29 December 2010

ape yg sedang aku fikirkan

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/29/2010 04:58:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
alhamdulillah...lega rasanya bila dapat tempat berteduh... thanks en future coz tlg carikan... n juga cik yaya... pun turut bersama2 mengharungi time dugaan..to cik yaya... setiap dugaan ada hikmahnya...insyAllah..

ari ni aku bangun pagi tanpa terdengar qila buka pintu n jenguk aku seperti biasa..huhu.. tetiba rindu plak... qila,ziqa n haikal rindu busu ima x ni? huhuhu.... sedih rasanya tinggalkan mereka... tp life must goes on... byk yang aku kne buat before balik shah alam.. so, qila jangan sedih2 tau.. nnti busu dtg jb agi ea? uwaaaaa... mereka sedih x ea?hukhuk...*gembeng tiba2*

sunyi lah plak... diorg xde... biase dgn qila.. kalu mummy xde ikut busu ke mana aje..huhu... org bergolek pun dia turut serta... bila mummy ade dia kuat menyakat... hehe.. ape lagi busu ima menyakat dia lebih keh3...sampai nanges2...alololo... tp yang xtahan tue time dia main sorg2 tue... kalu lah hp sony aku tue boleh gne dah lame aku amik video..sweet n cute sgt2...hehhe

yang ziqa nya pula..tahun depan dia dh darjah satu.. tp kesian pula kt dia ...coz kt tadika dia blajar bi.. tp nnti skolah in bm.. especially math and science... huhu..cian dia... hope dia dpt catch up... hehe.. jangan lupa belajar kang busu ima jd garang..haippp...btw dia seorg yg lincah...boleh jd dak sport..

haikal dia nmpk garang n macho ,,,tp sape tau jiwa nya sensitif ..tp yang best nya dia ni rajin...kalu suruh pujuk adik..cepat je dia.. n kalu mintak tlg ape2 pun boleh harap kat dia..hehe hero mummy lah katakan...heheh

overall jaga dak2 ni sangat best... kelakar ...memang penghibur pabila waktu2 berduka *oopppsss*...

huhuhu... ape2 pun selama sebulan dok dgn mereka sangat2 best... miss them much!!!

qila n haikal

haikal,qila,ziqa
post signature

28 December 2010

dugaan

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/28/2010 01:34:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
dugaan...dugaan.... kene kuatkan semangat... kadang2 terasa buntu..yep..agak sukar untuk mendapatkan tempat untuk berteduh... mengharap belas kasihan orang sana sini... segan nye... tp diri ini harus sedar kita inilah dugaan untuk kita ...yang lagi manis ..waktu sebegini..kita akan dapat tahu...siapa kawan yang sebenarnya..apa2pun think positive..mungkin mereka ada halangan tertentu..xpelah.. sy memahami... kita xde hak nk marah n tuduh orang sebarangan..insyAllah Allah sentiasa bersama orang yang bersabar...

post signature
 sharima..this is not the end of ur life... i must face all the obstacle..i know is not easy ..but i'm trying..i have option...and tawakkal..

semoga Allah permudahkan segala urusan hambaNya di dunia dan jua akhirat...aminn

27 December 2010

sahabat

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/27/2010 01:06:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...


Maaf andai kata aku tersilap tafsir pada nilai kejujuran dan berterus terang. Sesungguhnya kau lah sahabat yang menunjuk jalan padaku tanpa sedarmu. Duhai sahabatku, dunia kita memang berbeza tetapi hidup kita seakan sama.

Kita mencintai ilmu dan itulah yang mendekatkan hatiku padamu. Aku dambakan perubahan positif dalam diri ini dan kita seiring sejalan mula berubah menjadi lebih baik. Perubahan inilah yang dituntut kerana tiada manusia yang sempurna hidupnya. Kehidupan sederhana dan dilingkumi ukhuwah yang terbina menjadikan hidup sangat bermakna.

Dengan itu walaupun kita sudah semakin jauh mengorak langkah menuju destinasi berlainan, aku akan tetap menganggap dirimu sebagai sahabat baikku.

Akhir kata, andai kita bertemu lagi, janganlah kau kenang perkara yang tidak baik tentang aku tetapi kenanglah perkara yang indah tentang kita. Apabila kita mulakan hidup baru, itu tidak bermakna memori lama akan terhapus tetapi ianya akan menjadi sebahagian kehidupan kita yang hakiki. Hakikat sebuah pertemuan yang manis dan akan kekal begitu.
post signature 
Apapun terima kasih Ya Allah kerana menemukan aku dengan dia walaupun 
seketika. Selamat tinggal sahabat. Moga kau menemui pencarianmu...

Al-Fatihah...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/27/2010 12:31:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam..
25.12.2010..jam 3 pagi... Al-fatihah untuk sepupuku allahyarham Mohd Azlan bin Bari yg telah pulang ke rahmatullah kerana kemalangan..semoga roh nya dilimpahi rahmat Allah s.w.t dan ditempatkan bersama orang-orang yang beriman....amin..

post signature

25 December 2010

perhatian sumer!!!!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/25/2010 09:44:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
ni teman nk kabo ni... teman ade pillow comel..hehhee<<----saje nk gebang.. coz xcited sgt




hehhe... pillow nmpk unik.hehhee.. anyway thanks a lot to syiera..hehhe... sgt best dpt pillow ni.. nmpk sweet..hehhe...jalan cerita pillow berkenaan adalah....

" encik future drive from somewhere n have a date with his lover.." wah2... jiwang bebeno...


inilah dia pillow encik future...siap naik kete agi ..hee.. comey...vrrommmmm...

his lover is waiting... where r u encik future??? jln jammed ke??? awat lame beno.. *gedix sebentar*

ok2 ckup2 le mengedixkan diri..hahha... tp seriously sgt teruja kot.. hehhee,,,
ape2 pun aku sarankn g order kt cik syiera kita... coz dia sgt caring n on time ... ske hasil kerja beliau...
meh sini ke kedai cik syiera
post signature

apa yang sedang difikirkan..

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/25/2010 01:26:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam....
ehm...ehm... testing...testing.. 1..2..3..
" cicak cicak di dinding..diam...diam merangkak.. nampak seekor nyamuk...nggaapp...lalu ditangkap " 
NEXT!!!
heheh..ini kalu dinyanyi depan azzahira mau... tersenyap mendengar unik nya suara busu ima dia nyanyi..hahhaa...

ok2... iklan je td...teringat dak kecik tue td...

sebenarnya... aku dh tak tau nk merepek ape lagi dlm blog ni... mood aku 2..3.  ari ni kurang baek... seperti guruh mau turun hujan...dan kadang kala lebat berpanjangan... sadis...huhu.. susah nk faham org... dan terasa penat biler orang xnk cuba faham kita... kita dh wat mcm2 utk menghargai orang tp dengan selambanya orang wat x dulik... terasa kite x berfungsi... seperti kite ni tunggul... tidak dihargai... dtg dengan tiba-tiba lalu hilang lesap entah kemana... kesabaran ada tahap nya... jangan sampai kesabaran itu tiada... waktu tue apapun dh xda gune nya... jd fikir-fikirkan lah... sebelum terlambat...
post signature

24 December 2010

gelaran haihhh....

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/24/2010 02:01:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post

salam....

gelaran... sudah tidak asing bg setiap keluarga...<---aceceh.. ayat nk skema wat karangan time skolah.... gelaran aku dlm family... the most comel n menawan is... busu ima lah...sape agi <----poyo versi terlampau.huahuhauha.... ade aku kisah??...kehkeh..

anak2 buah aku ramai sgt...kadang2 tersalah panggil ..hahaha... pastu kne gelak dgn dak2 ni....ape ni busu cepat tua...<---haippp.sensitif melangit kalu disebut tua2...mrh ni...aiyokk xtau....

puan kakak 2nd ade kol hanya dan hanya mengatakan bahawa anak sulong beliau ubah lirik lagu berikut:

"itam2 cucu bapak...itam lagi anak la bapak"

uwaaaaa...sampai ati... terasa u.. <----padahal dh xkisah..huahuahu...

puan kakak 3rd pun penah bgtau...begini kisahnya....
anak bongsu (bongsu ke tue..kehkeh) majok sakan...coz ibunya xbelikn something... n sambil menangis..meraung...hentak kaki bagai seraya berteriak.." mummy jahat... mummy itam cam busu ima...uwaa!!!" haippp... ni dh kes kritikal ni..hahaha... budak2 ape tau... tp kn aku terpikir jap...hmmmmm.... itam sangat ke aku ni??? xbape just kurang cerah je..kan2...<---sedapkan hati... ape2 gelaran nya... aku dh xkisah..hehehe...rase cam lebih rapat je dgn dak2 ni...hehehe...sape syg busu ima angkat tangan...

