31 January 2012

Terukir Di bintang

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/31/2012 12:33:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum.

aku ske betol lagu yuna yang baru ni.. layannnn....



Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku cuba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia
Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…
Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu

p/s: En. Future.... lagu ini untuk anda.... (^_^)

 wassalam...
post signature

Hasil Tembakan Disember 2011

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/31/2012 12:26:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...
ni gambo bln lepas punye.. tp nk letak gak...hahaha... aku entry level dan masih zero lagi bab photography ni.. hahaha... maaf ye gambo byk kurang menarik.... gamba2 dibawah ini diambil kerana baru aku sedar aku kurang gambar sendiri rupanya..ishk3... xpatut3... oleh kerana Encik Future datang Melaka...so, apalagi..mintak tlg beliau gambo aku plak..hehhee... nak gak merasa jadi model walaupun tak berapa menjadi ni... hmmm.. not bad gak hasil tembakan En Future ni ye... hehee...










 wassalam...
post signature

1st outdoor photoshoot

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/31/2012 12:10:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum... 
gambo ni dh lame dh ...tp saje nk letak kat sini..hehhee... ni photoshoot outdoor pertama aku... thanks akak2 and abang2 yang byk bagi tunjuk ajar....hehehe... sebenarnya byk yang aku xpuas ati hasil keje aku.. mcm static je angle aku dan macam2 lagi la..hehee







 wassalam...
post signature

January 2012 ..Mari TembAk!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/31/2012 01:27:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...

shoot on January 2012...

saje letak black n white..biar nampak klasik sikit..hehhe


family gathering CNY 2012


Asyraaf and mummy...


ni saje2 je.. cincin tue bukan aku pun tp mak aku punye heeheee..Thanks Mak...

(^_^)

post signature

30 January 2012

sedih ... ohhh.... sedih....

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/30/2012 01:37:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...

uwaaa... sedeih nye... nk keje..nk keje.. dh boring giler... dok pusing2 mcm tenggiling je kt uma ni... huhuh... ramai kawan2 aku dh dapat keje? n aku? masih disini... kat uma survey keje kt tenet ni... gemuk pun x gemuk gak... hmmmm.... rezeki mereka awal... Sharima!! jangan berhenti berdoa... jangan mudah berputus asa...insyAllah ada nye rezeki tue...

photography... aku rase aku perlu intensive class untuk hobi aku yang satu ni...aku rase angle aku xkene.. pastu xbape cantik.. bergegar je... set dh lengkap...skill je kureng.... uwaaaa sedih lagi ni....

aku still belum buat keputusan nk g GEMS kt mersing ni.. aku xtau keputusan tue tepat ke x.. aku risau banyak bende... yup aku risau kot2 aku dh masuk nnti... ad company nk interview ke offer jobs ke.. boleh ke aku keluar sebentar ?? then mmg full ke time table aku nnti? 2 bln ke aku xbleh balik Melaka??? pastu betul ke kelas sampai malam..walaupun hari sabtu?? cuti seminggu sehari je??? uwaaaaa.......

 wassalam...
post signature

22 January 2012

tahniah!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/22/2012 04:28:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...

wah seronok nye rase..BFF aku time dip dlu hampir melangkah satu fasa dalam kehidupan mereka... nisa dan su.. tahniah korang..  hehehe...

yang lain2 jom kite beratur same2..hehhee...

wassalam...
post signature

10 January 2012

Bermulanya kisah..

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/10/2012 10:44:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum

Dgn hantarnya report td maka berakhir la zaman degree dan mula la zaman pekerjaan..
Rezeki jgn di tolak musuh jangan di cari.. Banyak benda nk buat.. Aku perlu susun betol2 perjalanan hidup aku ni.. Mula2 nk siapkan dokumen hantar utk gstt skolah rendah.. Pastu pegi JB nk cari barang2 n sambil date dgn en future.. Pastu nk siapkn dokumen interview ari selasa kat public bank as mgt trainee sales

Moga Dia permudahkan segalanya ..Amin

posted from Bloggeroid

08 January 2012

Berfikir

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/08/2012 09:53:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum

Hu3 betul kata orang sayangi dan hargai keluarga kita.. Susah senang family ada.. Tapi kawan dah xda.. Time kita gumbira ramai ada.. Time kita susah nak muncul sorg pun payah..

