30 September 2009

~kerisauan mendalam~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 9/30/2009 09:55:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
dah lame x update blog ni...huhu... xde idea..sori kerakanan... detik2 raya telah berlalu... yeah2!!! tapi tue sekejap jer... raya pun macam xraya je ...hurm... masa entry ini ditulis aku masih lagi berbaki 26 hari utk menempuh final exam... oleh kerana tiada study week..itu lagi membuat aku agak tertekan... mmg tertekan... dalam bulan oktober yang gemilang ini.. aku ade 9 test kesemuanya ... 2 presentation...2 project yg perlu disettle kn dalam mase 26 hari...hohoho...tapi bersedia kah aku menempuh kesmua test,presentation n project?? adei.. yang paling mengerunkan mampu aku buat yang terbaik utk final exam kali?... YA ALLAH..berikan lah hamba Mu yang kerdil ni suatu kekuatan... aku macam dh tak terdaya nk menempuhi hari2 yang bakal mendatang... seakan lemah seluruh anggota badan.... seperti hendak menangis dan menjerit sekuat hati... sesungguh nya..utk pertama kali nya aku sungguh merasa sangat stress...menjerit2 dalam hati " cepatlah abis sem..dh xlarat dh ni "

tengah sibuk2 ni... modul plak saje nk join skali "kemeriahan" stress aku kali ni... modul aku akan berlangsung 1o n 11 oktober 2009... sabau je le... awal2 sem xnk plak wat..menyusahkan btul coz ganggu due date kami...hurm....

SHA kene kuat kn semangat!!! ni baru stress dlm bljar blum agi stress bekerja nnti... huhuhu.... bangkit lh weh!!!! bukak otak ko tue sikit....jangan nk layan stress ko tue!!! ingt time dip dlu2.. mase ko bru masuk dip... kesusahan time tue.. ingat muka MAK N BAPAK... mesti diorg sedih tgk ko camni....dh x tentu arah..kalu ko xnk study ko akan menyesal seumur idup ko!! ko nk jadi time dip part 3 dlu?? teruk siot cgpa ko..mcm hampeh!!! mmg mintak utk ditampar... ko nk jadi camtue lagi?? sedau2 leh diri tue cik sha weh...ni sumer berkaitan dengan masa depan ko gak.... hidup ko gak..

17 September 2009

~menghitung hari demi hari~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 9/17/2009 12:46:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

lagi 4 hari lagi nk raya..aku masih disini diperantauan....huuhuhu..nk balik!! nk psg pelita... nk pasang langsir.. nk kmas2 uma2 sambil mnyanyi lagu raya... cari kasut raya... etc....

jiran2 aku ramai dh blik tggl bape ketul je ni...huhuhu..knape awl sgt balik weh!!! tergugat ler... dh lah spjgn minggu ni kolej aku ni sibuk bukak lagu raya... tension plak..ye ar.. aku sibuk nk test tp org lain sibuk nk balik... adei2.. dugaan di bulan Ramadhan...

erm... tup tap dh nk sampai penghujung Ramadhan ni... secara keseluruhan nya.. agak kabut sikit... tp still ade masa lagi nk g tarawih..alhamdulillah... hehehe..ape2 pun insyAllah kalu ade rezeki aku bertemu Ramadhan..aku akn cuba buat yg terbaik ...improve lagi...

setelah syawal menjelma... aku akan berpesta test n xment ...sebenarnya aku agak cuak.. yelah xmcm kabut plak kn3...erm... dh lah study week xde ni.. lagi aku cam rase nk demam pun ade ni.. mcm byk je x settle lagi nih...

21hb ni konvo...hehehe... xsabar rase nya nk naik ats stage tue... tp risau plak kne pkai kasut tumit tggi..ye ar aku mane biase pkai bende2 cam tue...huhuh.. knape mesti kasut tue??? huhuhu... ape2 pun aku nk bunga konvo!!! weeee... walaupun aku x bape ske bunga..tp kali ni aku nk bunga..hek2... heheh...nk collect byk2...weeeeeee...

p/s:nnti lame gak x dpt jumpe si dia..huhuh..erm...adei..aku ni pun .... gagagga

12 September 2009

~bahagia~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 9/12/2009 08:03:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

smlm..hari yg best bg aku..yup... mmg hari2 yg lps best..tp kali ini lagi best... honestly,1st time camni... heheh... bahagia sungguh... rasa nk terbang ke awangan dan xmoh turun2 lagi... bleh x camtue? weeeeeeeee....

aku berharap kami akan slamanya begini..terus begini... tanpa henti... tanpa jemu.. tanpa air mata... tanpa duka... kerana aku telah mula mnyayangi...dan insyAllah..jika izinkn olehNYA takkn henti...terus2 dan terus begini dan kekal selamanya....kerana aku sangat suke saat begini...

aku sgt happy dgn nya... aku sgt selesa dgn nya... maybe terlalu awal utk mengatakn nya..tp sememangnya aku sgt senang dgn nya.. akan aku selitkan doa utk nya.. untuk kbahagiaan kami...study kami,keluarga kami dan segala nya tentang kami... kerna dia adalah sebahagian drpd kehidupan ku kini dan selamanya....

i hope he will always lead,guide ,support,care and walk beside me...insyAllah...

