26 June 2009

~inilah kehidupan~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 6/26/2009 11:42:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam

kadang2 ada diantara kita suke sgt jaga hati dan perasaan org tanpa menyedari hati sendiri terluka,terseksa... aku pun tidak terkecuali...aku pun manusia biasa..utk mengembirakan orang lain..sampai hati sendiri terluka... erm... ya... org selalu tgk aku senyum ,ketawa n selalu buat jenaka tapi tanpa mereka sedari... aku menangis dihati... tak perlu nangis di depan mereka...aku xmahu mereka risau ,gusar tentang aku... aku mahu mereka melihat aku gembira... mereka sangka aku seorg yang tabah ,cekal dan mampu tersenyum tatkala badai menyapa.. sebenarnya mereka lihat yg zahir .... aku tak kisah semua itu... yg penting mereka gembira dan secara tidak langsung nya aku turut gembira...

adakala org kata aku "bagusnya" atau "baiknya"....tapi aku pun manusia biasa..aku pun tidak pernah lari dari buat kesilapan... kerana aku manusia biasa....

~im still a goody goody~ (har3..sure izzy jeles)

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 6/26/2009 11:30:00 PM 4 PeMbErI IdeA Links to this post
Tag 10 people after you're done!
(give a point for each yes)(jawab dalam ati)
I have. . .

1. smoked.
2. consumed alcohol.
3. slept in the same bed with someone of the opposite sex.
4. slept in the same bed with someone of the same sex.
5. kissed someone of the same sex.
6. had sex.
7. had someone in your room other than family.
8. watched porn.
9. bought porn.
10. tried drugs.
#MY TOTAL: 1

1. taken painkillers.
2. taken someone else's prescription medicine.
3. lied to your parents.
4. lied to a friend.
5. snuck out of the house.
6. done something illegal.
7. felt hurt.
8. hurt someone.
9. wished someone to die.
10. seen someone die.
#MY TOTAL: 5

1. missed curfew.
2. stayed out all night.
3. eaten a carton of ice cream by yourself.
4. been to a therapist.
5. received a ticket.
6. been to rehab
7. dyed your hair.
8. been in an accident.
9. been to a club.
10. been to a bar
#MY TOTAL: 2

1. been to a wild party.
2. been to a Mardi Gras parade.
3. drank more than three alcoholic beverages in a night.
4. had a spring break in Florida.
5. sniffed anything
6. wore black nail polish
7. wore arm bands.
8. wore t-shirts with band names.
9. listened to rap.
10. owned a 50 Cent CD.
#MY TOTAL: 1

1. dressed gothic
2. dressed girly.
3. dressed punk.
4. dressed grunge.
5. stole something.
6. been too drunk to remember anything.
7. blacked out.
8. fainted.
9. had a crush on a neighbor.
#MY TOTAL: 1

1. had a crush on a friend.
2. been to a concert.
3. dry-humped someone.
4. been called a slut.
5. called someone a slut.
6. installed speakers in your car.
7. broken a mirror.
8. showered at someone of the opposites sex's house
9. brushed your teeth with someone else's toothbrush.
#MY TOTAL: 3

1. consider/considered Ludacris your favorite rapper.
2. seen an R-rated movie in theater.
3. cruised the mall.
4. skipped school.
5. had surgery.
6. had an injury.
7. gone to court.
8. walked out of a restaurant without paying/tipping.
9. caught something on fire.
10. lied about your age.
#MY TOTAL: 3

1. owned/rented an apartment/house.
2. broke the law in the police's presence.
3. made out with someone who had a gf/bf
4. got in trouble with the police.
5. talked to a stranger.
6. hugged a stranger.
7. kissed a stranger.
8. rode in the car with a stranger.
9. been harassed.
10.been verbally harassed.
#MY TOTAL: 1

