24 September 2010

~yg dulu~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 9/24/2010 07:34:00 PM 1 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

kadang-kadang tergelak sendiri... sewaktu muda remaja... bila tengok rakan-rakan sibukbergayut , sms dan sewaktunya... pelbagai persoalan di fikiran... hmmm..." apa yang mereka borak tue ea lama nya? tak penat ke bergayut? tak membazir ke selalu sangat topup ni? tak sakit telinga ke? " dan sebagainya. hehe... baru kini aku tau kenapa... hahaha... terasa sunyi jika encik future tak sms atau telefon hahaha... gara-gara encik future, baru kini ku tahu kenapa... akan terasa berat di hati jika tidak bersms atau gayut dengan encik future saya.... sangat menghargai keindahan perasaan yang sedang menyelubungi diri saya...alhamdulillah... semoga jodoh kami berpanjangan hingga ke akhir usia..aminn

~capai bintang~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 9/24/2010 12:58:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
tajuk agak dramatik... tetapi tetap berisi... waktu semakin pantas berlalu... seperti baru semalam mula nya semester baru... kini baru tersedar dari mimpi entah ke mana ia terbang... lagi 3 minggu... terisi tests yang semakin berpesta riang ria seperti hari raya... kadang-kadang terkejut dengan bunyi bom meledak...seakan-akan letup projects yang tidak terkira bilangan nya... baru kini terkedek-kedek sempurnakan tiap projects yg diberi...

-> test
1)mkt 1 n 2
2)ins 2
3)inventory 2
4)fuzzy 2
5)mandarin listening, reading and writing

-> projects
1) proposal final year project and presentation
2)math modeling report and presentation
3)fuzzy report and presentation
4)video mandarin
5)marketing report and presentation
6) case study inventory report

jangan mengeluh sharima... Ya Allah permudahkan lah urusan hambaMu ini.... aminn..

InsyAllah by Maher Zain

Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can’t see which way to go
Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side

Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way

Everytime you commit one more mistake
You feel you can’t repent
And that its way too late
Your’re so confused, wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame


Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insha Allah
x3
Insya Allah you’ll find your way
Insha Allah
x3
Insya Allah you’ll find your way

Turn to Allah
He’s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don’t let me go astray
You’re the only one that showed me the way,
Showed me the way
x2
Insha Allah
x3
Insya Allah we’ll find the way



~tersekat-sekat~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 9/24/2010 12:47:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
keadaan sekeliling membuatkan aku berfikir sejenak... perlukah... atau patutkah... setiap perkataan harus di tapis atau lebih tepat wajib berhati-hati... terasa tersekat dikerongkong... sesak sebentar... namun apakan daya... hanya mampu berfikir dan tidak mampu untuk mengeluarkan nya... dan kini masih tersekat-sekat.. masih berlegar-legar diminda... ingin saja melepaskan nya mengikut rentak jari-jemari mengetuk keyboard... namun ia tetap tersekat... bila ya ia mampu terkeluar???

05 September 2010

kepulangan...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 9/05/2010 11:49:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam..
akhirnya... aku telah selamat pulang ke kampung halaman.... konvoi bersama encik future sgt indah... sweet memories...weeeee... nice dear.... teringin pula konvoi pulang ke teratak ilmu bersama encik future... terase sunyi tatkala encik future tiade disisi... mungkin beliau selalu ade... tiba2 rase rindu terbit... hmmm... 2 minggu bagaikan 2 tahun.. lama sungguh... hmmm... xpe2... selamat berhari raya dear... hehehe...