dak2 ni....ape ni busu cepat tua...<---haippp.sensitif melangit kalu disebut tua2...mrh ni...aiyokk xtau....

puan kakak 2nd ade kol hanya dan hanya mengatakan bahawa anak sulong beliau ubah lirik lagu berikut:

"itam2 cucu bapak...itam lagi anak la bapak"

uwaaaaa...sampai ati... terasa u.. <----padahal dh xkisah..huahuahu...

puan kakak 3rd pun penah bgtau...begini kisahnya....
anak bongsu (bongsu ke tue..kehkeh) majok sakan...coz ibunya xbelikn something... n sambil menangis..meraung...hentak kaki bagai seraya berteriak.." mummy jahat... mummy itam cam busu ima...uwaa!!!" haippp... ni dh kes kritikal ni..hahaha... budak2 ape tau... tp kn aku terpikir jap...hmmmmm.... itam sangat ke aku ni??? xbape just kurang cerah je..kan2...<---sedapkan hati... ape2 gelaran nya... aku dh xkisah..hehehe...rase cam lebih rapat je dgn dak2 ni...hehehe...sape syg busu ima angkat tangan...

post signature

23 December 2010

macam-macam

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/23/2010 10:57:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
bersabar itu separuh daripada iman.. bersabar dengan karenah orang yang pelbagai... yang kadang-kala kita sendiri keliru kadang2 kita yg terkena tempias... hurm... setakat mana aku boleh bersabar... arghhh malas nk nak layan n nak fikir hal2 camni.. pening... baek fikir diri sendiri..

heheh.. senyum sha...senyum... biar senyum ini berlanjutan agar sakit dihati dapat dihilangkan....sem depan dah last sem aku kt shah alam...pointer kene maintain n kalu boleh up lagi baek dr sem ni... insyAllah... kewangan... kalu boleh pandai2 lh berjimat... aku plan nk duduk kolej..insyAllah...aku benar2 mengharapkan kolej... dh xde tempat lagi dh... org dh xnak dak2 final year masuk umah diorg... nak x nak aku mesti dapat kan kolej...

ramai orang kata aku kurus sgt.huhuhu... aku dh xtau nk tambah camna agi dh berat bdan aku ni..huhu... so encik future...sila lh terima saya seadanya... errr.. teringat encik future. huhuh...<---sedey lah plak....hope nothing bad happen in our relationship... sambil kesat2 hingus <---eeebuweekkk selekeh... alololo... biasa le sedang lidah lagi tergigit..inikan pula dalam perhubungan...kan2... <---tue lh sape sensitif sgt...>---- mane ad... selesema daaaa...(dh!!! ckup!! bermonolog sendiri)

post signature

22 December 2010

cakkkk....

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/22/2010 12:47:00 AM 2 PeMbErI IdeA Links to this post

salam....

alhamdulillah hari-hari yang sukar telah dapat aku harungi satu persatu...

ari ni nk story pasal bas ...xkisah le ape jenis skalipun... huhuh...aku semakin takut dan risau...lebih2 lagi next week aku bakal pulang ke kampung halaman menaiki bas!!!!! huhuhu.. dah lama sgt xnaik bas ni...risau sgt2... mcm2 xcident yang berlaku yang membabitkan bas!!!

hurm... memang tak dinafikan... bas mmg tersangat laju apabila di jalan raya.. memang setiap kali aku drive pulang ...mulut ku ini akan sentiasa mengeluarkan kata2 bengang kt driver bas2 berkenaan... budget besar.... bile bas2 yg xreti nk slow ni ats highway..terasa kete saga aku ni cam melayang... alhamdulillah aku dpt kawal... memang laju yg teramat.. penah beberapa kali bas2 berkenaan bawa lebih 120km/j!!!!! gilerrrrrr... aku penah je wat aduan...tp xtau aduan aku diambil kira ke x?...huhuhu....

ape2 pun .... aku tau  x sumer driver bas ni sumer cam tue... tp sgt kurang kottttt..... huhuh...

post signaturedrive safe...life save....

14 December 2010

bertukar!!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/14/2010 01:51:00 PM 1 PeMbErI IdeA Links to this post
salam.... akhirnya aku tukar template agi..dan ini yang kali berapa pun aku xpasti..hahaha... dah hobi agaknya... lebih-lebih time cuti sem yang panjang dan amat berbahagia ni... hehehe...

yang agak mengejutkan.. bila plak tiba2 mood jadi pink plak ni..ahahaahha... dlu bukan main lagi..." i hate pinky" hahah..tue lah... jangan terlalu membenci nnti jadi ske<-----pengajaran untuk aku ni.....walaupun bukan byk pink sgt..tp still ade pink... <--perubahan sedang berlaku...

ermmmm... ari ni nak masak ape ea? kalu ikut selera aku ...aku wat sambal udang ke...janji yang pedas2... tp anak2 buah yg terchenta ini.. xske mkn pedas2.. so.... kita ikut majoriti..." sapa nk mam pedas angkat tangan" hurm.. nmpk gaya nya aku sorang je lah nk mam pedas......mereka menang....uwaaaaa....<---mereka kata...busu gembeng!!!! uwaaaaaaa.... nk ngadu kt puan mak...sy kene buli....