post signature

23 December 2010

macam-macam

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/23/2010 10:57:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
bersabar itu separuh daripada iman.. bersabar dengan karenah orang yang pelbagai... yang kadang-kala kita sendiri keliru kadang2 kita yg terkena tempias... hurm... setakat mana aku boleh bersabar... arghhh malas nk nak layan n nak fikir hal2 camni.. pening... baek fikir diri sendiri..

heheh.. senyum sha...senyum... biar senyum ini berlanjutan agar sakit dihati dapat dihilangkan....sem depan dah last sem aku kt shah alam...pointer kene maintain n kalu boleh up lagi baek dr sem ni... insyAllah... kewangan... kalu boleh pandai2 lh berjimat... aku plan nk duduk kolej..insyAllah...aku benar2 mengharapkan kolej... dh xde tempat lagi dh... org dh xnak dak2 final year masuk umah diorg... nak x nak aku mesti dapat kan kolej...

ramai orang kata aku kurus sgt.huhuhu... aku dh xtau nk tambah camna agi dh berat bdan aku ni..huhu... so encik future...sila lh terima saya seadanya... errr.. teringat encik future. huhuh...<---sedey lah plak....hope nothing bad happen in our relationship... sambil kesat2 hingus <---eeebuweekkk selekeh... alololo... biasa le sedang lidah lagi tergigit..inikan pula dalam perhubungan...kan2... <---tue lh sape sensitif sgt...>---- mane ad... selesema daaaa...(dh!!! ckup!! bermonolog sendiri)

post signature

22 December 2010

cakkkk....

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/22/2010 12:47:00 AM 2 PeMbErI IdeA Links to this post

salam....

alhamdulillah hari-hari yang sukar telah dapat aku harungi satu persatu...

ari ni nk story pasal bas ...xkisah le ape jenis skalipun... huhuh...aku semakin takut dan risau...lebih2 lagi next week aku bakal pulang ke kampung halaman menaiki bas!!!!! huhuhu.. dah lama sgt xnaik bas ni...risau sgt2... mcm2 xcident yang berlaku yang membabitkan bas!!!

hurm... memang tak dinafikan... bas mmg tersangat laju apabila di jalan raya.. memang setiap kali aku drive pulang ...mulut ku ini akan sentiasa mengeluarkan kata2 bengang kt driver bas2 berkenaan... budget besar.... bile bas2 yg xreti nk slow ni ats highway..terasa kete saga aku ni cam melayang... alhamdulillah aku dpt kawal... memang laju yg teramat.. penah beberapa kali bas2 berkenaan bawa lebih 120km/j!!!!! gilerrrrrr... aku penah je wat aduan...tp xtau aduan aku diambil kira ke x?...huhuhu....

ape2 pun .... aku tau  x sumer driver bas ni sumer cam tue... tp sgt kurang kottttt..... huhuh...

post signaturedrive safe...life save....

14 December 2010

bertukar!!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/14/2010 01:51:00 PM 1 PeMbErI IdeA Links to this post
salam.... akhirnya aku tukar template agi..dan ini yang kali berapa pun aku xpasti..hahaha... dah hobi agaknya... lebih-lebih time cuti sem yang panjang dan amat berbahagia ni... hehehe...

yang agak mengejutkan.. bila plak tiba2 mood jadi pink plak ni..ahahaahha... dlu bukan main lagi..." i hate pinky" hahah..tue lah... jangan terlalu membenci nnti jadi ske<-----pengajaran untuk aku ni.....walaupun bukan byk pink sgt..tp still ade pink... <--perubahan sedang berlaku...

ermmmm... ari ni nak masak ape ea? kalu ikut selera aku ...aku wat sambal udang ke...janji yang pedas2... tp anak2 buah yg terchenta ini.. xske mkn pedas2.. so.... kita ikut majoriti..." sapa nk mam pedas angkat tangan" hurm.. nmpk gaya nya aku sorang je lah nk mam pedas......mereka menang....uwaaaaa....<---mereka kata...busu gembeng!!!! uwaaaaaaa.... nk ngadu kt puan mak...sy kene buli....

 



post signature

10 December 2010

ada sesuatu difikiran

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/10/2010 03:04:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Salam...

hehehe... ada yang kata blog aku nampak comey... mungkin kehadiran kartun2 yang ada.. tp 1 benda je yang aku rasa cam xtau nk wat ape dgn title and description blog... huhu... xtau camne nk adjust bagi sekata... hehe

ada yang kata blog aku kebudak-budakan..heheh entahlah..aku ske gini... dan inilah cara aku.... aku hanya mampu tersenyum... ye.. satu ari nnti layout blog ni akan berubah mengikut peredaran masa.. hehe... aku rasa dah banyak kali layout blog ni berubah since 2008... tanpa sedar dh 2 tahun blog ni dengan aku... heheh.. mengikut rentak kehidupan aku bermula diploma sehingga degree... hehe... macam2 peristiwa yang tulis..bila baca kembali ...tersenyum sendiri... hehehe

result dh kuar?? hehe.. alhamdulillah ..thanks to Allah s.w.t ...hajat tercapai jua.. berkat doa, semangat..en bapak dan puan mak, family dan rakan-rakan seperjuangan... the last but not least...tentulh en future yang sentiasa disisi tue.. hehe...semoga kita sama2 capai kejayaan insyAllah

sekejap masa berlalu... hampir 5 tahun aku di UiTM... sememangnya UiTM dihatiku.. bermula diploma 2006-degree 2009.. heheh segala kenangan ... naik turunnya prestasi aku... tersungkur dalam zon serendah-rendah result... dan mencapai terlebih target yang jarang orang capai..alhamdulillah...  semua aku belajar dari sini.. jangan terlalu down bila tersungkur... keep it up.. n bila kita berada di puncak ..jangan cepat berpuas ati.. dan cepat melatah... coz senang je Allah s.w.t  akan tarik balik kurniaanNya..so,kawan2 ... capai apa yang hendak dicapai...bintang ada di puncak... cuma tinggal kita je mahukan atau pun tidak..terpulang pada diri sendiri..." tepuk dada tanya selera"
p/s: teringat konvo diploma dlu... weeee... teruja mahu lagi...dan mahukan nya lagi...insyAllah...



post signature

09 December 2010

pengaLAMAN berkawan(secara general)

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/09/2010 01:30:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post


Salam...
pengalaman mematangkan kita... membuat kita tahu membuat setiap pilihan... pengalaman juga memberi seribu erti yang kadangkala manis xlupa juga pahitnya.. apapun pengalaman telah mendewasakan diri...

pelbagai pengalaman dri alam persekolahan ke degree ni... dgn family.. sanak-saudara... kawan2.. ade g nangis disebabkan gelak byk sgt.. tp ade juga nangis sebab sedih... terasa ...huhu..ape2 pun ini membuat aku lebih kenal ape itu kawan.. sahabat..bFF.. n so on..heheh

ade yang berkawan sebab harta.. dengan ada nya duit.... kereta dan brg2 berharga.. barulah ade kawan merapati kita... istilah jenis orang sebegini hanya boleh dikatakan " kawan gitu2 je bleh... rapat jgn"

ade yang kawan sebab kecerdikan ... yelah konon2 orang tue pandai ...boleh dikatakan selalu DL maka ramai lah kawan2 nak dekati kita... "asset tue" kata mereka...wow ni ambil kesempatan ke apa ni.. hahah. ape2 pun niat mereka... kita boleh membantu ...jgn riak ye... nnti ramai membenci...

ada yang kawan sebab cantik... yelah orang cantik sumer yang suka...sumer orang nk kwan... ingat ... cantik yg luaran xkekal... cantik yang dalam perlu dicari...

ade yang kawan sebab glamour... maybe si polan2 ni seorg yg glamour atlit ke ape ke... maka ramai yang nk dkat..ksian...

jadi pilih lah yg kawan yang hanya btul2 boleh dijadikan BBF...
post signatureingat... xsemua yang kita rase nk tumbuk + menyampah+ berat mulut nk tegur  tue sgt truk n jahat ...tp kadang2 yang mulut semanis gula tue kita xtau cerita nnti... be careful utk aku nk readers sumer..hheheh...


