31 March 2009

DOAKAN KEJAYAAN KU...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 3/31/2009 09:18:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
SALAM...
LAGI 2 MINGGU AKU AKAN MELALUI FINAL EXAM YANG AKAN BERMULA PADA 20 APRIL 2009-10 MEI 2009.. KEPADA PENGUNJUNG2 BLOG AKU... DOAKAN LAH KEJAYAAN KU....AKU NAK MINTA MAAF DARI HUJUNG KAKI KE HUJUNG KEPALA... KALAU2 AKU ADA BUAT SALAH KT KALIAN...TERIMA KASIH...

28 March 2009

BAlik Uma!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 3/28/2009 01:30:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam..
dh lame x rase seronok camni... hehe..yup!! aku dh sampai uma hehe... senyum sampai ke telinga...semlm aku x bleh nk tdo coz cam teruja nk balik uma. hehe.. tp yg x best nyer aku terlambat bangun n nas kol aku 2 kali tapi aku x tersedar... tup2 diorg dh balik seawl 7 pg.. biasa nye aku akan antr diorg ke bus station.. huhu.. aku mintak maaf sgt2...huhu..

ari ni aku balik dgn firah.. aku antar dia smpi melaka sentral.. hehe.. kitorg sempat jalan2 kt mydin n g makan kt A&W.. aku mmg kekok sikit nk order makanan kt situ coz x biase ...lagipun kali terakhir mkn kt A&W rasenye mse skolah dlu ..x ingt biler.. tp mmg dh lame sgt.. kt sane aku jumpe junior aku.. xsilap aku hafiz namanye... dia bru lps spm...hoho..dh beso dh bdk ni.. kate nye dh 4 bln keje jt situ... bgus2 nnti belanja akak ea... heheh..

sampai je uma ptg td terus gi kt mak n bpk aku ...salam.. peluk n cium kedua orang tua ku... huhu.. sungguh best pada waktu itu.. bahagia sangat...dgr mak n bapak gelak ketawa... terubat segala kedukaan di hati.. uma aku skrg tgh renovate.. lain beno keadaan nye skrg.. heehehe...skrg ni sudah siap 70%..hohoh..alhamdulillah...skrg ni aku tggu ketibaan ateh plak.. dia kate nk balik ari ni... x sabar nk jumpe anak2 ...hehe.. nk dgr celoteh mereka plak...

kul 8 mlm abg aku balik keje..hehehe...dh lame nk bertekak dgn dia.. hehe.. sempat gak dia nyakat aku ni.. hehe...skrg ni dia dh ade awek.. hehe x lame lagi agaknye aku dpt kakak ipar yg ke 3.. hehe... dok2 dgn dak abg n mak.. mcm2 citer kuar... hehe.. mak kate sedara2 aku yg sebaya aku dh nk brtunang bln 6 nnti.. wah... cepat nye..aku still blum ade bf.. hoho..diorg sumer nk menamatkan zaman bujang mereka dlm mase terdekat ni... hohoh... bgus2... mak ade gak tanye..kot2 lh aku dh ad... dgn sepantas kilatnyer aku mnjawab tidak!!! bnyk bende nk fikir skrg ni.. blum lg ke arah itu.. lagipun rase awl lgi bru 21thn.. xabis enjoy agi ni.. hehehe...

mlm td dak abg ajak lepak g tgk midnite movie n minum teh tarik.. dh lame x lepak camtue... mlm kul 1 bru balik..

27 March 2009

ape yg berlaku??

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 3/27/2009 02:16:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam..
ari ni mcm2 kejutan ...ari ni kami diberitahu bhawa test qmt 335 pd 9 april sama hari dgn test qmt 324... yg paling best 10 april ade test qmt 337.... yg menambah kemanisan pada minggu bertuah tersebut adalah test itc 315 pada 6 april...wah!!! meriah sungguh minggu tersebut... ni belum tambah full presentation untk final project kami nnti... makin berseri nmpk nye...dgr2 citer BTN pulak pd 4 april..wah....bagusnyer...gambate!!!

