29 May 2009

knape leh jd begini???

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 5/29/2009 11:44:00 PM 2 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
ari ni aku masuk keje kul6ptg td hehehe...coz amik ank buah ku di asrama dia...huhu...dh start cuti skolah 2minggu heeh...

ari ni mcm2 belaku..aku mengotakan janji untuk berjumpe dengan "B"(lelaki,bukn name sbenar) untuk menyelesaikan sesuatu perkara..huhuhu... aku try ckp baik2 dgn dia..yg sukar aku nk terima dia..memandangkan umur kami yg agak berbeza coz dia bru 19thn..adei... aku anggap dia cam kwn biasa je... tp dia still xkisah dia sanggup tunggu... coz dia dh suke kt aku..ni lagi pening!! tp yg paling aku xsuke adlh..."F" (perempuan,bkn name sebenar) sebenarnya dh lame ske kt B before aku masuk keje kt situ...tp B reject dia coz dia mmg xde pape2 perasaan kt "F" n siap bgtau kt F yg dia ske aku....huhuhu...patutlah lately F cam x bape suke nk ckp dgn aku..n dia dh agak dingin dgn aku...hhuhu..inilah yg paling aku x ske coz disebab kn lelaki F dingin dgn aku..huhu... lagi haru lagi biler aku jumpe B tiba2 "Y"(lelaki,bkn name sebenar) lalu.. dia nmpak begitu bengang tgk aku dgn B td..adei... dia mmg masam mencuka... hohoh... pastu dia lalu dpn aku n wat x tau je..mesti set something yg buruk psl aku...sedih seh... knape leh jd macam ni!!! aku sedih sgt2... sempat gak ar tertitis air mata ku...huhu.. aku x niat nk rampas sape2..aku dtg kt situ nk bekerja... nk cari duit... nk try berdikari...huhuh

27 May 2009

hari yang agak mendebarkan

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 5/27/2009 11:07:00 PM 1 PeMbErI IdeA Links to this post
salam..
hohoho...ari ni aku ditugaskan closing kedai kek..adei..ni first time aku wat keje ni..huhu..slalu tgk org wat jer...confidence btul bos tue kt aku ni yang x sampi sbln keje ni...huhuh...cuak seh... giler ar... bkan ape kene check stock pastu kene fax kn kt big bos...kira duit adei..ni yg lemah ni...kalu loss abis aku kene ganti..kira berat gak ar tanggungjawab aku ari ni huhuhu..takut pun ade ni..huhu

ari ni pun agak bohsan coz abg kebanggaan aku x keje ari ni..adei... dia keje amat bersungguh2..terpengaruh sebentar utk sama2 bersemangt bekerja..mmg patut pun dia mnang the Grand Cashier Service and Skills Competition..hohoho..bkn calang2 orang leh dpt ni... susah oooo...bangga dgn bro ni..aku pun nk wat something bersungguh2 n berusaha mncapai impian...hoho...

25 May 2009

ape2 jelah

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 5/25/2009 11:13:00 PM 3 PeMbErI IdeA Links to this post
salam..
skrang dh xde msa nk on9 hhuhu..bz oooo...aku blum sempat beristirehat dh gi keje..hehe.. pnat ...ari2 balik mlm... hohoho... sebenar nya byk pengalaman yang aku dapat ... skarang ni aku dh confident gne bahasa english dan mandrin aku ...hehe..dh xde malu2 agi dh...hehhe..

skrg aku slalu senyum jer...naik lenguh pipiku ini... n paling best dpt knl ramai org..rata2 org kat situ ingat aku budak lps SPM...mmg klakar seh... biler aku bgtau umur aku..diorg terkejut besar.. heheh... ade kata aku tipu..diorg kata muka cam x matang agi..hehe.awet mude seh!!! ...

skrg ni aku suke tgk ade sorg tue..dia lemah-lembut,baik hati,cashier terbaik,peramah,suke senyum... rajin...jusco pernah antar dia ke jepun..hohoho..bangga seh.. name dia??? erm.. x boleh bgtau dulu..nnti2 ar ...kalu dia ade kt kaunter tue,sure aku gi sane.. tgk dia...hahah... sweet jer...aku suke tgk dia..n bangga dgn dia...hohoho...