1. met face-to-face with someone you met online.
2. stayed online for 5+ hours straight.
3. talked on the phone for more than 4 hours straight.
4. watched TV for 5 hours straight.
5. been to a fair.
6. been called a bad influence.
7. drink and drive.
8. prank-called someone.
9. laid on a couch with someone of the opposite sex.
10. cheated on a test.
#MY TOTAL: 3

RESULT : 19

If You Have Less Than 10.. write [im a Goody Goody]
If You Have More Than 10.. write [im still a goody goody]
If You Have more Than 20..write [im average]
If You Have More Than 30..write [im a bad kid]
If You have more than 40..write [im a very bad influence]
If You Have more than 50..write [im a horrible person]
If You Have more than 60..write [i should be in jail]
If You Have more than 70..Write [i should be dead]


so untuk penuhi balek kemahuan tag ini..
saya selaku orang yg di ‘tag’..
kini men’tag’ 10 orang:

nisa
fiza
ekyn
tazz
mahzan
benjo
miza
kechik
pojie
izham

23 June 2009

the show -by lenka

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 6/23/2009 12:14:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
I'm just a little bit caught in the middle
Life is a maze, and love is a riddle
I don't know where to go
Can't do it alone
I've tried, but I don't know why

Slow it down, make it stop
Or else my heart is going to pop
'Cause its to much, yeah its a lot
To be something I'm not

I'm a fool, out of love
'Cause I just can't get enough
I'm just a little girl lost in the moment
I'm so scared but I don't show it
I can't figure it out
It's bringing me down
I know, I've got to let it go

And just enjoy the show

The sun is hot in the sky
Just like a giant spot light
The people follow the signs
And synchronize in time

It's a joke, nobody knows
they've got a ticket to the
show.

22 June 2009

pengajaran hari ini...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 6/22/2009 10:40:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

ari ni mcm2 brlaku... aku terlanggar kete org..huhu.. ni 1st time aku langgar kete org... huhu.. masa aku nk kuar dr parking aku..aku terlanggar kete savvy ni... dia park kt line putih kira ganggu jln ar.. aku ni pun satu..nerd sgt.. gi cari tuan punya kete... takut nyer pasal..huhu.. pelbagai perbincangan telah dilakukan... akhirnya.. dpt gak settle..huhu.. adakala sampai satu tahap tue aku mmg nk wat report polis jer...akhirnya kami dpt settle kn secara baik..alhamdulillah...

kadang2 segala kesusahan ade hikmahnye... skrg aku dh dpt satu pengajaran kt situ...berkaitan dgn family n sahabat... ade yg buruk n ade yg baik... kadang sedih pun ade.. tp nk wat camne ragam orang...senang disisi tp susah entah ke mana.. family penting... mereka slalu ade brsama... x kisah ape2 keadaan skali pun...

21 June 2009

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 6/21/2009 11:54:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

hari ni aku lepak2 dgn member2 sehati sejiwa ..hehe.. walaupun aku demam...huk3..namun aku tetap akan join sesi lepak kami..hehehe... mcm2 kami borak hehe,,antaranya... sesi mengimbau kenangan silam..time2 nakal skolah menengah dulu... sampai ternangis2 kami gelak... adakalanya..aku merasakan sore kami gelak adalah bunyi terkuat kt situ...mula2 malu gak ar... tp arhh lantak ar bukan selalu pun ..hek3..... kami sempat window shopping jap setelah penat bergelak kami pun gi jln2..heheh..x beli ape pun enthlah xde satu pun wat hati kecil ku tertarik... heheh...agak kepenatan menjelma..aku pun mintak diri berangkat ke istana ku...hehehe..tp lain pula yg terjadi ...tba2 aku terdrive sampai ke mlk mall adei... heheh..gi jln2 agi...saje nk buang masa kot... dgn segala kudrat yg masih lagi tersisa aku melangkah ke mlk mall dan jelajah sekitarnya...hehe..setelah dah xtau nk wat pe... aku pun btul2 smpai ke istana ku..heheh...

