27 February 2011

oppssss... just let it go

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 2/27/2011 10:55:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum....


selamat pagi semua... pagi le sangat sekarang ni ..ahaks... pagi yang indah... burung2 berkicauan(ad ke??...hahah)... 


hari ini aku akan mulakan segala yang telah terbengakalai setelah semalam dok termunung sepanjang hari tanpa melakukan apa2... maklumlah semalam hati telah terusik sedikit... kurang mood untuk melakukan sebarang aktiviti akademik... uhuhu.... membazir masa je fikir benda tue semua... biarlah apa nak jadi pun... bukan masalah aku ..hahah... ada aku kisah??.. masalah aku sekarang ni project bertindan2.. alhamdulillah fyp hampir settle... lepas ni focus project lain plak... dah xda masa nak fikir hal orang dah... penat... wat sakit hati adalah ... yang penting kita jaga hati kita... yelah selama ni orang xjaga pun hati kita .. maen hentam je... dulu2 aku sabar je.. think positive je... senyum je and anggap ianya sesuatu yang positive... tak de niat pun nk balas balik... malas aku... biarkan je.. biasalah nama pun manusia... banyak kekurangan nya... so... senyum... don't worry and be happy... lalalala

ok2 cukup2!!! serabut dah kepala ni fikir benda2 yang xpenting ... ni skrg ni banyak betul lect project baru... huhu.. belum sempat yang lain nk settle dah datang yang baru...adei.. botak le kepala aku nanti hahaha... oopsss jangan rambut adalah salah satu aset bagi seorang wanita... haha.. kalu beruban??? adei... parah ni.. ni dah jadi kes tua sebelum usia hahaha... elakkan!!!


sekejap tol masa berlalu..dah hampir 2 bulan dah... lagi 2 bulan lebih dah nak final...cepatnya... pastu aku dh praktikal..pastu grad..pastu keje ...pastu...KAWEN!! hahah...weeee... amboi ske nampak??? hahha.. capai ape yang hendak dicapai dulu...k lah... masa kian mencemburi kita... aku nk cari journal untuk international business dan Islamic Banking... nk present minggu depan.. weee... saya ske sangat...arghhhhhh  









post signature

26 February 2011

coretan dari sekeping hati

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 2/26/2011 04:33:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum....


alhamdulillah... masih lagi berkesempatan untuk bernafas mencoret sesuatu disini.... syukur kepada Nya kerana dikelilingi oleh mereka yang menyayangi diri ini....


banyak yang aku nk coret disini..terlalu banyak cerita hingga tidak tertulis... masalah, suka, duka, accident  n so on... yep...semua ada hikmah disebalik setiap kejadian berlaku.. 


apa2 yang berlaku aku berserah... tidak ingin membantah apatalagi melawan... membiarkan saja apa yang berlaku... what goes around comes around.... aku tak kuasa untuk mengherdik apalagi bergaduh... aku hanya mampu berdiam diri... diam bukan kerna aku kalah...ohhh tidak... tidak sesekali... cuma tidak kuasa melayan fikiran kebudakan... cuba berfikir secara matang... budak hingusan sahaja yang akan menyerang... bertindak melulu... ya... aku tenat dihati... sakit... dah berbaldi aku ternangis... bila mengenangkan setiap peristwa yang berlaku... aku cuma kurang mengerti... kenapa?.... terasa ingin luahkan setiap isi hati disini..tapi tidak berdaya...aku hanya insan biasa yang punyai hati dan perasaan... 


kadang2 aku pelik dengan segelintir masyarakat yang apabila dirinya dicuit... kecoh segunung.... terasakah anda?? adei... kadang2 anda perlu mengerti yang dahulunya... siapa yang busy body dan ingin tahu setiap pergerakan... walaupun kadang2 aku terasa hati namun dianggap sebagai sesuatu yang positif... tapi kini terkena pada anda...melatah... menyerang sana sini... apakah??? matangkah anda... ya... rupa ku tidak rupawan mana... tidak punyai kenalan seramai mana... kurang bergaya apatah harta yang bertimbun... namun aku tetap bersyukur.. ada hikmah setiap kejadian... 


kadang2 bila terjadi benda sebegini baru kita akan tahu siapa kawan dan siapa lawan... masih lagi berpegang kata2 ayahanda tercinta " hilang 1 kawan 10 yang datang... apa2 yang berlaku... berbincang dengan keluarga... kerana hanya keluarga yang menghulurkan tangan.. membantu kita apabila kita terjatuh walaupun tersungkur... mereka sedia disini mendengar segala suka, duka kita..." ....bila teringat... sedih tidak terkata... benar katamu ayahanda..huhu... anak mu mengerti kini...