17 May 2009

~"MAHZAN SYG" &"TAZ KESAYANGAN SEMUA" SAYA DI TAG~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 5/17/2009 12:53:00 AM 2 PeMbErI IdeA Links to this post
hoho...sori kpd en.mahzan..kerana lambt respond tag anda ..heheh...
arahan berbunyi:

"carik album ke9, bukak gambar ke9, n then cter kn psl gmbar 2. invite 6 org lg rakan anda. kepada sesiapa yg kene tag 2..ckp sy kene tag...tambahan daripada en.mahzan..'MAHZAN SYG SY KENE TAG' hahahahaha :p "

daripada cik taz... aku telah diberi arahan berikut:

"carik album ke 6, bukak gambar ke 6, n then cter kn psl gmbar 2. invite 6 org lg rakan anda. kepada sesiapa yg kene tag 2..ckp sy kene tag...tambahan dari taz, dia suruh tulis, "taz kesayangan semua tag saya (:"

oleh kerana arahan yang diberi lebih kurang sama dan lately aku agak busy..MAAF YE TAZ AND MAHZAN..jadi,aku jawab kedua2 tag dlm post yang sama
dengan mengikuti arahan yang diberi menunjukkankedua2 gambar yg terpilih tidak sesuai utk diletakkn disini..kerana gambar tersebut agak peribadi...heheh..xbleh...so,aku pun plih gambo no. 10....



gambo diats diambil setelah aku bersiap ke BTN part 4..hehe...aku bersama bestfriendku EKYn...heheh...

dengan penuh brsemangatnya aku telah memilih org2 dibwh utk bersedia di tag...tajuk mestilah berbunyi begini" SHA PENUH KASIH SAYANG SAYA KENE TAG"
1. ekyn
2.nisa
3.izzy
4.miza
5.cik maz
6.kechix


15 May 2009

RoAd BloCK lah Plak!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 5/15/2009 12:14:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

ishk22... bengang btul ...dh lah bru balik keje pastu kene tahan kt road block plak...dia suh kete ko ke bahu jln..aku mmg dh cuak dh...

en. polis: dik dri mane?
sha:bru balik keje
en. polis:ooo...lesen
(aku dengan cuak kuar kn lesenku...takut seh... mane tau td aku bwk laju sgt)
en. polis:oo..baru P lagi.. belajar lagi ke ?(sambil dia pandang sticker uitm kt cermin kete)
sha: a'ah...
en. polis: bagus2..blajo betul2 ea...


tue je ke sbab aku kene tahan nk bawa kete ke bahu jalan... adei... pelik betul lah..aku mcm nk nangis rasa nk call bapak aku je td.. mane tau aku ade terbuat salah ke...adei x penah kene thn mcm ni...pening2.. kete lain sumer jln terus aku je yg kene tahan n dia soklan itu je...hukhuk...ape2 jelah..

13 May 2009

ari yg penat tp best..

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 5/13/2009 11:24:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam..
ari ni aku start keje kt kedai kek sunflower jusco... hehhe.. part time jer.. nti dh nk sambung degree aku berhenti..hehe.. aunty tue call aku seawal 11.30pg...dia sok masuk 1.30ptg...wah... mcm cuak pun ade gak ar.. coz aku x sangka leh dpt..yelah aku nk keje 2 bln je..aku ni clumsy ..dtg x bawa ic !!! adei...kabut kt situ n balik umah cepat..sib baik ar uma dekat je..adei!! aunty tue baik ..bdk2 kt situ pun ok n boleh ngam dgn aku..mmg gelak2 je ar..heheh

sambil2 bekerja kitorg sempat mengajar BM kt pekerja dpn kedai kami..kesian dia...xpe2...kami sedia membantu heehhe... paling x bleh blah aku dh jadi kaunter promote UITM... ramai bdk2 situ tanye aku kelebihan UITM...dengan bangganya.. aku explain kt mereka satu persatu... dan mereka mendengar dengan khusyuk nya... pastu kalu nk tanya pasal UIAM tanya kdai delifrance tue.. coz promoter dia bdk UIAM course LAW... hehe.. best2... mcm2 aku blajar kt situ..thanks korg...