07 December 2010

be with u

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/07/2010 04:17:00 AM 3 PeMbErI IdeA Links to this post

post signature

05 December 2010

merepek lagi

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/05/2010 11:06:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

entah kenapa ...aku seperti mahu ke pantai... bermain-main air di tepi pantai... memandang laut yang luas terbentang... sejuk membiru... nyaman rasanya...hehehe... mesti best kan2... lagi best if Encik future turut serta..hehehe....beliau selalu bercerita tentang pantai air papan mersing..huhu.. kan best dapat kesana... teringin pula rasanya... hehehe... buat rumah kat situ pun best gak... mesti tenang...trafik lancar... udara nyaman segar... kalau mahu memasak boleh ke pantai dan beli terus hasil tangkapan nelayan... mesti ikan2 segar..nyum2...

bercerita tentang encik future...alhamdulillah sudah 1 tahun 5 bulan...sekejap rasanya... hehhee.. debaran masih terasa..." ya Allah permudahkan segala urusan kami di dunia dan jua diakhirat...aminn"

p/s: to dearest en future yang encem.... bila lagi mahu ke mersing ya?hehehe
post signature

02 December 2010

bermonolog sendiri

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/02/2010 10:21:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

berkata-kata dalam hati mudah... tapi bila ingin luahkan segalanya... terasa perit... apa yang diperlukan?? kenapa jadi sebegitu?.. perlukah?? adei... mesti ramai yang tak tahu apa yang sedang aku merepek ni..maaf.. aku terasa ingin luah..tp tak terdaya... tak tahu dimana hendak mula... takut..risau... tersalah kata dan bicara..bleh mengundang pelbagai persepsi berbeza dan menyimpang jauh dari tujuan asal... benar...

post signature
tiba2 aku rasa sangat kosong... sangat sunyi...sangat berat.. muka makin berkerut2... hati gundah gelana.. aku keseorangan..teramat sepi...

28 November 2010

Karisma lalu

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 11/28/2010 11:43:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
alhamdulillah berakhir sudah minggu Karisma UiTM 2010... 19-25hb ....kulit yang gelap semakin gelap dan kusam... en. future yang kuat menyakat terus dan tambahkan lagi sakat... namun sakat beliau banyak mengukir senyum dibibir ini..hehehe...thanks dear...

haippp!!!! dah jauh lari tajuk ni..hehe... ok2... jalan cerita yang sama... bermula dengan perkenalan kawan baru... menambah pengalaman berurusan dengan orang atasan....

thanks to all sukarelawan yang handle court basketball ...maaf sekiranya terdapat bahasa2 yang kasar mahupun perwatakan yang kurang disenangi.. tidak lupa segala kekurangan semasa diri ni menjadi lead(tak bape nk lead pun...hehe)...thanks to penyelaras basketball ...walaupun at the first impression nampak cam agak garang...tp sebenarnya sgt best bekerja bersama beliau...

pengalaman awal dan terakhir adalah menjadi usher utk keluarga DiRAJA.. walaupun cam agak stress n tension coz terkejar sana-sini...memang banyak kekurangan... namun xsanggup nak luah disini...ckup lah ini kali terakhir jadi usher...

post signature
overall... karisma 2010 sangat best... n congrats to team UiTM Shah Alam berjaya mendapat pingat emas dalam perlawanan basketball...

03 November 2010

menjana transformasi

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 11/03/2010 10:57:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

post signature
alhamdulillah... dua paper berlalu... kini hanya tinggal subjek fuzzy set theory dan insurance... huhuhu... walaupun sem ni hanya empat paper yang ada final.. tetapi kekalutan tetap ada... kesibukan final year project agak menghadkan proses pembelajaran menjadi lebih efficient. ohhh itu hanya alasan demi alasan bagi seseorang yg penuh dengan tipu muslihat... sejujurnya aku mengaku aku kurang pandai membahagikan masa untuk study, minor projects , competition math modeling,tidak lupa jua masa bersosial aku and the last but not least my beloved Final Year Project . walaupun hanya tahap proposal, tetapi agak mengambil masa untuk mencari tajuk,bahan journals dan juga menganalisa journal.. alhamdulillah syukur sangat kerana aku dapat supervisor yang penyayang lagi pembimbing... dan aku terasa terharu kerana dianggap seperti anak sendiri... dalam masa kurang lagi 3 minggu sem ini akan berakhir ... alhamdulillah lecturers sem ni semua membantu dan yang the best.. terima kasih mendidik saya..

23 October 2010

Hati masih disana

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 10/23/2010 05:32:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

tak sabar rasanya ingin pulang ke kampung halaman... rindu kepada encik bapak dan puan mak semakin membara... sangat gembira bila encik bapak dan puan mak datang Puchong... huhu... leh manja-manja dengan mereka... uwaaaaa.... bila nak balik Melaka lagi neh!!!... huhuhu

selagi ada waktu

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 10/23/2010 05:19:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

tinggal 2 hari lagi paper 1st akan bermula... persiapan ??? in progress.... huh... debaran semakin hangat terasa kerna paper 1st kali ini sangat merisaukan aku... memandangkan test n quiz entah hape2 aku jawab... huhhu... aku faham concept tp entah le.. bila nk apply kt soalan.. macam bingung... macam tak pernah belajar... knapa harus jadi sebegini... semalam aku sempat mendapatkan restu dan moga dihalalkn segala ilmu daripada lect yg mengajar subject QMT 585 ni.. huhuhu....

selagi ada waktu... selagi ada kudrat... perjuanganku belum berakhir... aku ingin capai pointer tertinggi yang pernah aku capai dulu.. aku tau aku boleh tapi memerlukan kerajinan yang tahap tinggi... aku ingin sejarah dahulu kembali dengan pointer diluar jangkaan.. Ya Allah.. berikanlah aku kekuatan agar dapat aku tempuh hari-hariku... semoga kejayaan mengiringi setiap langkahku... aminnnn

17 October 2010

sempat lagi..

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 10/17/2010 02:20:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

teringat en. future... tiba-tiba rindu en. future... hehehe... suka cari gaduh dengan beliau... dan seperti biasa beliau tetap sabar melayan setiap karenah yang aku utara kan... terfikir juga... tidak sepatutnya dan tidak perlu aku jadi sensitif sampai sebegitu...namun...entah...heheh...

pada ketika ini beliau sedang sibuk menghadiri program finishing school... waaaaahhh... en. future dah nk graduate dah...sekejap je masa berlalu... pelbagai bentuk harapan aku sandarkan kepadanya... untuk kehidupan aku, beliau ataupun lebih mudah.. kehidupan kami akan datang... harapan demi harapan bertandang... kerana aku ingin menjadi sebahagian kehidupan beliau kini dan selamanya.. aku ingin beliau...bersama-sama menjalani sebuah kehidupan yang terdapat pelbagai corak dan arus onak duri...yang mungkin diselang-selikan gelak ketawa dan sebuah kebahagian...dan langkah seterusnya menikmati hari-hari tua kami... tidak ketinggalan bersama menjalani ibadah kami...HAJI n Umrah...insyAllah... semoga segala harapan menjadi kenyataan... aminnn

make my day

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 10/17/2010 02:10:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

alhamdulillah... semalam aku dapat ketenangan... melepaskan segala permasalahan yang terperap dalam kotak fikiran... aku ingin rehat.. menikmati hari berada di rumah.. tanpa memikirkan test n report2 yg perlu dihantar... aku ingin begitu untuk semalam...hanya semalam... tapi hari ini aku perlu bangkit bangun untuk melunaskan hutang semalam... ya.. aku perlu buat apa yang perlu aku lakukan kerana aku seorang pelajar... tugas aku belajar ....

sambil2 aku mengetuk keyboard lappy kesayangan aku ni .aku sempat forecast pointer untuk sem ni... agak2 dapatkah aku capai target aku? Ya Allah permudahkan urusan hambaMu ini.. hati aku mula merasakan debaran hangat tarikh final exam yang kurang dari 1 minggu ni... ...dup...dap...dup...dap...

24 September 2010

~yg dulu~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 9/24/2010 07:34:00 PM 1 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

kadang-kadang tergelak sendiri... sewaktu muda remaja... bila tengok rakan-rakan sibukbergayut , sms dan sewaktunya... pelbagai persoalan di fikiran... hmmm..." apa yang mereka borak tue ea lama nya? tak penat ke bergayut? tak membazir ke selalu sangat topup ni? tak sakit telinga ke? " dan sebagainya. hehe... baru kini aku tau kenapa... hahaha... terasa sunyi jika encik future tak sms atau telefon hahaha... gara-gara encik future, baru kini ku tahu kenapa... akan terasa berat di hati jika tidak bersms atau gayut dengan encik future saya.... sangat menghargai keindahan perasaan yang sedang menyelubungi diri saya...alhamdulillah... semoga jodoh kami berpanjangan hingga ke akhir usia..aminn

~capai bintang~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 9/24/2010 12:58:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
tajuk agak dramatik... tetapi tetap berisi... waktu semakin pantas berlalu... seperti baru semalam mula nya semester baru... kini baru tersedar dari mimpi entah ke mana ia terbang... lagi 3 minggu... terisi tests yang semakin berpesta riang ria seperti hari raya... kadang-kadang terkejut dengan bunyi bom meledak...seakan-akan letup projects yang tidak terkira bilangan nya... baru kini terkedek-kedek sempurnakan tiap projects yg diberi...