ape2 pun aku nk balik gak minggu ni... x sabar nk balik umah... coz ateh n family ade skali.. dh lame x jumpe ank2 ateh... pastu nk mintak restu mak dgn bapak nk final exam nnti..coz study week aku x balik ... huhu.. aku hanya balik lps paper itc nnti 21 april nnti...coz gap nak ke paper seterusnye 14 hari...

ari ni kelas qmt 337 cam kelaka...walaupun pada mulanya.. aku kabut.. tp seronok sgt.. hehe.. Pn suh panggil nama suh jawab soklan dia or kene wat kt depan... tgk gelagat mereka kt dpn tue..klaka n nerd ... terhibur gak kt klas tue... aku pun x terlepas dr soklan puan... gugup gak aku.. hehe... aku x bape rapat sgt dgn bdk2 klas aku.. memandangkan kesemua meraka adalah siswa... cuma 4 org siswi termasuk aku.. awl sem ari aku agak kekok gak dgn mereka.. alhamdulillah..dh lame2 ni oklah... bolehlah masuk sikit..

diorg ni bijak n cpt pick up sebenarnya.. tapi kerana maybe faktor mls or maybe susah coz dok luar.. yg mmbuatkn mereka kerap x dtg kelas... sampai kene sound lecturer..simpati kesusahan mereka coz dok luar n transport,makan ,sewa dan sbgainya... papepun hope kami sumer dpt grade on time n dpt result yg gempak... n kalu boleh elak kn ar tiru or toyol coz mmg mase quiz or test kite terlepas.. tp final nnti akan terjawab segala2 coz mungkin dh terbiasa dgn note2 selit2 ni.. aku bukan nya bagus sangat..tp aku x sanggup tgk mmber2 sangkut.. dan insyAllah aku nk sangat elak kn bende2 cam tue.. nk try my best...

erm... kadang2 orang sekeliling kita hanya tengok kita selalu tersenyum dan gembira..tapi sebenarnya hanya Allah s.w.t yang tahu keadaan aku yang sebenarnya.. aku x nak kawan2 aku sedih hanya kerana aku sedang sedih... aku nk gembira diri aku bukan hanya untuk aku tp juga untuk orang disekeliling aku.. coz aku sayang mereka...

" YA ALLAH... tabahkan lah diri ku.. untuk menempuhi segala hidup penuh cabaran ini... terangkan hati untuk menerima ilmu mu... bimbingalh aku ke jalan yang KAU reda'i...AMIN..."

25 March 2009

ape aku wat ari ni ea...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 3/25/2009 09:01:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

pagi td aku bangun lambat.. adei... tp xde lah lambt sangat... ni lah padahnye tdo lepas subuh... dh lah xment aku x print agi ..kul 10 ade klas... kelam kabut aku gi mandi n print cepat..alhamdulillah ade aku printer xyah lah susah2 nk gi cc.. heheh... smlm aku tdo lambat huhu siap kan slide n edit report itc.. sepatutnye present ari ni tp x jdi plak... huhuh.. sok bru present... huhu..

aku gi admin..diaorg kata draft 2 dh kuar!!! wah2... cuak gak ar... huhu.. aku kurang suker jadual tue coz paper aku start 20hb.. then abis 10 mei.. sadis nye...

1) qmt 335 - 20 hb april 2009
2)itc 315-21 april 2009
3)qmt 337- 5 mei 2009
4)qmt 324- 10 mei 2009
huhuhu... dekat1 tue.. ade plak gap 15 ari huhuh...

balik2 jer... aku terus g dining ..lauk byk dh abis..huhuhu... aku sedang kelaparan ni..aku melantak je ape yg ade.. huhu pastu aku sempat plak tgk citer slumdog millionnaire..best citer tue.. heheh.. lps je solat zohor aku terus menghadap itc coding..wat pie chart... alhamdullilah aku dpt buat...

td aku sempat bukak friendster.. hoho..ade sorg mmber aku xcident.. patut lah dh lame x nmpak dia..dlu slalu gak nmpk dia kt cafe dgn mmber2 dia.. td ade gak send sms kt dia... tp dia x bls.. busy kot...or dia x tau no maxis aku... no celcom dh xde top up..cam ne pun hope dia sihat n xde pape yg serius...