hari ni aku tgk citer smallville..fav aku ni since musim pertama agi.yg paling x bleh blah tue...aku leh teringat kt seseorg... enthlah..tba2 teringat kt dia... dia mmg die hard fan series ni..hehe.. gaya dia pun dh mcm clark kent ..hehe..tp xtau plak skrg ea... hope dia capai ape yang dia nk capai...

jumaat lepas aku ade call sorg mmber...entahle tba2 terasa nk call dia...so,aku pun dgn senangnya call dia..saja nk dgr kabo mmbr... byk gak nasihat2 yg dia bagi.. hehe.. seronok berborak dgn dia..kira berbaloi gak ar abis kredit kt dia... "nk enjoy2 skali skala x pe.. tp xkan ari2 rite?..so,kalu mmbr2 ajak buang masa kita ingt kt mak ayah kite..yg susah payah anto kite bljar kt sini,yg penting ingt mak ayah kite..insyAllah kite x jadi kuar enjoy abiskn duit n masa" <---walaupun ayat x same..tp isi tetap sama...ade byk agi nasihat dia bg sebab dia penah dok luar dulu..hoho..ape2 pun hope mmber aku tue berjaya dalam hidup dia ...

k lah...gtg..hehhe

18 June 2009

kehidupan yg baru...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 6/18/2009 10:24:00 AM 2 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
alhamdulillah..aku telah ditawarkn ke program cs228(math management) di shah alam... tp yg wat aku gelisah x bleh tdo mlm adalah aku risau keadaan aku di sana... aku berdoa supaya aku tidak culture shock walaupun area umah aku di kawasan bndr.... lepas tue berkenaan lecturer kt situ.. adkah mereka seramah lecturer kt segamat dahulu??? huhuhu... pastu member2 aku plak ramai dpt statistik... yg aku tau same course aku ana,emma... yg lain aku x bape rapat sgt.... yg paling wat aku cam sedih sgt2 biler nisa n yong dpt kt arau....huhuhu...mereka lah best friend aku since first day aku kt segamat dlu..huhuu... kemana saja kami bertiga..huhuhu...

mcmane pun aku tau ade hikmah sumer ni... dan aku perlu redha tawakkal akan kehendakNYA...

12 June 2009

aku kembali lagi!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 6/12/2009 03:29:00 PM 2 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
dh lame aku tak update blog aku ni..huhuh.. aku cam xde mood nk on9..huhuh.. entahlah..nak kate busy x gak..i'm not in mood...

aku telah diberhentikan keje..huhuh..itulah bende yg paling wat aku bad mood... secara tiba2 dengan alasan sales kurang so,nk cover kne hentikn part time... mmg sedih giler... huhuh..dh x de rezeki nk keje kt sane agi...skrg ni aku dok uma lepak dgn mak..aku rase sumer ni ade hikmah nye. coz since last paper ari tue aku x dok umah terus keje.. skrg ni lah mase nk berehat dan tenang kan fikiran....

gaji x dpat... inilah bende yg paling aku bengang!!! coz sampai skrg gaji aku x dpt agi.. sakit ati hanya Tuhan yg tau!!!... asyik tunda je!!! tension ooo

tapi ade bende yg wat aku hepi...heheh

dpt anak buah baru... yg ke 16...nama diberi muhammad mustaqim....hehe..nti kalu senang aku upload gambo dia...hehe...

cuti sekolah!!!... aku gembira sgt coz time2 camni ni kami sekeluarga dpt berkumpul....hehe happening umah aku ni...ceria sgt2!!!

wani dgn asri.... mesti korg pelik nape wani dgn asri plak ea??.. aku sungguh terharu coz diorg sanggup dtg jumpe aku kt mlk ni..heheh.. thanks beb!! korg mmg best!!! ade citer sebalik kdtgan diorg.. tp ianya telah menjadi rahsia antara kami..hek3...

grad!!!..alhamdulillah..aku grad akhirnya... risau aku...heheh... kepda sape2 yg telah grad..congrat!!!

oklah..aku dh xtau nk tulis ape..