10 September 2009

~Garang~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 9/10/2009 09:14:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

ari ni sorang lagi mengatakan bahawa aku ni garang sangat...dari raut wajah aku telah mentafsirkan segala tidak kepuasan hati aku..hmmm..yeke?? adei...maafkan aku sahabat ..huhuh...
diorg kata cara pandangan aku mcm nk mkn orang..ditambah raut wajah aku yang serius... lagi orang takut nk dekat dan takut nk tegur... tak pun..mereka akan kata " sha is not in mood"..hohoho....lagi2 bile balik kelas... muka ketat yg amat..mcm dalam kepala tue ade batu besar...hohoho... cuba senyum sikit...

hmm... aku teringat masa dip dlu.. slalu gak org tegur aku nk garang giler... hinggakan kawan aku fiza wat treatment suh aku senyum dpan cermin ari2...hehehe...rasa2 skrg kne wat balik treatment tue agi..hehehe....takpun simpan sms yg best2..cam tension je tgk sms tue..aku akan tersenyum sendiri....

07 September 2009

~especially for you~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 9/07/2009 02:02:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Especially for you
I wanna let you know what I was going through
All the time we were apart
I thought of you
You were in my heart
My love never changed
I still feel the same

especially for you
i wanna tell you I was feeling that way too
and if dreams were wings, you know
i would have flown to you
to be where you are
No matter how far
and now that I’m next to you

no more dreaming about tomorrow
forget the loneliness and the sorrow
I’ve got to say
it’s all because of you

and now we’re back together, together
i wanna show you my heart is oh so true
and all the love I have is
especially for you

Especially for you
I wanna tell you, you mean all the world to me
how I’m certain that our love was meant to be
you changed my life
You showed me the way
and now that I’m next to you

i’ve waited long enough to find you
i wanna put all the hurt behind you
Oh,
and I wanna bring out all the love inside you,
oh

You were in my heart
My love never changed
p/s:aku ske versi liyana...nyanyi lagu ni

~kelas dan gelagat ku~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 9/07/2009 01:29:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

kes pertamahahah.. ari selasa lps aku kt klas tutor algebra.. oleh kerana aku yg agak skema (padahal dh xde tmpat nk duduk)duduk btul2 depan lect...heheh...time tue lect tgh discuss test 1 kami.. sedang kami khusyuk dalam klas..tiba2 dgar lagu " lagu lena ku melayang terkenangkan dirimu sayang..." cam pnah dgr lagu ni..tup2 bru prasan aku lupe nk silent kn hp aku..huhuhu... giler ar dgn kabut aku trus silent kn hp..hukhk..alhamdulillah lect tue ok... siap sempat wat lawak... kalu anak2 saya dgr..diorg kata lagu jiwang....hhohoho..abis satu kelas gelakkan aku adei.. malu nye...

kes kedua- aku ni agk pelupa + byk tanye... aku pun tanye satu soklan ni kt lect...pastu lect tue kata...awk nk tau x ari tue saya gi jusco pastu cam nk beli pengetuk mainan bdk2 kecik.. coz saya rasa nk ketuk je awk ni..geram sy..awk slalu dok dpn tp x fhm..heheh..aku ske lect ni...coz dia cam mak2 gitu..best... hehhe..ske wat lawak..n kes ketiga-aku penah nk tertdo dlm klas dia dh lah aku dok dpn skali pastu dia boleh bgtau kt klas...ok kita take 5 jap coz ad yg dh nk tdo tue..sambil senyum kt aku...adei...hahhah

actually byk agi ..tp yg ni je yg aku ingt hehehe

kalu kt klas ctu..aku slalu diberi gelaran2 hohoho..mungkin disebabkan kepetahan aku berkata2(yolah tue..hmmm) minggu ni aku di pngl senator..hahha.. "ye senator,sy nmpk kegusaran anda yg ingin mengutarakan pendapat anda berkenaan topic kite ni"hahah.. adei...ustaz ni saje je nk kene kn aku... adei...minggu ni dia byk attack aku.. actually slalu kot...hahah...

ramai classmate aku ckp "sha ni slalu wat lawak lah" seriously aku bukan sengaja nk wat ..tp mmg dh terkuar bende2 cam tue n spontan ..diorg paling x bleh lupe presentation math modelling aku..ketara muka pucat+gelabah+kabut aku kt dpn ni... pastu siap mengigil..adei... aku pun x tau nape jd camtue..huhuhu... satu klas gelak kn aku lect aku siap ckp" sharima ,awk tarik nafas dalam2 ,relax k" heheh...malu2...aku ni kan pemalu!!!

