10 February 2012

SMM06B Hotel Seri Mersing Johor

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 2/10/2012 09:53:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...

alhamdulillah... sudah hampir seminggu aku berada di Mersing..at GEMS SMM06B... akhirnya kat sini gak aku berada.. setelah berdolak dalik dengan perasaan yang bercampur baur ni ... HIDUP KAT HOTEL 2 BULAN... dan yang penting FREE!!! Again FREE beb!!! dh tue ade plak RM 500 sebulan.. MAKAN MINUM FREE !!! banyak pengalaman kat sini walaupun baru seminggu.. busy tidak terkata cuma malam yang indah ni je aku dapat bersuka ria hehee...jadual sini sangat lah pack.. tp semua ada pengisian untuk pengganggur terhormat seperti aku.. banyak skill boleh aku dapat kt sini .. bak kata member aku.. bercuti yang bermakna sebelum konvo bulan 5 nnti.. hehehe.. alhamdulillah... oklah... korg..korg..korg.. jom join GEMS ni.. mmg best SANGAT!!

games telematch

kepanasan tp best,,,hahaha

tepuk jangan tak tepuk...

 group F for B.A.S.E .. with mummia.. tp terlindung..
 kami di pak malau hall... dengar sesi taklimat games jet fighter


 hasilnya... jual2.. jual2... marketing kene excellence!!..haha... it cost 30 k 

wassalam...
post signature

04 February 2012

wish list...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 2/04/2012 02:52:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...

1st year.... banyak pekara bakal berlaku... terutama nya aku bakal konvo..weeeee.... seronok nya... macam xbrape nk sabar je ni... n akan ada sesuatu perubahan dalam hidup aku ...selain itu, kerja yang tetap perlu ada

1-2thn... aku perlu dan mesti simpan harta karun untuk melakukan sesuatu perubahan yang besar dalam hidup aku... untuk tujuan tersebut aku tahu perlu menggunakan duit yang banyak dan perlu berjimat cermat. selain itu, aku perlu simpan untuk family trip ke korea selatan.. ini kira planning after the 1st one has done...kalu ad rezeki pergi la..kalu xde macam biasa kirim kak angah je.. huhuhu.. 

2-5thn ... planning gi umrah dan haji dan tunaikan hajat besar En Future...pastu  beli rumah..hahah.. ini musti ok... kereta xpe... kalu yang lame still ok..gne je yang lame...

5-7thn... tanah... wow... mmg hajat yang besar... nk beli nk buat rumah untuk masa pencen nanti..

7-10thn ... setelah ada duit yang cukup...aku nk bukak bisnes... ini mmg hajat aku since aku skolah menengah lagi... dh banyak kali berangan ade bisnes sendiri...bisnes ape??,....tungguuuu....

planning sepanjang hayat...
tambah dan teguh kan iman.....kurangkan dosa tingkatkan pahala... berjasa kepada mak bapak...mempunyai keluarga yang bahagia.... travel tgk negara orang......


kita hanya merancang tapi Dia yang menentukan... semoga pekara baik akan berjalan dengan lancar amin...


 wassalam...
post signature

02 February 2012

Indahnya...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 2/02/2012 12:23:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...

Hari ini macam2 dugaan melanda aku penganggur terhormat ni... huhuhu... tp alhamdulillah aku dikurniakan seorang yang sentiasa bersama kala suka duka... seseorang yang bukan status family aku.. yup ... terasa sangat bertuah ada nya beliau... perhubungan yang masuk ke tahun ketiga membuatkan kami lebih matang melalui saat2 suka dan duka... lebih nampak indah apabila berjauhan bergini.. walaupun yang hanya dapat berjumpa sebulan sekali... api yang sedang membakar dapat dipadam dengan air ... aku lah api dan dia lah air..

Alhamdulillah... selain family tercinta... beliau juga selalu memberi kata-kata semangat tatkala aku hampir berputus asa... selalu mengingatkan aku tentang menunaikan kewajipan aku untuk mengadap Yang Maha Esa... yang selalu positif kan fikiranku ...

dia hanya manusia biasa ada kekurangan tapi dia insan sempurna untuk ku.

Alhamdulillah Ya Allah.. terima kasih kurniakan dia untuk ku... izinkan dia menjadi imam ku, pembimbing ku, penjaga ku sepanjang hayat ku ke jalan keredhaan Mu... tetapkan hati , tingkatkan iman dan kurniakan lah kesihatan yang baik untuk kami.. Ya Allah... Kau lah tempat kami memohon dan berlindung...aminn....

p/s: En Future.... officially... i do..

 wassalam...
post signature