mlm ni nk study marketing..huhuh sok ade quiz.. pastu nk wat qmt 337 (past sem)... n nk try wat itc coding line chart... huhu.. banyak nyer kerja... aku sempat tepon mak aku memandangkan kredit aku ade lagi.. mak cakap wat mane yg termampu.. jujur pada diri sendiri.. jgn tension2.. weekend jumpa mak...weeeeeeeee tenang rasanye... skrg ni hanya family n member2 rapat aku je yg aku de... mereka lh yg bg semangat kt aku.. aku x bleh terus down.. aku tau musti family n member2 ku pun sedih n risau kalu jd cam tue.. aku kuat kerana mereka... alhamdulillah...

KAMI DQS PART 6......

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 3/25/2009 08:40:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post




24 March 2009

Final...Dh tiba..

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 3/24/2009 10:13:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post

salam...
hhoho...Final dh tba wey!!! waktu yg ditunggu2 akan tiba.. teruja? risau? takut? sedih? sumer ade... ape2 pun aku kne wat yg terbaik.. gambate!!!!! hoohoh...i will try my best..yeah!!!

AKU CHENTA KAMU wahai BUKU2 ku!!!!

20 March 2009

sem terakhir...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 3/20/2009 06:25:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post

salam..
sekejap je masa berlalu..tak lama lagi aku dh gradute!!! hhoho.. seronok +sedih+takut+risau+lega sumer ade... mcm2 kenangan aku kt sini.. dr part 1 sampai lah sem akhir ni.. aku bersyukur sgt dgn kehadiran member2 yg x jemu2 melayan perangai aku ni.. thanks beb... korg sentiasa di hati ku.. aku nk mintak maaf byk2 kot2 aku pernah terkasar bahasa,pelakuan yg tidak menyenang kn huhuh... susah senang kita sama2 lalui kerana kite kt sini jauh dgn family...huhu.. hope akn dpt satu campus agi bila kite future study nnti... huhuh.. kalu korg xde sure aku jd seorg yang x byk cakap huhu.. xbest2.. nk korg gak...





hope korg berjaya dalam jua bidang yang korang ceburi.. jangan lupakn aku n kenangan kita bersama.. huhuhuhu

17 March 2009

selasa yang sejuk...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 3/17/2009 01:08:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam..
sejuk nyer pg ni.. huhuhu..sedap tdo pg2 camni..tp aku tetap bangun dan melangkah ke toilet dgn gaya mls aku tue.. banyak keje yg perlu aku settlekan.. mini project itc 315... huhuh...kul 9 kang nk gi bilik kp ade hal sikit..huhuhu... roomate finaz x gi class demam..kesian dia.. pg ni class fiza batal... best nyer tdo... huhuhu

aku pg2 dh mghadap laptop...wat itc coding..then aku nk print slide marketing... jap gi gak aku nk study quiz operating research..hohoho... sem ni agak kelam kabut.. cam banyk lg topic yg perlu aku cover.. kat bawh ni aku list n ranking kn subject2 yg mncabar:

1) operating research--so far.. aku msih leh follow agi...insyAllah..
2)marketing research--erm..setakat ni boleh lagi..itu pun aku kene rajin membaca
3)business forecasting-- hurm.. aku x perform dgn baik..aku risau tp tgk past sem ok lg
4)visual basic-- ni lagi byk prob ...aku cam blur lagi...array!!!susah seh..

sem ni aku amik 4 paper jer.. n total credit hour 16..tp still kabut sem pendek ni cam rushing jer... sukar utk bernafas..cam ne pun aku kene wat btul2..coz ni lah sem terakhir aku dlm diploma ni... segala masalah peribadi perlu diketepikan untuk seketika..skrg sudah tiba masa utk berperang.....

dinner quasar

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 3/17/2009 12:57:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post

salam
ahad mlm yg lps aku gi dinner... seriously,jasad di sana.. tp ati aku xde kt situ... agak boring.. pic?? aku cam mls nk amik..enth.. xde mood... dinner kali agak suram sikit berbanding yg dulu2.. enth kenape..aku pun pelik...dress aku paling simple mlm tue.. tue pun iron bju last2 minute.. dlm kul 8 mlm bru nk iron..adei.. punyer lah mls nk gi... seriously...aku mmg xde mood... ats dasar kawan.. dgn langkah yg lemah aku gi gak.. coz aku sgt syg kt mereka.. tak sampai ati nk kechiwakan ati dan perasaan mereka... aku dgn nisa dh cabut balik awl... huhuu... rase mls nk tggu lame2 kt situ.. maaf yong n wani coz aku xdpt nk bergambo beramai2... huhuhu...

