25 January 2009

love... cinta...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/25/2009 01:01:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post

Salam

Hawa diciptakan drpd tulang rusuk…bukan drpd kpala untuk dijadikan pemimpinnya,bukan jugak drpd kaki utk dijadikan alasnya.. melainkan disisinya utk dijadikn tmpt hidupnya,dekat dgn lengan utk dilindunginya dan dkat di hati utk dicintai…bg aku cinta adalh anugerah NYA trhadap2 hamba2NYA …kita spatutnya mensyukuri anugerah ini…dan tanpa rasa itu kita takkn dpt mncintai dan myayangi semua org sepjg hayat kite… lahirnya kite di dunia ini juga aldh bukti kekukuhan cinta…

Cinta kite tidak standing cinta Siti Khadijah trhadp Nabi Muhammad s.a.w; yg sanggup mengorban segala2nya hatta nyawa… dan juga x mampu tak dpt mnandingi cinta Adam dan Hawa yg brtemu di syurga,terpisah,mnderita dan akhirnya bertemu disyurga….

Ape sebenarnya cinta eh? Cinta adlah dua jiwa satu fikiran,dua hati dlm debaran …kadang2 tanpa kita sedar .kita jatuh cinta tp susah utk diraih cintanya …punyalah banyak org yang hadir dlm hidup kita tp knape kpd dia seorg kita tertaut???....hurm… jawapn nya hanya satu… kerana dia adlh dia dan tiada yg sama dgnnya… kalaulah cinta boleh dibeli…ramai diantara kita yg mampu mmiliki cinta..tp x semudah tue…seandainya telah trtulis di loh mahfuz dia bkn jodoh kita …terima ia satu dugaan drNYA yg hanya ingin ukur tahap keimanan kita kpd NYA…dia mungkin bkn jodoh yg trbaik buat kite walaupn kita menyayangi dia separuh nyawa skalipun… atau mungkin gak jodoh kite sribu lebih baik drpd dia…. Jika dia adlah jodoh kite,walau dimane pun dia berada..kite tetap akn dipertemukn jugak coz jodh prtemuan di tgn Illahi…Percayalah…

Cinta hadir tanpa diundang ,tak kenal rupa mahupun usia….hanya krana pandangan prtama atau dgn senyuman saja mampu mmbawa kite ke dunia cinta…pada pandangan org lain… tiada apa yg special pada si dia tp pd kite dia sgt special ….kita sendiri tak tau dimana ia bermula….apa yg penting kite ingin hidup di sampingnya ,ingin mnyayangi dirinya stulus yg mungin,brkongsi sgala2nya dgn dirinya… walaupn kadang2 kite trpakse akur bhwasanya dia bukan milik kita…

“love is when u care someone more than u care about urself “… bila kite mula menyayangi nya….

16 January 2009

BANTAH KEKEJAMAN ISRAEL!!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/16/2009 08:15:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
say NO to israel!!!


tanda protes!!!!


semasa demostrasi berlangsung




selepas demostrasi kt dataran seri bendahara UiTM SEGAMAT

tahun baru suasana baru...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/16/2009 07:57:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
setelah sekian lama aku x msuk blog ni..akhirnye aku kembali ke sini..huhuhu<--(ayat skema...).. thn ni aku dh msuk part 6... hurm...cepatkan masa berlalu.. dulu nk sangat habis cepat..bila dah masuk part 6 ni baru rasa sedih,sayu ,sedih,,,ADEIIII..... sem ni aku n mmber2 aku sepakat nk masuk q1... walaupun pada mulanya aku nk msuk q3.. tp cam xbest plak mmber2 aku xda.. hehhe... kelas q1 ni banyak btul budak lelaki... cuma geng2 aku je perempuan <-- 4 org gurls... ade diantara mereka aku x knl seh..adei... dh part 6 still xknl bdk course sendiri... padahal part6 sikit je... adei... kelas sem ni x banyak tp paling sakit ari khamis ar..huhuhu..full beb!!! huhuh...8-6ptg.... klas pm shukri plak tiap2 kelas ade quiz...huhu.. xpe2 biar sakit skrg insyAllah final nnti senang<--- (ayat sedapkan hati)..sem ni aku berazam nk dekan lagi..huhuh... nk maintain result aku ... huhu.. pengalaman part 3 byk mengajar aku ...aku kne bangkit!!! brjalan dan berlari ... minggu lepas aku gi giant segamat dengan nisa dan firah..heheh.. kitorg wat treatment kaki guna ikan hheee.. geli seh!!! huhuh... ikan banyak ade kt kaki aku ...adei... org yg jaga kiosk tue kate kaki aku ni byk ikan coz ade masalah kesihatan ...huhuhu... kaki ku dimakan ikan