-> test
1)mkt 1 n 2
2)ins 2
3)inventory 2
4)fuzzy 2
5)mandarin listening, reading and writing

-> projects
1) proposal final year project and presentation
2)math modeling report and presentation
3)fuzzy report and presentation
4)video mandarin
5)marketing report and presentation
6) case study inventory report

jangan mengeluh sharima... Ya Allah permudahkan lah urusan hambaMu ini.... aminn..

InsyAllah by Maher Zain

Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can’t see which way to go
Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side

Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way

Everytime you commit one more mistake
You feel you can’t repent
And that its way too late
Your’re so confused, wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame


Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insha Allah
x3
Insya Allah you’ll find your way
Insha Allah
x3
Insya Allah you’ll find your way

Turn to Allah
He’s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don’t let me go astray
You’re the only one that showed me the way,
Showed me the way
x2
Insha Allah
x3
Insya Allah we’ll find the way



~tersekat-sekat~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 9/24/2010 12:47:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
keadaan sekeliling membuatkan aku berfikir sejenak... perlukah... atau patutkah... setiap perkataan harus di tapis atau lebih tepat wajib berhati-hati... terasa tersekat dikerongkong... sesak sebentar... namun apakan daya... hanya mampu berfikir dan tidak mampu untuk mengeluarkan nya... dan kini masih tersekat-sekat.. masih berlegar-legar diminda... ingin saja melepaskan nya mengikut rentak jari-jemari mengetuk keyboard... namun ia tetap tersekat... bila ya ia mampu terkeluar???

05 September 2010

kepulangan...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 9/05/2010 11:49:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam..
akhirnya... aku telah selamat pulang ke kampung halaman.... konvoi bersama encik future sgt indah... sweet memories...weeeee... nice dear.... teringin pula konvoi pulang ke teratak ilmu bersama encik future... terase sunyi tatkala encik future tiade disisi... mungkin beliau selalu ade... tiba2 rase rindu terbit... hmmm... 2 minggu bagaikan 2 tahun.. lama sungguh... hmmm... xpe2... selamat berhari raya dear... hehehe...

29 August 2010

encik future....

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 8/29/2010 01:25:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam..

pembuka kata yang indah... alhamdulillah syukur ke hadrat NYA... aku masih lagi di sini... di muka bumi NYA... alhamdulillah....

usia sudah meningkat 22tahun... banyak memberi seribu satu pengajaran yang mengandungi pahit,manis suka duka...

Encik future.... wahai encik future... oh encik future...hehehe... never thought that we have in relationship more than 1 year... alhamdulillah.... encik future.... encik future..... terasa kamo penjaga saya ... pembimbing saya... wahai encik future... terima kasih kerana masih bersabar dengan karenah kebudakan saya... saya amat menghargainya...encik future.... saya sayang kamoo... encik future.... kamoo adalah kehidupan saya...

terima kasih NASRUL HAMIMI or encik future kesayangan saya....

I wrote your name in the sky,
but the wind blew it away.
I wrote your name in the sand,
but the waves washed it away.
I wrote your name in my heart,
and forever it will stay.
insyAllah ....

23 August 2010

(^_^) pembaharuan...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 8/23/2010 11:24:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam....
selamat menyambut bulan Ramadhan yang mulia.... (^_^)... sedar2 dh mid Ramadhan... hehe... tetiba teringat kampung halaman nun jauh di mlk...( jauh ke ??? hahaha...jauh le tue.. mkn dua jam gak ) seperti terdgr suara2 encik bapak dgn puan mak mengatakan.. ko bile nk blik mlk ni... bukan jauh now pun shah alam dgn mlk... waaaaa.... rindu nyer pada mereka.. bukan x nk blik tp keadaan tidak mengizin kn cik sha pulang ke kg halaman... sambil reply mak dgn bapak jgn ghisau owg balik seminggu awl... nnti leh tlg wat ape2 keje kt gumah nnti.. xpun g pasau sesama .... heheehehe

waaaaaa.... dh jauh sgt dh topic aku ni... actually aku nk specific name owg yg aku syg tue...weeee.... ramai dh yg pening... btw aku pun pening gak k2 camni.. skrg ni aku akan memberi gelaran beliau ....encik future ... hehhe... encik future sgt memahami aku... sorry ye encik future coz slalu wat awk pening... hehe.... (^_^)....


27 July 2010

berfikir sejenak...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 7/27/2010 01:11:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Jika kamu memancing ikan.... Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu.... Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja.... Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

Begitulah juga ........

Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang...

Setelah dia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya....

Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja....

Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatimu....

Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.... cukuplah sekadar KEPERLUANmu... Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menampalnya semula.... Akhirnya ia dibuang....

Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....

Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya.... Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu ISTIMEWA....

Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya.... akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.

Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..

Terlalu ingin mengejar kelazatan. Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan MENYESAL.

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan.....yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU... MENGASIHIMU... Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain. Terlalu mengejar KESEMPURNAAN.

Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain.. Kamu juga yang akan MENYESAL...

JANGAN TERLALU MENCARI KESEMPURNAAN



~dipetik daripada seorang rakan di facebook~

26 July 2010

pelik tp benar...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 7/26/2010 11:54:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam

pembuka bicara yg agak sempurna... for the first time aku try nk keep in touch with someone yg ade hal dgn aku... dgn harapan be friend again but... something happened dia x reply salam ceria aku yg konon nye nk ceria kn kembali ape yg berlaku.. tp dia wat cam tue kt aku.. padahal (hmmm xperlu lah aku cerita kn ape yg berlaku kerna tak nk mengaibkn sape2...)tp ape yg aku nk conclude ape yg berlaku bukan salah aku... yeah.. u can canang kt semua org yg aku itu ini.. yes!!! u can.. aku nk tgk sejauh mane kelancangan tue.. i'm trying to be cool with u.. but ini pembalasan yang aku dpt?? hahaha... mcm aku plak yg tergedix2 kt situ... kelakau gler... org tue wat salah kt kite... tp kite nk try nk be friend dgn dia.. hahah...

hmmm...

02 July 2010

for the rest of my life

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 7/02/2010 02:09:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
And theres a couple words I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
And theres a couple word I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart

Artist: Maher Zain
Album: Thank You Allah
Copyright: Awakening Records 2009

30 June 2010

Setahun hampir berlalu...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 6/30/2010 12:26:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Ya Allah...
Seandainya telah Engkau catatkan...
Dia milikku tercipta buatku...
Satukanlah hatinya dengan hatiku...
Titipkanlah kebahagiaan antara kami...
Agar kemesraan itu abadi...

Ya Allah...
Ya Tuhanku yang Maha Mengasihani...
Seringkanlah kami melayari hidup ini...
Ketepian yang sejahtera dan abadi...
Maka jodohkanlah kami...

Ya Allah...
Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku...
Di dunia dan akhirat...
Dengarkanlah rintihan daripada hamba-Mu
yang daif ini...
Jangan Engkau biarkan aku sendirian...
Di dunia ini mahupun di akhirat...
Menjuruskan aku ke arah kamaksiatan dan kemungkaran...
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman...
Agar aku dan dia sama-sama dapat
membina kesejahteraan hidup...
Ke jalan yang Engkau redhai...
Dan kurniakanlah kepadaku keturunan yang
soleh dan solehah...

Ya Allah...
Berikanlah kami kebahagiaan di dunia
dan akhirat...
Dan periharalah kami dari azab api
Neraka...

Amin...amin...Ya rabbal 'aalamin.

29 June 2010

i'm back...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 6/29/2010 10:14:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
alhamdulillah dan aku bersyukur kepadaNya ....segalanya lancar... kadang-kadang diri ini risau ...risau tentang segalanya... termasuk aku dan segalanya... masih mengejar matlamat... walaupun kadang2 aku rasa macam mustahil... tp aku perlu berusaha lebih untuk capai matlamat itu... aku sedar walaupun aku ambil math tapi sebenarnya aku kurang baik dalam subject math... aku lebih kepada menghafal dan membaca...

aku perlu ambil ia sebagai cabaran hidup aku... dan yang paling penting aku perlu terus kan dan capai segulung ijazah dgn result yg terbaik dari aku...

doakan aku kejayaan aku....