nk cari pasal!!!hahah

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 5/13/2009 02:33:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post

abg aku (guard aku hahah) ,aku kt MMU battle of the band

salam..
aku plan nk kene kan abg aku.. tp xtau nk kene kan camne... ptg td,setelah bersuka-ria aku pulang dengan gembiranya... tgh lepak dgn bapak aku..tiba2 aku di serang ..arghh geram... abg aku serang dengan air + ais=satu jap penuh!!... pastu dgn semangatnya aku kejor abg aku keliling uma... geram nya pasal... smlm pun kene gak.masa angkat baju kt ampaian..aku telah di serang lagi... uawwwaa..menjerit lagi!!!

hehe..aku dgn abg aku mmg camni..kitorg suke myakat each other..tak pun mak kami yg jadi mangsa heheh..oleh kerana hanya kami berdua yg blum berumah tangga..so,kami mmg rapat..dr kecik kami mcm ni smpai lah skarang.. kalu aku balik uma mmg riuh umah tue..bising suara aku ..pastu dgr abg aku gelak beso... hehe.. best plak... klu kitorg gi pasar mlm.. yg jarang nmpk aku akan kata aku ni awek abg aku!! hahha..ape lah korg ni.. kalu gi tgk wayang kitorg suka gi midnight movie..kalu ade sedara2 ku yg sebaya lagi best.. pastu lpak mengeteh or gi mcD jer kul 4-5 pg..kira overnight ar..hahh

tp skrg ni abg aku dh nk bertunang..huhu..maybe lps dia..sure dia x mcm skrg..yelah org dh ade bini..mestilah mature kn??,,hhuhu... ape2 pun aku harap abg aku berbahagia dgn kak ecah hingga ke akhir hayat... huuuh..lps ni tgl aku sorang je lah kt uma ni... huhu..lps dh xde geng... coz yg lain dh kawin.. adei.. sure kene serang dgn soklan "panas".. ni yg mls ni.. aku nk wat xtau je lah.. hurm.. aku masih mude.. byk bende aku nk wat...

12 May 2009

bersama mereka!!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 5/12/2009 11:48:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post

salam..
akhirnya... dpt kami bersama lagi selepas masing2 membawa diri pergi menuntut ilmu...rindu bangat kt mereka ini yang telah bersama aku since sekolah menengah..thanks korg coz masih ingat n nk berkawan dengan aku..heheh...sayang korang

mcm2 kitorg borak td..yelah..dh lame x jumpe..ape lagi..gosip ler!! heheh...


our shadow...




11 May 2009

mati hidup kembali!!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 5/11/2009 12:09:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post

Jalan raya terlampau sunyi
Untuk ku terus bermimpi
Mataku belum mengantuk lagi
Bawa ke mana sahaja kupergi

Tunjukkan ku bulan gerhana
Tiada siapa nak kujumpa
Pendirian tiada kusangka
Tak mengapa oh tak mengapa

Malam semalam gundah gulana
Hari ini hari mulia
Tak pernah daku rasa begini
Seperti mati hidup kembali

Bawakan kuhilang dari ingatan
Hari ini sehingga esok
Tak pernah daku rasa begini
Seperti mati hidup kembali

Agar sepenuh dengan pendirian
Kucapai sebelah tangan
Sebalik awan ada cahaya
Bercahayalah selamanya

Daku tertawa seorang diri
Darah yang mengalir terhenti
Fikiranku melayang-layang
Tiada siapa yang perasan

10 May 2009

tamat lah sudah...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 5/10/2009 11:42:00 PM 2 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
akhirnya...setelah 3 thn bertungkus-lumus dan dengan rasmi aku telah tamat diploma in quantitative science ..alhamdulillah...

thanks to all my lecturer coz banyak memberi ilmu yang tidak ternilai..jasa mu dikenang...
-pm shukri ,qmt 215,qmt 315,qmt 335,qmt 324
-pm nosiah,qmt 337 ,penasihat akademik and koordinator qs
-cik huda,its 250,RS kesygan dan kakak yang banyak memberi tunjuk ajar
-puan azizah,qmt 329
-puan fadilah,its330,itc 300
-puan noor azrin,itc 315 and koordinator cs
and to all my lecturer yang pernah mengajarku

dan juga sahabat2
-dearku nisa
-gadisku nas
-manisku fira
-si dia ekyn
-nite and day lover yong
-budu chantek wunny
and to all my friend...
korang sentiasa dihati ....(kalu dpt arau leh lepak langkawi beb!!)
thanks coz sudi berkawan dgn aku huk3