 



post signature

10 December 2010

ada sesuatu difikiran

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/10/2010 03:04:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Salam...

hehehe... ada yang kata blog aku nampak comey... mungkin kehadiran kartun2 yang ada.. tp 1 benda je yang aku rasa cam xtau nk wat ape dgn title and description blog... huhu... xtau camne nk adjust bagi sekata... hehe

ada yang kata blog aku kebudak-budakan..heheh entahlah..aku ske gini... dan inilah cara aku.... aku hanya mampu tersenyum... ye.. satu ari nnti layout blog ni akan berubah mengikut peredaran masa.. hehe... aku rasa dah banyak kali layout blog ni berubah since 2008... tanpa sedar dh 2 tahun blog ni dengan aku... heheh.. mengikut rentak kehidupan aku bermula diploma sehingga degree... hehe... macam2 peristiwa yang tulis..bila baca kembali ...tersenyum sendiri... hehehe

result dh kuar?? hehe.. alhamdulillah ..thanks to Allah s.w.t ...hajat tercapai jua.. berkat doa, semangat..en bapak dan puan mak, family dan rakan-rakan seperjuangan... the last but not least...tentulh en future yang sentiasa disisi tue.. hehe...semoga kita sama2 capai kejayaan insyAllah

sekejap masa berlalu... hampir 5 tahun aku di UiTM... sememangnya UiTM dihatiku.. bermula diploma 2006-degree 2009.. heheh segala kenangan ... naik turunnya prestasi aku... tersungkur dalam zon serendah-rendah result... dan mencapai terlebih target yang jarang orang capai..alhamdulillah...  semua aku belajar dari sini.. jangan terlalu down bila tersungkur... keep it up.. n bila kita berada di puncak ..jangan cepat berpuas ati.. dan cepat melatah... coz senang je Allah s.w.t  akan tarik balik kurniaanNya..so,kawan2 ... capai apa yang hendak dicapai...bintang ada di puncak... cuma tinggal kita je mahukan atau pun tidak..terpulang pada diri sendiri..." tepuk dada tanya selera"
p/s: teringat konvo diploma dlu... weeee... teruja mahu lagi...dan mahukan nya lagi...insyAllah...



post signature

09 December 2010

pengaLAMAN berkawan(secara general)

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/09/2010 01:30:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post


Salam...
pengalaman mematangkan kita... membuat kita tahu membuat setiap pilihan... pengalaman juga memberi seribu erti yang kadangkala manis xlupa juga pahitnya.. apapun pengalaman telah mendewasakan diri...

pelbagai pengalaman dri alam persekolahan ke degree ni... dgn family.. sanak-saudara... kawan2.. ade g nangis disebabkan gelak byk sgt.. tp ade juga nangis sebab sedih... terasa ...huhu..ape2 pun ini membuat aku lebih kenal ape itu kawan.. sahabat..bFF.. n so on..heheh

ade yang berkawan sebab harta.. dengan ada nya duit.... kereta dan brg2 berharga.. barulah ade kawan merapati kita... istilah jenis orang sebegini hanya boleh dikatakan " kawan gitu2 je bleh... rapat jgn"

ade yang kawan sebab kecerdikan ... yelah konon2 orang tue pandai ...boleh dikatakan selalu DL maka ramai lah kawan2 nak dekati kita... "asset tue" kata mereka...wow ni ambil kesempatan ke apa ni.. hahah. ape2 pun niat mereka... kita boleh membantu ...jgn riak ye... nnti ramai membenci...

ada yang kawan sebab cantik... yelah orang cantik sumer yang suka...sumer orang nk kwan... ingat ... cantik yg luaran xkekal... cantik yang dalam perlu dicari...

ade yang kawan sebab glamour... maybe si polan2 ni seorg yg glamour atlit ke ape ke... maka ramai yang nk dkat..ksian...

jadi pilih lah yg kawan yang hanya btul2 boleh dijadikan BBF...
post signatureingat... xsemua yang kita rase nk tumbuk + menyampah+ berat mulut nk tegur  tue sgt truk n jahat ...tp kadang2 yang mulut semanis gula tue kita xtau cerita nnti... be careful utk aku nk readers sumer..hheheh...


07 December 2010

be with u

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/07/2010 04:17:00 AM 3 PeMbErI IdeA Links to this post

post signature

05 December 2010

merepek lagi

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/05/2010 11:06:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

entah kenapa ...aku seperti mahu ke pantai... bermain-main air di tepi pantai... memandang laut yang luas terbentang... sejuk membiru... nyaman rasanya...hehehe... mesti best kan2... lagi best if Encik future turut serta..hehehe....beliau selalu bercerita tentang pantai air papan mersing..huhu.. kan best dapat kesana... teringin pula rasanya... hehehe... buat rumah kat situ pun best gak... mesti tenang...trafik lancar... udara nyaman segar... kalau mahu memasak boleh ke pantai dan beli terus hasil tangkapan nelayan... mesti ikan2 segar..nyum2...

bercerita tentang encik future...alhamdulillah sudah 1 tahun 5 bulan...sekejap rasanya... hehhee.. debaran masih terasa..." ya Allah permudahkan segala urusan kami di dunia dan jua diakhirat...aminn"

p/s: to dearest en future yang encem.... bila lagi mahu ke mersing ya?hehehe
post signature

02 December 2010

bermonolog sendiri

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/02/2010 10:21:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

berkata-kata dalam hati mudah... tapi bila ingin luahkan segalanya... terasa perit... apa yang diperlukan?? kenapa jadi sebegitu?.. perlukah?? adei... mesti ramai yang tak tahu apa yang sedang aku merepek ni..maaf.. aku terasa ingin luah..tp tak terdaya... tak tahu dimana hendak mula... takut..risau... tersalah kata dan bicara..bleh mengundang pelbagai persepsi berbeza dan menyimpang jauh dari tujuan asal... benar...

post signature
tiba2 aku rasa sangat kosong... sangat sunyi...sangat berat.. muka makin berkerut2... hati gundah gelana.. aku keseorangan..teramat sepi...