07 May 2010

~berfikir~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 5/07/2010 01:56:00 AM 1 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

lately ni aku cam insomia..banyak berfikir..kalu lama2 aku pun leh jadi xbetul... skrg ni aku rase aku perlu banyak berfikir..demi masa depan aku ni... tentang segala nya... n let it go rase cam still xleh agi...

sometimes aku rase cam tersangat2 kosong...aku tak tau nk start dari mane n berakhir ke mane.. aku mcm seperti berada dipersimpangan yang tidak tahu papan tanda... persimpangan yang kosong...

aku buntu.... aku perlu recover sume nye..

21 April 2010

~ignore jew~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 4/21/2010 08:29:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

org2 suke brkta2 ...keep bercerita... n paling tepat keep mengata...itu ini...salah itu ini... tp sorg pun tak tau cite sebenar... kpd org tersebut... heboh lh kasi satu dunia tau...heboh...what goes around comes around....kpd sharima...byk kn bersabar ye....

12 April 2010

~bermonolog lagi~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 4/12/2010 09:20:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

again dunno what to say... tapi apa yg pasti aku mcm dak2 ilang ingatan ...seriously... ad sedikit...mcm terencat pun ad.. hmmm..ape2 je lah... aku rase cam nk jerit kuat2!! nk gi suatu tempat yg tenang...yang relax... yang leh wat aku tersenyum gembira... skrg ni aku cam dh xreti nk senyum dh... sgt blurr... mkn toksah ckap ar... xtertelan aku..hmmmm.... aku mmg xde selera nk mkn...sumer cam ilang camtue je...

terasa jiwang aku kosong...sangat kacau...

11 April 2010

~penat~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 4/11/2010 09:46:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

i'm speechless... serabut kepala aku...lps satu ....satu... really tired n mcm x mampu nk berfikir dh...layan kan je sumer... sabar... sabar...huhuh...NK BALIK UMA!!!!aku sgt STRESS.... n keje aku tergendala lagi..hmmm... dh stuck dh...minggu yg sgt brat ...masalah dtg dgn byk nye... sha sabar ye...sabar ye...

"luar nmpak ok...dalam hati hanya ALLAH s.w.t yg tahu...."

10 April 2010

~kekuatan~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 4/10/2010 10:45:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam..

aku perlukan kekuatan...sesak sungguh rasenya... cam susah nk bernafas... hati tidak berkeruan... seriously.... Ya Allah..berikan lah hambaMU suatu kekuatan... aku cam hilang sesuatu... hhuhuhu... aku dh xmampu nk berkata2...apatahlagi ketawa... yang ade hanya dusta... reason??? hmmmm... kalu aku kata kan disini musti ade yg bergelak2... Ya Allah sharima tolong lah!!! tp tue yg aku rase kan... aku dh mcm cacing kepanasan... aku xtau nape jadi begini.. I'M LOSS!!!!! the winner of the day of loser day is SHARIMA!!!! arghhhh... sgt tertekan... aku gagahi jua membuka buku2 yg ade... membuat sat€u persatu latihan...tp terasa mcm sia2...yup SGT SIA2... macam nothing!!! ZERO!!! my is KOSONG!!! waaaaaa.... YA ALLAH... sok aku ade test...project xwat abis agi.. aku sgt dh xtentu arah... ingin kuar... release kn serabut yg ade... waaaa... namun ku cekal kn ati...sha... xpe2 sha... relax sha... sha jgn camni... kuat2!!! jgn down gini... ia seperti berbisik di hati kecil ku...tp terjwab seketika hati aku seperti memberontak kasar!!! arghh!!!! seperti mau hantuk kan kepala ku dinding aje!!! waras2 sha...relax... huhuhu... jgn wat bende yg bukan2... sabar2.. sumer tue dugaan ...dugaan yg harus ko tempuhi... sabar2... dan akhirnya...seperti biase...aku ternangis sendiri.......

04 April 2010

~layan kan je~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 4/04/2010 01:45:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

huhuhu...sabar2 ..tue yg mampu aku wat skrg ni... xpe lah..maybe ade hikmahnya... hanya DIA yang tahu... betapa deritanya aku... xpe2... sha...sabar...sabar... aku redha dgn ujianNYA.... ape yang terjadi biar kan je... DIA MAHA PENGATUR... biar DIA yg atur segalanya... aku hanya hamba NYA yang lemah...aku redha ape yg berlaku...

"sabar je sha...maybe ini lah ape yang dikatakan dugaan... mmg sakit...tapi tahan je lah...kuatkan semangat... biar kn...hari ni hari dia... biar kan si luncai terjun dgn labu2 nya...."

03 April 2010

senyap

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 4/03/2010 01:02:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam....

lately ni byk btul bende yg terjadi... maybe terlalu sensitive... hmmm... xtau nape jd begini... arghh...mcm2 masalah dlm kepala... hmm... take it slow...huhuhu.. xtau nape hari2 mau nangis... nk nangis.. n mcm2... buntu aku... xtau nk start dari mane nk berakhir dari mane... perlu ke or x nk luah kan ape yg terbuku... seriously i'm not happy..belakon je sumer tue.. it's not really me actually...hehe..cam biase ar ayt tue...

sape lah kita nk suruh org suka kt kita... apatah lagi syg kita... slalu buat org mnyampah...bengang ...sakit ati..n mcm2... gi..hmmm... tak pe ar kot...snyap mcm ni leh better ...org pun xmnyampah...better senyap.... n wat keje sendiri...

29 March 2010

~bebel n bebel~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 3/29/2010 12:53:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

dh lame x membebel kt sini...hehehe... maklum lah lately ni mcm2 kne wat..study for test,project2 yg bertindan2 n quiz yg pun nk cuba cibuk kn diri gak... wekkk..hahha... ape2 je lah ... bz dgn kehidupan harian lagi..ehem2 ade ar... tak boleh nk all out sgt...keh2... ape pun be positive dan terus pandang kehadapan... dulik kn kate2 mereka yg kadang-kala mengancam sanubari sebentar... biarkan aje... kerana kita tahu siapa diri kita... ape yg sedang kita lakukan... senyum sentiasa... itu petua nya...

kadang2 org2 sibuk berkata tentang diri kita...ye!!! itu ini..sekian2..blabla... ermmm... biar kan je... mulut org nk wat camne...balas je dengan senyuman... hahaha... mls nk fikir kata2 org... nk wat ape keep thinking benda yg wat hati sakit..telinga panas.. biar je lah... lame2 mereka akan tutup mulut bile letih...

weeeee.... biar kan saja si luncai terjun dengan labu-labu nya... sekian....(^_^)

meniru slogan xfresh sebentar......

"SAYA TAK HOT..... SAYA COOl..."

18 March 2010

~syukur~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 3/18/2010 10:12:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

alhamdulillah aku masih lagi diberi peluang oleh NYA untuk bernafas,memperbaiki kelemahan aku...syukur....(^_^)... senang hendak menjadi kurang baik tp bukan senang nk jadi baik... aku cuba dan cuba yang terbaik... aku sedang ke arah nya... menginsafi diri.. aku insan yang lemah yg penuh kekurangan .... syukur..aku msih diberi waktu...