Sekarang ni lebih baek habiskn masa dengan orang yang hargai kita daripada mereka yg hanya hargai kita time susah.. Kawan saling hilang berganti mengikut usia.. Tapi keluarga xkan berganti..

Susah nak percaya kawan.. N xda istilah BFF buat mase ni... Skrg ni ape2 problem aku share dgn mak aq.. Lebih selesa. dan selamat..

Kadang2 terfikir.. Aku ni ada kawan ke?

Har3 xkisah la ape2 pn.. Skrg ni fokus kesihatan ,lubuk harta karun..

Yeah2 semangat2!!

posted from Bloggeroid

Lubuk harta karun

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/08/2012 08:38:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum..

Tetiba je sebelum ni terkeluar entry kahwin.. Ishk3 keje belum sibuk cite pasal kahwin.. .. Sekarang ni kembali ke titik fokus yang asal..

Sekarang aku akan mula tanam anggur eh bkn roselle he3 ( nampak logik sikit) . Oleh itu, semangat cari harta karun semakin menebal.. Ligat susun strategi cari harta karun.. Bukan senang tp tak mustahil nk dapat kn kerja ..AKU PERLU Usaha, doa,.

Semoga dipermudahkn urusan ku di dunia dan akhirat., Amin..

posted from Bloggeroid

07 January 2012

ceritera masa hadapan....

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/07/2012 05:18:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...

kahwin...kahwin... wokey ni bukan entry menggatal ea..hahaha... semua idamkan ataupun berangan nk kahwin... termasuk lah aku ni hah.. umur pun dah meningkat 24 tahun beb... musti majlis yang gemilang siap video org kahwin yang macam buat filem tue.. perghh glamour kotttt.... tp kan jauh sudut hati aku nk simple.. YES!! SIMPLE AS I CAN.... xperlu nk serabut2... wat bese2 mcm org lain buat..tp kalu xde PELAMIN boleh x ea???  bukan ape aku rase stress btol pelamin ni.. lagi tinggi lagi nk pengsan..nk pitam... buat simple2... xyah nk serabut bagai... n kompang tue slow sikit  n jangan lame2 boleh x ea... jujur r .. selama ni aku rase nk sesak nafas dengar bunyi kompang ... pastu plak lagu dia...banyak plakkkk... huhuhu....

Gubahan plak simple gak yeee.. macam tuan dia juga.. xske serabut..semak je rase nye huhuhu...(yg beno aku ni yg x kreatif..hahahahah)...demand..demand..demand...

yup.. susah nk elak kan semua tue.. xsemua orang faham ape yg kite nk.. statement " takot orang mengata" masih menebal dikalangan kita.. ad gak  hantu orang yang akan kata:-

" rendah nye hantaran polan2 tue... ad pape kew"
"simple betol.. ni kawen koboi ade makne kew"
" kenduri kahwen ko xde classsss nyahhhh "

ramai yang nk elak kn orang mengata sanggup loan duit sane sini.. nk wat grand2... tp nk menangung hutang tue yang sampai anak masuk 4 x settle2 lagi... oleh itu .. xmoh grand2.. wat ape yang ad.. xyah ikot orang.. bg aku alangkah elok kite simpan untuk bende yang paling penting iaitu KEHIDUPAN SELEPAS KAHWIN... ini lah fasa yang paling mencabar... time nk gne duit paling banyak... tp ye la kn... senang cakap tapi susah nk buat... InsyAllah mudah-mudahan kami dpt cut cost mane2 yang x penting bila dh nk tiba hari itu nnti... aminnn...

 wassalam...
post signature