07 May 2009

satu lagi!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 5/07/2009 08:32:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam..
satu lagi paper yg perlu aku harungi dengan rasa yang tabah dan semangat yang tinggi... yang rasa rajin yang masih bersisa ... aku tetap melangkah ke meja yang telah disediakan..hukhuk.. bler keluar je bilik.. sunyi je..kalau bising pun ..biler diorg nk yg nk balik tue menjerit kegirangan..(hah...jerit ar!!! peduli hape aku) tapi yang pasti rasa gusar n sedih tetap bersarang...

petang tadi ...seorang sabahat ku telah abis paper n balik.. huhu..sedih nye rasa.. entah biler ..kita akan berjumpe agi..huhu...tetiba sampai je bilik..aku ternangis jap..(<

semlm kami sempat pergi jalan2.. saje nk amik pic together kt area kampus...hukhuk



dari kanan...ekin,nisa,aku n firah


kami di admin....(kecikz pun ade gak)

smlm aku wat clearance dgn roomate yg dh abis paper minggu lepas tp sungguh baik hati coz teman kan aku sampi sabtu ni..thanks finaz...huhu...terharu beb... sungguh ptg.. mane tak nya.. lepas pening2 dok perah otak kat paper QMT 337.. aku gi jalan2 dgn mmber aku... pastu balik je gi wat clearance.. alhamdulillah.. bilik aku tak lah sepah coz hari2 sapu lantai hehe.. so, habuk x banyak.. hehe.. tgh2 bertungkus-lumus ...aku sempat lagi dance dgn yong... hahah... pasang lagu valentine tango by the twins.. pastu slow dance lagu flightless bird by ost twilight...hoho... sweetheart i invented that move!!! hahah...lps je kitorg mengemas, terus dance lagu nobody-wonder girl... heheh giler ar... lepas tue leh lak menyakat yong dgn wunny..hahah..aku rembat coklat pemberian asri kepada wunny... haha..terjerit2 wunny..lagi aku gelak besar!!! hahah... mmg penat ...tido awl... huhu...










05 May 2009

carta playlist aku...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 5/05/2009 02:18:00 AM 2 PeMbErI IdeA Links to this post
saje nk share dengan korang carta playlist aku hehe

  1. FLIGHTLESS BIRD- OST TWILIGHT
  2. STOPGAP-LAW
  3. MATI HIDUP KEMBALI-BUTTERFINGERS
  4. LOSER ANTHEM-BRAINSTEWZ
  5. MOHAWK SALLY-BRAINSTEWZ
  6. YUNA-ROCKET
  7. ONE LAST KISS -BRAINSTEWZ
  8. ANGGUN-BAU
  9. PERGI-AIZAT
  10. JANGAN KAU LEPASKAN-ALEXA
  11. CRAZY-SAM
  12. JIKA AKU SEORANG ROBOT-MONOLOQUE
  13. MILK IN THE BOTTLE-MEET UNCLE HUSSAIN
  14. MIROTIC-DBSK(KOREA)
  15. TIMESLESS-JANGRIIN FEAT XIAH JUNSU(DBSK)
*****************************************************************

hanya kawan

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 5/05/2009 01:43:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
tertidur aku menanti panggilanmu
biarpun ringkas tapi bererti bagi ku
tak tertahan rindu ku pada mu
hanya aku sendiri yang tahu
mungkin bergembira dengan teman-temanmu
tinggallah aku menunggu panggilanmu
kau berubah tidak seperti dulu
hati ku gundah tidak menentu
bagi dirimu ku hanya rakan mu
bagi diri ku kau lebih dari itu
hanya Tuhan saja yang tahu perasaan ku
hidup ku tak menentu
menunggu aku panggilan dari mu
rasanya ingin ku cari dirimu
agar terlepas perasaan gundah ku
yang sedang bersarang di dalam hati ku
perasaan mu tidak menentu
ingin ku terus bersama dirimu

........................................................................................................