Wahai Tuhan ku tak layak ke syurga Mu
Namun tak pula aku sanggup ke neraka Mu

Ampunkan dosa ku terimalah taubat ku
Sesungguhnya Engkaulah Pengampun dosa-dosa besar

Dosa-dosaku bagaikan pepasir di pantai
Dengan rahmat Mu ampunkan daku Oh Tuhan ku

Wahai Tuhan selamatkan kami ini
Dari segala kejahatan dan kecelakaan

Kami takut kami harap kepada Mu
Suburkanlah cinta kami kepada Mu

Akulah hamba yang mengharap belas dari Mu


10 March 2010

~kerinduan~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 3/10/2010 07:14:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
weeee.... weekend aku akan berangkat pulang ke kampung halaman yang terchenta...yeaaaaaa.....ske2... dh dkat sblun x pulang ke rumah ku ini...waaahhhh... bahagia ku rasa ..ingin ku bertemu anak2 buah ku sekalian... melihat telatah sekecil yg menghiburkan... dan tidak ku lupa akan kehadiran insan baru... anak buah baru... weeee... sweet.... akan ku ketepikan sebentar segala urusan2 di shah alam ini... weeeeeee.... syukur (^_^)

08 March 2010

~monolog again~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 3/08/2010 11:24:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam....

life is not easy as we think... crying is not the solution... errrr.... hmmm.... lonely...lalala...i'm lonely...lalalalala... huhu... ape2 jelah... malas nak sambung rangkap seterus nyer... xpe lah ade hikmah sumer neh... sometimes kite kne jadi independent...be strong ...be positive ...face this world with bigger smiling....walaupun kite sedang (ToT)... mmg nampak cam tipu ...tp aku pun nk hepi gak walaupun gundah...dulik ape aku... dah2 tue sha...big don't cry...don't ever crying!!! mcm bdk2!!what's the problem sha??? simpan sendiri sudah... it's better kot..kot..kot...arghhh... sabo je lah sha... just face it wisely!!! sometimes it's look unfair... but it's ok lah... hmmm... think positive je lah...biler kita in this bad situation face it alone... biler kite in mood riang2 raya everyone want to hear that....waaa... seriously it's really unfair to me...waaaaa.... positive again.....busy lah sha... mane ade masa untuk sumer ni... x layan!!! ok2 fine2..it's my fault...yes i know it's my fault...again... say it out loud !!!! IT'S MY FAULT!!!!!! lalalalalla..... yeah2...sumer salah aku....yeah!!!!! lantak ar!!! tiba2 in this time at 11.47pm....aku rase cam nk drive sorg2...laju2.... with the higher speed... poor amir... sori amir coz i'm not in mood lah...gagagga... yelah2 kang amir majok xpsl2 aku kne naik bus g klas plak... ok2... what next?? hmmm... game yg giler ganas???? oooo...no!!! last2 kang muntah aku tgk darah bersepai...wekkk.... adei...
hmmm...only ONE.... HE know me better... yeah.... HE really know me ...who i am... THANKS ALLAH s.w.t...hanya DIA yg Maha Mendengar dan Maha Mengetahui...syukur...(^_^)....

~carta mp3 aku ~latest!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 3/08/2010 12:29:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

dh lame aku x update carta mp3 aku ni heheh....

  1. wali band-Aku Cinta Allah
  2. avant-i wanna be close
  3. grey sky morning-pancaroba
  4. l.danielle -melankolia
  5. iyaz-replay
  6. backstreetboys-straight to my heart
  7. dehearty-permata yang dicari
  8. jason derulo-whatcha say
  9. ungu-ku ingin selamanya
  10. seventeen-untuk mencintaimu

06 March 2010

~tenang~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 3/06/2010 02:34:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

kehidupan kembali tenang...setelah berhempas pulas melayan karenah test2 yg riang ria...waaaaa.... tp sumernyer xkan kekal lame....... biasa lah ..kehidupan seorg pelajar.... sabar je lah...ade hikmah sumer tue... yg penting terus kan capai ape yg hendak dicapai... peduli kn ape2 yg cuba down kan kite... ape yg penting terus kan usaha...insyAllah kalu ade rezeki kejayaan itu milik kita...(^_^).... ape2 yang berlaku kehidupan perlu diteruskan... senyum selalu......

01 March 2010

~sabar je lah~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 3/01/2010 07:24:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam....

sabar...sabar...sabar...
sabar itu separuh daripada iman...
betul ke??
hmmmm...
apa yang penting kita kena sabar
berhadapan dengan orang2 yang membuat kita...terketap bibir seketika..

kenapa ye???
ada orang kata... setiap manusia ade cara tersendiri..
tapi nape perlukan ego setinggi gunung...
tak salah sekali-sekala turunkan ego...
apa yang negatif nya???
usah diikutkan hati nanti mati...
ikut rASa binasa...

sabar...sabar...byk kn berzikir...byk kan senyum...
sekurang2nya...terjaga hati...
nobody is perfect...

(^_^)


20 February 2010

~love is....~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 2/20/2010 12:53:00 AM 2 PeMbErI IdeA Links to this post

salam...

cinta dapat mgubah debu beralih emas....kruh mnjadi bening....sakit mnjadi sembuh....derita mnjadi nikmat...dan kmarahan mnjdi rahmat....

thanks a lot to my "future" give me love n a lot of inspiration n also advices ....hope berkekalan....(^_^)

"Ya Allah...Ya Muhaimin...dari setinggi dan sluas kasih sygMu,Kau limpahknlah rahmat dan keampunan kpd kami...satukn hati kami sprt Engkau satukn hati Adam dan Hawa,Yusof dan Zulaikha dan sprt Engkau satukan hati Muhammad SAW dan Siti Khatijah....Ya Rabbi...limpahknlah kpd kami sifat tunduk dan tawadduk....murahkan rezeki kami berkatilh ilmu kami...brsykur dgn segala rahmatMu,brsabar dgn segala ujianMu...semoga kebahagian abadi akn mnjadi milik kami di dunia dan akhirat.....sesungguhnya Engkau sebaik-baik pelindung dan sebaik-baik penolong...Amin Ya Rabbal Alamin...."

~need to move~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 2/20/2010 12:43:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

uwaaaaaa....nape begitu pantas masa berlalu tanpa aku sedar mid term break hampir ke penghujungnya......terasa malas pun ade neh...tp kena kuatkan semangat weh.... ini adalah masa depan ku...kalu sambil lewa..nti keje pun dpt yg "sambil lewa" gak..camne??aiyokk xtau...hahha..

whatever it is i have to move...gerak ler weh... melayan karenah test yg menguji kesabaran seorang pelajar...xment yg xtau ape penghujungnya....dan aku???ishkk222.... xkan nk melepak plak...

sesi monolog:kejor sha..kejor... kate nk DL sem ni....ape cer??? beb jgn angan2 tahi ayam weh...you need to move!!!! nnti menyesal xsudah..meleleh air mata darah pun xkan kembali kan masa itu weh... ingt parents ...ingt family..ape tujuan sebenar anda.. .... arghhhhh!!!!! nk ke tgk result teruk ????weh mane kegemilangan anda???...kalu ko still xgerak ko kn menyesal!!!

06 February 2010

~rush2~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 2/06/2010 10:08:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

lari2...jom...lari..kejo yop kejo...heheh... musti korg kate...apehal lak dak ni melalut tak tentu pasal ni... haahha..ape2 je lah.... aku sedang reschedule my task,xment n so on... waaaa... baru terasa bahang xment,test n quiz yg sedang rancak bergembira mgadakan pesta disertai dengan warna2 kehidupan yg cukup ceria...<--- nk cdapkan hati yg sedang gundah gulana..... next week byk bende yg kete settle kan...

1)test real analysis-7hb
2)forecasting project(full report)-13hb
3)presentation,prepare outline-13hb
4)validasi!!!lupe nk anto...-8hb
5) quiz econometric(xtau jd ke x... ape2 pun prepare je lh).

buat mase ni tue je task yg wajib aku settle kn.. pastu cutiiii...yeah!!!!! homesick lh plak... nk pulang ke rumah ku syurga ku...hehehe...

tp... jgn hepi2 sgt wehhhh... naik cuti ....je..ade

1) quiz mandarin n listening test...
2)test mathematical economics
3)test time series n forecasting

waaaa.... betul2 student life ni... a lot of xment,project,presentation,quiz n so on....suke2...

p/s: apepun rindu kt "my future" sgt2..huhuhu...

04 February 2010

~my day ~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 2/04/2010 02:08:00 AM 1 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

alhamdulillah... hari ni aku sgt rasa bahagia...weee... walaupun kejap tp terasa tempias hingga ke saat ini...thanks to "my future" coz wat aku rasa sgt sweet..gembira n very excited bangat...hehe... lebih2 lagi makan kt restoran itali iaitu casa di napoli yg sangat sweet n makanan dia sgt sedap iaitu pasta aglio olio, home made pizza,risotto primavera n so on..wow... mmg tak bleh lupe moment yg sgt best ni...

kami sempat menonton adnan sempit kt jusco bukit raja..wow..honestly citer ni sgt2 best..kelakau habis... mmg terasa nk menonton sekali lagi..tp maybe dlm dvd nnti kot..hehe...

apepun aku sgt rase bahagia hari ni walaupun aku sedar keje aku makin bertimbun2... thanks a lot to my dearest " my future" coz spent our time together n make me so happy ...weee... release aku stress...my smile is coming back... alhamdulillah..moga ia kekal begini hingga akhir usia... insyAllah...hehehe (^_^)

01 February 2010

~taman salji~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 2/01/2010 08:56:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post

salam...