15 March 2009

jom berpesta!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 3/15/2009 03:48:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam
bukan maksud aku kite gi party..tp jom kite pesta test!!!! hahah byk btol test lps ni.. heheh.. mantap ar... cabaran tue.. wat aku busy.. bgus2... aku dh x sedih agi.. xmoh ar sedih2.. tak best.. nnti jd tua..heheh... chill ar!!! hahah.. skrg ni bukan takat test je... everyday ade quiz cara ar...hahah... best!!!ni yang wat aku lebih busy.. aku ske je..weeeeeeee

lagi sbln nk final huhuh... sudah bersedia kah aku melalui saat2 getir ni... ni exam final yg terakhir bg aku untuk diploma... hohoho..aku kene wat betul2... 4 flat x mustahil kn?? weeeeeeeeee.... i will do my best!!! yeah!!hahah... must be profesional..segala masalah peribadi wajib di letakkn di tempat ke dua....weeeeeeee

p/s: mmbr aku: sha dh x btol... kesian dia
aku:peduli ape aku....weeeeeeeeeee

12 March 2009

harus ku teruskan....

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 3/12/2009 03:31:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Kanan dan kiri suramnya terasa
Cuba fahami apa yang terjadi
Tidak tertanggung beban di alami
Mengapa terjadinya sebegini
Tiada guna bertanya semua yang terjadi
Janjiku kepada diri hidup harus aku teruskan
Tuhan berikan sinar harapan
Hembuskan suatu kekuatan
Kumohon jauhkan dari kegelapan ini
Agar bisa aku teruskan
Walaupun lelah untuk menghadapi
Harusku Teruskan
Mengalah bukan jawapan yang ada
Walaupun berat segala di dada
Ku pasti mengharungi keakhirnya
Tiada guna bertanya semua yang terjadi
Janjiku kepada diri hidup harus aku teruskan
Tuhan berikan sinar harapan
Hembuskan suatu kekuatan
Ku hanya insan yang kerdil di dunia ini...
Tunjukkan ku jalan hadapan Ahhh...oohh
Genggami tangan ini oh teman
Disaat aku memerlukan
Dan bila waktu untuk melangkah pergi....
Berikanlah daku cahaya tabahkan jiwaku oh tuhan Ohhh....

sumer telah berakhir....

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 3/12/2009 02:05:00 PM 2 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
ape yg aku nk tulis kn sini adalah..segalanya telah berakhir... segala penantian dan harapan telah tamat..yang tinggal bukan happy ending story tp sebaliknya... huuhu... ape yg penting aku tau aku kne tabah dan kuat... huhuhu

08 March 2009

hadapi dengan senyuman

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 3/08/2009 01:03:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam
senyum!!!! hadapi segalanya dgn senyuman tanpa rasa kecewa.... sungguh seronok bila dh balik mlk ni ..heheh..tenang dan lapang rasenye... kalu dok kt segamat tue..hari2 yg ku lalui sungguh perit..arghh...dlm ayat g lain aku ni tension n stress ...huhuh...mcm byk sgt bende nk di kejo... huhuh test,quiz ,xment..cam ligat mgejor aku skrg ni... dok bilik banyak tido..hampeh je... pantang nmpk tilam bantal... dh tersidai di situ... sms2 n calling2 note2 lec,xment langsung tidak dipedulikan..sungguh kejam...kejam pada diri sendiri...huhhuhkk... itu lah aku sem ni... mls.. apa nk jadi ni!!! kalu bilik lame kn best... bleh brsaing dgn room8 ku..coz dia sgt rajin belaja... dan aku terpengaruh dgn nye... hebat kn ex-room8 ku...huhuhu..aku sgt kagum dgn dia... huhuhu...