kembali ke zaman dulu2...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 5/05/2009 01:18:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

aku teringat sesuatu... yeah.. sedih pulak malam2 ni... tidak sampai seminggu lagi aku bergelar student UiTM JOHOR terchenta ni... huhu.. kejap je kan?? td adah telah membuat teringat kisah2 aku part 1 yg nerd lagi sengal..huhuh.. best nye time tue.. dulu aku roomate bersama kak waty n adah..huhu.. mcm2 aku belajar dgn kak waty.. walaupun masa nya agak singkat memandangkan kak waty dh sem akhir.. seriously, masa last day aku sedih sampai menangis.. tak tau kenapa..sepanjang perjalanan dari kampus ke umah penuh dengan termenung dan sekali-sekali terkeluar gak ar...titisan air mata...huhu... masa part 1 aku x ramai mmber kt cni..aku kenal pun budak2 course aku..huhu..entah..kurang rapat dengan mereka..aku banyak menghabiskan masa dengan kakak2 bachelor accounting..kak waty,kak adeq.kak yana,kak anis,kak syirah n kak wawa...rindu nya kt mereka... huhuh...

aku paling xkan lupakan member2 aku yg paling aku..yang sentiasa bersama aku dari part1 sampai skrg ni yang susah dan senang bersama sepanjang aku kt sini.. sampai sekarang kami still best friend forever... i luv u all so much..

banyak kenangan kt sini nk list kt sini mmg xsempat n terlalu pjg ..huhu..sedih plak..hope masa drive balik melaka x nangis..coz susah nk drive nnti...huh..camne pun aku terasa nk nangis!!!

02 May 2009

how does it feel

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 5/02/2009 09:25:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
How does it feel
to be used
and discarded?
Cos baby you're a stopgap
Darling you're a stopgap
Now how does it feel
To be so disposable?
Like a razor or a camera
or broken light bulb?
To be so inconsequential?
or to mean nothing at all?
Do you remember the time
when i was so faithful?
Do you remember
when i was so faithful to you
or anyone?


you will make excuses for it:
"I don't want commitment"
"I just want to be alone"
"Yes i really like you BUT"
"I must leave you"
"But i don't hurt you..."

hurm....

pergi...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 5/02/2009 09:21:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Sayu terpisah
hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
berhembus angin rindu
begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu
hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi kudengari
kau pergi..
sepi tanpa kata
terdiam dan kaku tak daya kau ku lupa
apa pun kata mereka
biarkan kenangan berbunga di ranting usia

01 May 2009

selamat hari bekerja!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 5/01/2009 05:17:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

hehhe..library tutup...huhu..bru je nk plan gi sane.. rupe2 nye ari ni cuti..hukhuk... semlm gi study kt sane ..x ramai dh..maybe ramai dh balik kot..huhuhu... sadis nye ...

semlm gi jln2 dgn yong.. actually gi temankn dia g tabung aji sat...heheh... pastu ronda giant jap..coz yong nk bli something...heheh.. aku x bli pape pun ..nk jimat duit... hehehe... masa nk on the way balik tue.. tetiba yong menjerit!!! sha!!! basah!!!hohoho... air botol lupe nk di dtutup dan tertumpah... banjir!!!! adei,... dgn berbekalkan semangat yong gi amik tisu kt blakang.. time tue aku tgh drive.. ksian yong kelam kabut dia.. buku bank dia basah ...huhu..

aku sempat gi ronda2 satu uitm johor yg terindah ini... dgn menaiki kereta kesayangku..hehe.. best!! indah sgt.. tak lame lagi aku dh nk blah dh.. rindu nye tempat yg banyak mengajar aku tentang segalanya.. erm.. susah nk list kt sini.. pjg sgt... pape pun aku sgt bangga kerana pernah menjadi warga nya...

besok roomate ku aku berkurangan lagi..huhuhu.. sedih nye... teringat mula2 knl dia.. hehe.. serius je muka dia.. nmpk garang n x byk ckp... skrg ni ..hehe.. mmg kecoh bilik ni kalu aku plus dia n finaz... bising !!! tp seronok... lps ni dh x jumpe agi dh.. hukhuk.. pape pun hope mereka berjaya..hehe.. " time clearance nnti akak dtg agi!!" heheh...

skrg kalu buhsan kami akan bermain satu permainan.. "cibicibicip"hehe.. permainan korea..haha.. seronok abis.. coz kene wat gaya ..kalu same dgn lawan kira kita kalah..hehe.. kat sini kitorg dh tetapkan 3 gaya.. heheh.. mmg best.. berpeluh gak ar... hehe.. thanks kt diorg coz layan je perangai aku yg giler2 remaja ni..hahahah...