alhamdulillah... dapat gak jejakkn kaki ku ni di taman pertanian shah alam pada 30.1.2010...heheh... aku rase cam pnah g je tmpat ni... biler di confirmkn dengan mak bru aku tau yg aku pnah g sane semasa umur ku baru mencecah 4 atau 5 tahun...oooo..hehhe... ingtkan hanya dlm mimpi je... heheh thanks a lot to my beloved "my future" kerana sudi bawa aku kesana ...hehe... i'm so xcited...weeee.... selain itu kami sempat wat fish therapy kt sane...hehe..aku pnah wat b4 this dengan nisa kt segamat dlu..tp ikan dia xde sebesar ikan kt situ walaupun jenis yg same.... mula2 cam geli gak lh...tp bler dh lame2 cam best je heheh... siap nk tertdo... ayu n "my future" smpai letak tgn dalam tue... heheh ..i'm really happy that day...

terpacar ke"happy"an aku hehe

aku n ayu....sedang merasai kesejukan
happy with "my future " too..weee






29 January 2010

~bahagia~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/29/2010 01:27:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

alhamdulillah sumer telah pulih seperti sedia kala..mmg ini lah harapan aku ...permintaan aku...aku amat bersyukur kepadaNYA...

berterima kasih kepada parents dan family yg selama ni sentiasa bersamaku dan selalu doa yg terbaik untuk ku...sesungguhnya rumahku syurgaku...

terima kasih " my future" kerana memahami aku n cuba mmbuat aku rase sgt happy... insyAllah..kebahagiaan dan kegembiraan milik kita bersama... aku sangat senang bersama kamu...sejujurnya... aku sayang kamu...

tidak lupe sahabat2 yg sentiasa bersama di kala susah n senang...hope ukhuwah kite berpanjangan...

aku tersangat bersyukur kerana dikelilingi mereka yg menyayangi ku...alhamdulillah...

p/s: tdo nyenyak dgn bantal kuning...(^_^)

27 January 2010

~monolog 2~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/27/2010 07:45:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam..

jiwa aku terbang melayang entah kemane...aku ke mane..fokus enth kemane... dtg klas seperti meriah majlis je...tidak tenang ...feel so empty ...lonely... tercari2 terkapai2... knape harus jd begini?? mencari konklusi yg x jumpe lagi... tp sampai biler ea? sejujurnya... air mata seakan tidak mahu berhenti...aku cuba menahan tp ia tetap gugur ke bumi... aku buntu...aku masih menunggu..tetap menunggu.. biler sume ni akan berakhir....Ya Allah berikanlah aku suatu kekuatan....

~lain~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/27/2010 10:09:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

fever...fever... nyah kamoo wahai fever.... huhu...camne nk g klas ni weh... nk drive..huhuhu... aku mkin x larat...langkah ku lemah... terasa panas.. YA ALLAH berikan lah hamba MU ini kekuatan...
aku cam x larat nak ape2 skrg ni..kepala aku seakan2 stuck...huhuhu...

Ya ALLAH,aku berlindung pada-MU dari rasa sedih dan gelisah dan aku berlindung padaMU dari sifat lemah dan malas dan sikap pengecut dan bakhil dan aku berlindung padaMU dari cengkaman hutang dan penindasan orang....

Ya ALLAH, sihatkanlah badanku.Ya ALLAH sihatkanlah pendengaranku.Ya ALLAH sihatkanlah penglihatanku....

AMINNN.....

23 January 2010

~barry manilow-can't smile without you~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/23/2010 10:57:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
You know I can't smile without you
I can't smile without you
I can't laugh and I can't sing
I'm finding it hard to do anything
You see I feel sad when you're sad
I feel glad when you're glad
If you only knew what I'm going through
I just can't smile without you

You came along just like a song
And brightened my day
Who would have believed that you were part of a dream
Now it all seems light years away

And now you know I can't smile without you
I can't smile without you
I can't laugh and I can't sing
I'm finding it hard to do anything
You see I feel sad when you're sad
I feel glad when you're glad
If you only knew what I'm going through
I just can't smile

Now some people say happiness takes so very long to find
Well, I'm finding it hard leaving your love behind me

~Bak Sutera Di Helai Mawar~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/23/2010 05:21:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post

Artist : Yassin
Title : Bak Sutera Di Helai Mawar

Cinta..kurasa kelembutan jiwa
Kurasa kelembutan belaian
Bak sutera di helai mawar
Di helai mawar..

Dukakah..aku menanggung rasa
Atau berdosakah aku..
Mengingatimu..ohhh

Duhai nurkasih..
Sama-samalah kita harung malam
Biarpun siangnya mengejar usia
Kasih yang penuh bercahaya

Ya nurkasih..
Akan dewasalah kita nanti
Dibawah warna-warna kecintaan
Memetik embun dinihari..
Ohhh..ooo

Cinta..masih juakah rasa merindu
Masih juakah engkau berduka
Mengharung seluruh kalbumu
Yale ya yale…
Yale yalehi..
Yahaha..

Ya nuryahbi..
Asyykur illaiki alaami waa aghami
Kulli layaali wil ayaam..
Kasih yang penuh bercahaya

Ya nurkasih..
Akan dewasalah kita nanti
Dibawah warna-warna kecintaan
Memetik embun dinihari..
Ohhh..ooo

Betapa..airmata mengalir jua
Biarkan saja aku bersatu
Airmata yang gugur ini

Cinta..kurasa kelembutan jiwa
Kurasa kelembutan belaian
Bak sutera di helai mawar
Bak sutera di helai mawar
Bak sutera di helai mawar
Yale yale..
Yale yalehi..yaa
Nurkasih..

~Two Is Better Than One ~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/23/2010 02:35:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Two Is Better Than One


I remember what you wore on the first day
You came into my life and I thought
"Hey, you know, this could be something"
'Cause everything you do and words you say
You know that it all takes my breath away
And now I'm left with nothing

So maybe it's true
That I can't live without you
And maybe two is better than one
But there's so much time
To figure out the best of my life
And you've already got me coming undone
And I'm thinking two is better than one

I remember every look upon your face
The way you roll your eyes
The way you taste
You make it hard for breathing
'Cause when I close my eyes and drift away
I think of you and everything's okay
I'm finally now believing

That maybe it's true
That I can't live without you
And maybe two is better than one
But there's so much time
To figure out the best of my life
And you've already got me coming undone
And I'm thinking two is better than one


I remember what you wore on the first day
You came into my life and I thought, "Hey,"

Maybe it's true
That I can't live without you
Maybe two is better than one
But there's so much time
To figure out the best of my life
And you've already got me coming undone
And I'm thinking
I can't live without you
'Cause, baby, two is better than one
But there's so much time
To figure out the best of my life
But I'll figure it out
When all is said and done
Two is better than one

22 January 2010

~3rd week journey~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/22/2010 04:00:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

alhamdulillah kerana DIA masih memberi peluang untuk aku menulis lagi dalam blog kesayangan ni....

3rd week di shah alam ....mcm semalam je aku sampai sini...tanpa ku sedari dah 3 minggu dh... ishk2... cepat nye mase berlalu... baru kini terasa bahang xment yg berlambak yg perlu di settle kn... keep in up!!!!

kampung halaman pula sperti mengintai2 aku..."sha... jom lh balik melaka.....weeee" ianya seakan bisik di cuping telinga.... wahhh.... menggoda sungguh....biler nk balik ea...rindu same parents ku... rindu same dak busuk sekalian....lame dh dak busu yg comey ni xnyakat kalian..waaaaaa

tiba2 terasa rindu kt semua org..termasuk my "mr.future"...hehee... enth nape aku rindu kt dia...hehe..padahal slalu jumpe... dulik!!! nk rindu gak..weeeee....

tiba2 mood daku berubah dengan drastik nye....ishk..dh dekat 4.30 ptg..waaaa.... ade klas lah plak ptg2 jumaat ni...huhuhuh.... be brave sha!!!!



17 January 2010

~whoaaaa~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/17/2010 02:49:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

should i write it or not...i don't think so...better i write it on my private blog... itu lebih baik... the conclusion is "aku bukan aku".....too paranoid ...

16 January 2010

~planning~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/16/2010 08:58:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

hehehe....aku ni mmg ske planning lebih2 lagi berkaitan dgn nk p jenjalan... heheh kalu bleh sblum aku tamat degree kt shah alam ni aku nak p bbrapa tempat weeee.... study2 gak tp aku pun nk knal tmpat...heheh...

1) genting highland
heheh...musti korg kate..apahal lh sha ni genting pun teringin gak ke?? kehkeh... sbnarnya aku dh lame tak gi genting since aku skolah menengah dlu..tue pun under skolah huhuhu... kesian kn2... cam teringin gak nk jenjalan kt sane... main sumer permainan kt situ...hehehe....musti dh byk brubah tempat tue...