~kisah cawan dan sudu~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 9/07/2009 12:30:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam....

aku telah kehilangan cawan dan juga sudu ku....hhuhu... sampai ati kakak cleaner wat camtue kt aku...ape salah cawan,sudu dan juga aku???...skrg aku takde cawan dan garfu ku kehilangan pasangan nya iaitu sudu....huhuhu.... hurm... mesti korang cam pelik kan.. dh nape minah ni wat citer cawan dan sudu ni??? hohohoho meh sini aku story kisah yang mnyayat hati ni....

pada pagi jumaat yang indah dan permai... setelah dikejutkan oleh si dia..aku bingkas bangun dan dengan kadar segera aku membancuh oat+vico+beberapa keping biskut+kurma=sahur.... sambil2 tue aku bukak note2 aku ...heheh(skali-skala jd bdk skema jap) ..selepas itu aku terus bersihkn diri dan solat subuh... time kemas2 buku nk g klas aku terpandang cawan aku...hurm.. lupe nk basuh td... aku pun p basuh cawan tue..tp disebabkan oat dlm cawan tue dh kering aku pun rendam dgn air dan tinggalkan di bilik air dengan harapan nnti aku balik klas kul 9.30 kang aku basuh le...

tp belum sempat kul 9.30 pg...cawan dan sudu telah hilang.... aku pun tercari2 cawan tersebut... tgh cari2 tiba2 ade kakak cleaner tue lalu...aku pun tanye" kak,ade nmpk cawan kt sinki ni x?"..dengan relax nye kakak tue kate dh ade kt dlm tong sampah...haih...aku pun tanya la... nape akak buang?.. akak tue kata mane boleh tinggal kan barang2 dlm toilet..la... xkan kjap pun dh kena buang kot..huhuhu... sedih sungguh... cawan dan sudu tue banyak berjasa pada aku since aku dip dlu..same2 stay up dgn aku..huhuhu sampai ati...

dengan ini kami (iaitu aku ,zul,dan juga ayu) telah mencipta sbuah lagu bertajuk "pulangkan" versi cawan dan garfu....heheh... sambil2 tue kami bergelak sakan smbil berguling... adei... camne pun aku tetap merindui cawan dan sudu... sebagai bukti sampai skrg tiada penganti(padahal malas nk bli kt koperasi kt bwh ni...mane tak nye.. terlupe je...) he3...

03 September 2009

~macam2~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 9/03/2009 02:52:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

macam2 bermain dalam kotak fikiran aku...huhuh terasa sungguh berbeza suasana degree dgn diploma dulu...kiranya..dulu aku sempat gak study walaupun xment banyak..tapi kat sini.. lepas je siap satu xment datang xment baru... macam semua nk rushing... nk cepat..huhuh..ni blum masuk bab test2 yang mcm hujan lps raya nanti..huhuh...inilah baru di kata kan student universiti!!! hhohoh... tp...hmm.... byk sgt tp nya....

kadang2 aku jeles tgk bdk2 yang hebat dlm math ni..especially dlm DE..huhuh..cam senang je mereka buat soklan2 tue... tp nape aku cam slow wat math ni? adakah aku xda bakat dalam math? huhuhu.. aku dh try my best wat soklan2 tue... tp..hmm... cam biasa kecewa...huhuh... aku slalu sedapkan hati... blum rezeki aku agak nye... mcm2 aku fkir... camne nk jadi hebat mcm lect aku,mmber2 aku yg hebat tue? nape aku still cam blur2? think positive sha....never give up!!never say no!!! hohoho... aku kne hebat sperti mereka...ingt mak dgn bapak...n sha start the engine!!!

dalam kesibukan..aku terfikir pasal dia ...sungguh...aku ade rase rindu padanye.....weeeeee... dalam sibuk2 tue gak..aku leh tersenyum sendiri..sib baik xde yg prasan...hahahahahah.bru rase cam ad spirit...tiba2...k sha start the engine!!!!vrommmm.....(hah!!! mane xment yg cam gunung tue..meh sini dkat dgn aku!!!haaha)<---------(roomate aku kate...sha giler!!!)

02 September 2009

~lagu-lagu yang best~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 9/02/2009 12:50:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

lately ...ramai yang bg sms tanya..."Sha,ape cer ni..blog ko dh jadi jiwang ni..hahaha" ,"sha...wah2 dh pandai skrg ea?...".....and etc... hahah... aku just reply.."no comment"...tetttt

nape aku jiwa2? erm... satu tanda tanya yang sering bermain difikiran... hahah... korang fikir ar sendiri... biar segalanya rahsia... siapa dia? asal dia? ...satu hari aku akan bagitau ...hahah

tak salah kn perubahan ke arah kebaikan... hahah... kira aku transform ar... hahha...

ape2 pun aku hope segala takkan berakhir....