2)cameron highland
heheh...biler dgr housemate aku bercerita tentang bertapa bestnye berada d ladang strawberry...tetiba cam teringin plak...hahahah... dh tue plak..dia bleh citer dia gi ladang teh ,ladang bunga ros n so on... wah... cam best jer...hehehe....bukan aku xpernah g sane...dlu mase kecik2 aku slalu g sane memandangkan dlu abg long dok sane..hehehe...tp tue citer 14 tahun yg lalu...heheh...hinggakan aku tertinggal anak patung kesyg aku.. pink panther yg time tue same beso dgn aku..huhuhu..slpas tue aku tidak ade ank patung ksyg hinggalah aku ketemu bubu..weeee...

3)rumah empat musim(bukit cerakah)
dlu pun aku cam pnah pergi...coz pnah tertgk dalam gambar masa aku kecik2 dlu..hehe... mmg baby ag mane nk ingat..heheh... tp biler tgk blog mmber aku diorg g rumah empat musim tue..aku rase cam best plak..heheh.ade salji beb...weee... tak silap aku dec-feb musim salji...waahhh...best2

4)ice skating
klu aku g sunway piramid aku hanya mampu tgk je org dok main ice skating...pnah terfikir..bilerlah aku nk main kt sane ea.. dlu pnah plan dgn cousin nk main tp xde rezeki coz biler kami sampai dh tutp n ade waktu2 boleh main..waaaa.... hmmm sabo je lah sha...

5) bagan lalang sepang
tempt ni mmber aku kate sgt best coz seafood dia mmg mantap...hmmmm betul ke mantap??? terpengaruh aku sebentar heheh...n diorg bgtau biler matahari terbenam kt situ cantik oooo...waaa....betul ke best?? cantik??? terasa mau lihat sendiri...

6)round KL...
cam pelik je kn...tapi aku nk versi lain versi pelancong..heheh...nk naik bus .LRT..komuter n so on...wah...pastu ronda kl jalan kaki g pasar seni...jln TAR...n ape2 je lah yg best kt kl tue... bru adventure...weeeee...

heheh aku rase ckup kot list ni...nti terlari nawaitu plak..ye lah...dtg shah alam nk belajar tp kalu terlalu fikirkan tentang planning ni...aku kemane... buku kemane...kn2...hehee...kalu ade rezeki ade lah planning tue nnti..heheheh...

13 January 2010

~(@_@)~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/13/2010 09:55:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

alhamdulillah aku masih bernafas di muka bumi NYA... aku masih diberi kesempatan membaiki diri ....

sem ni byk yg perlu aku fikir....family,akademik,my personal life,friends,uma sewa n etc... bg aku sumer ni menjadikan aku insan yg lebih kuat ,tabah,bersabar,bersemangat,bersyukur n penuh dgn kasih syg... alhamdulillah...

hope tidak ade or kurang pekara2 yang bleh wat aku sedih... aku tau hidup tidak selalunya indah... langit tidak selalunya cerah ....kita hanya mampu merancang tp DIA yang menentukannya...

11 January 2010

~berharga~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/11/2010 12:32:00 PM 1 PeMbErI IdeA Links to this post
salam.
this morning after mandarin class ...aku dgn ayu sempat singgah bilik kaunselor...kadang2 persepsi orang akan mengatakan bahawa kami sedang menghadapi masalah...tp sebaliknya... kami rasa kami perlu kn motivasi dari segi akademik...memandangkan pointer yang x berapa memuaskan... tp tidak lh teruk... cuma ingin tahu cara belajar yg lebih sesuai dan tepat...hehehe.....

sebenarnya kami bukan takat bercerita tentang akademik kami...tp lebih kepada cara kehidupan... byk input yang kami dapat sebentar tadi...alhamdulillah ...aku akan praktiskan dalam kehidpuan aku....

p/s: semua orang perlukan motivasi tidak kira umur... kerjaya ...hatta anda seorg yg sedang atau telah berjaya..... sampai akhir usia kita tetap dalam fasa belajar dan perlu motivasi....

10 January 2010

~ sok sek~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/10/2010 10:59:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
keep waiting...for what... for something...for someone... ahaks... whatever... ape2 je lah... yg penting tunggu dengan penuh kesabaran penuh keimanan... penuh pengertian....

hmmm.. ape bende lah aku mgarut ni pun aku sendiri x tau... hahaha... ape2 jelah ....

td bukan main lagi idea berlegar2 tp biler nk hentak keyboard dia melayang entah kemana... sabo je lh... jom2 cari idea tersebut!!!!!waaaa.... hmmm... biar lh ...malas dh nk fikir... don't worry be happy... no matter what happen life must goes on.... yeah!!!!

09 January 2010

~pelajaran ku~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/09/2010 07:44:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam

alhamdulillah telah berakhir 1 minggu di shah alam ni... hmmm...subjek sem ni mncabar bg aku.. sem ni aku ade 6 papers...hmmm... bnyak tue ...huhuhu

mat 571: subjek ni buat aku byk berfikir....camne nk fahamkn subjek ni... aku cam x bleh nk masuk sgt... entahlah..huhuhu...

mat 570: setakat ni kami belum start belajar agi..heheh tp ura2 ade kaitan dgn calculus

qmt 463: wat mase ni aku bleh follow agi memandang aku pnah amik mase dip dlu

qmt 533: aku blum jumpe lect ni agi

bel 492: " don't worry be happy...."heheh lect ni sgt best dia xske student dia muka masam je...hehe

bmd 401: hmmm walaupun ade yg kate " ala sha ko pnah blajar mandarin dlu x pe ar" huhuhu bg aku tue bukan satu alasan aku nk ignore subject ni..aku pun perlu learn from zero gak huhuhu...

apa2 pn aku mesti capai target aku kali ni..huhuh... ape2 skali pun...

SHARIMA... anda dilarang :-

MALAS!!!!!!!

huhuh......

" Ya Allah,sihatkan lah badanku..sihatkan lah pendengaranku...sihatkanlah penglihatan ku"

" Ya Allah, berilah aku kekuatan menempuhi segala cabaran dan dugaanMU"

Aminnn.....

04 January 2010

~my first day~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/04/2010 12:42:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam..
i'm totally tired coz of the traffic jam start from my house to melati's parking.... huhuh.....suck...adei.. nk tercabut kakiku waaaa.... time table plak cam hampeh je...cam serabut je..nk jumpe kp xde plak...hmmmm...camne ea? nk masuk klas plak xtau klas ape..kang dh follow other lecturer aku ter'register' klas lain plak... alhamdulillah.. ade 2 klas je...kalu berderet2 cam dak2 course lain mau pengsan aku jap...hahahah

alhamdulillah...aku dh dpt housemate lagi 2 org...dak kimia n mikrobiologi...yg dak kimia cam ok..tp yg mikro tue..aku x bape sure agi...waaaa.... hmm..hope mula2 je kot dia camni.......dia malu kot..kot2 sok luse bleh ar join ...insyAllah...

awal2 pg td aku cam mls je nk p klas huhuhu..sejuk..tarik blanket sampai kepala,,see bertapa mls nye aku..hahah... time tue azam aku terbang entah kemane....di bawa angin sejuk pusat komersial agak nye...hahaha...

azam baru :
1- nak attend sumer klas tanpa ragu2...nk full kn attend
2- nk wat yg terbaik utk sem ni
3-gi klas pkai bju kurung je...
4-gi klas awal ...
5-wat mental preparation before attend class
6-assignment,test,quiz kne wat btol2...

huhuhu...insyAllah..aku akan follow the wish untill the end of this semester..huhuhuhu

03 January 2010

~sem baru..rumah baru..enviroment baru...~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/03/2010 10:08:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
alhamdulillah aku masih bernafas lagi untuk tahun dan hari ini..aku amat bersyukur kepadaNYA... alhamdulillah..akhirnya aku dpt uma sewa...baru ini aku rase mmg mencabar dok uma sewa ni...yelah sumer bende kite kne prepare...parents aku byk berpesan soh aku control my expenditure coz uma kami penyewa nye x ramai so agak mhl lah..tp takpe kami sedang menunggu sape2 yg ingin join kami...utk pnuhkn uma kami ....

sok dh start klas..tp jadual aku cam tunggang langgang lagi..coz ade byk yg brtindih n xdpt nk daftar..takpe2 sok kne jumpe kp..hope kami dpt msuk klas A..huhuhu...

oklh gtg..nk prepare brg nk p klas sok...