29 January 2010

~bahagia~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/29/2010 01:27:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

alhamdulillah sumer telah pulih seperti sedia kala..mmg ini lah harapan aku ...permintaan aku...aku amat bersyukur kepadaNYA...

berterima kasih kepada parents dan family yg selama ni sentiasa bersamaku dan selalu doa yg terbaik untuk ku...sesungguhnya rumahku syurgaku...

terima kasih " my future" kerana memahami aku n cuba mmbuat aku rase sgt happy... insyAllah..kebahagiaan dan kegembiraan milik kita bersama... aku sangat senang bersama kamu...sejujurnya... aku sayang kamu...

tidak lupe sahabat2 yg sentiasa bersama di kala susah n senang...hope ukhuwah kite berpanjangan...

aku tersangat bersyukur kerana dikelilingi mereka yg menyayangi ku...alhamdulillah...

p/s: tdo nyenyak dgn bantal kuning...(^_^)

27 January 2010

~monolog 2~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/27/2010 07:45:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam..

jiwa aku terbang melayang entah kemane...aku ke mane..fokus enth kemane... dtg klas seperti meriah majlis je...tidak tenang ...feel so empty ...lonely... tercari2 terkapai2... knape harus jd begini?? mencari konklusi yg x jumpe lagi... tp sampai biler ea? sejujurnya... air mata seakan tidak mahu berhenti...aku cuba menahan tp ia tetap gugur ke bumi... aku buntu...aku masih menunggu..tetap menunggu.. biler sume ni akan berakhir....Ya Allah berikanlah aku suatu kekuatan....

~lain~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/27/2010 10:09:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

fever...fever... nyah kamoo wahai fever.... huhu...camne nk g klas ni weh... nk drive..huhuhu... aku mkin x larat...langkah ku lemah... terasa panas.. YA ALLAH berikan lah hamba MU ini kekuatan...
aku cam x larat nak ape2 skrg ni..kepala aku seakan2 stuck...huhuhu...

Ya ALLAH,aku berlindung pada-MU dari rasa sedih dan gelisah dan aku berlindung padaMU dari sifat lemah dan malas dan sikap pengecut dan bakhil dan aku berlindung padaMU dari cengkaman hutang dan penindasan orang....

Ya ALLAH, sihatkanlah badanku.Ya ALLAH sihatkanlah pendengaranku.Ya ALLAH sihatkanlah penglihatanku....

AMINNN.....

23 January 2010

~barry manilow-can't smile without you~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/23/2010 10:57:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
You know I can't smile without you
I can't smile without you
I can't laugh and I can't sing
I'm finding it hard to do anything
You see I feel sad when you're sad
I feel glad when you're glad
If you only knew what I'm going through
I just can't smile without you

You came along just like a song
And brightened my day
Who would have believed that you were part of a dream
Now it all seems light years away

And now you know I can't smile without you
I can't smile without you
I can't laugh and I can't sing
I'm finding it hard to do anything
You see I feel sad when you're sad
I feel glad when you're glad
If you only knew what I'm going through
I just can't smile

Now some people say happiness takes so very long to find
Well, I'm finding it hard leaving your love behind me

~Bak Sutera Di Helai Mawar~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/23/2010 05:21:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post

Artist : Yassin
Title : Bak Sutera Di Helai Mawar

Cinta..kurasa kelembutan jiwa
Kurasa kelembutan belaian
Bak sutera di helai mawar
Di helai mawar..

Dukakah..aku menanggung rasa
Atau berdosakah aku..
Mengingatimu..ohhh

Duhai nurkasih..
Sama-samalah kita harung malam
Biarpun siangnya mengejar usia
Kasih yang penuh bercahaya

Ya nurkasih..
Akan dewasalah kita nanti
Dibawah warna-warna kecintaan
Memetik embun dinihari..
Ohhh..ooo

Cinta..masih juakah rasa merindu
Masih juakah engkau berduka
Mengharung seluruh kalbumu
Yale ya yale…
Yale yalehi..
Yahaha..

Ya nuryahbi..
Asyykur illaiki alaami waa aghami
Kulli layaali wil ayaam..
Kasih yang penuh bercahaya

Ya nurkasih..
Akan dewasalah kita nanti
Dibawah warna-warna kecintaan
Memetik embun dinihari..
Ohhh..ooo

Betapa..airmata mengalir jua
Biarkan saja aku bersatu
Airmata yang gugur ini

Cinta..kurasa kelembutan jiwa
Kurasa kelembutan belaian
Bak sutera di helai mawar
Bak sutera di helai mawar
Bak sutera di helai mawar
Yale yale..
Yale yalehi..yaa
Nurkasih..

~Two Is Better Than One ~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/23/2010 02:35:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Two Is Better Than One


I remember what you wore on the first day
You came into my life and I thought
"Hey, you know, this could be something"
'Cause everything you do and words you say
You know that it all takes my breath away
And now I'm left with nothing

So maybe it's true
That I can't live without you
And maybe two is better than one
But there's so much time
To figure out the best of my life
And you've already got me coming undone
And I'm thinking two is better than one

I remember every look upon your face
The way you roll your eyes
The way you taste
You make it hard for breathing
'Cause when I close my eyes and drift away
I think of you and everything's okay
I'm finally now believing

That maybe it's true
That I can't live without you
And maybe two is better than one
But there's so much time
To figure out the best of my life
And you've already got me coming undone
And I'm thinking two is better than one


I remember what you wore on the first day
You came into my life and I thought, "Hey,"

Maybe it's true
That I can't live without you
Maybe two is better than one
But there's so much time
To figure out the best of my life
And you've already got me coming undone
And I'm thinking
I can't live without you
'Cause, baby, two is better than one
But there's so much time
To figure out the best of my life
But I'll figure it out
When all is said and done
Two is better than one

22 January 2010

~3rd week journey~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/22/2010 04:00:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

alhamdulillah kerana DIA masih memberi peluang untuk aku menulis lagi dalam blog kesayangan ni....

3rd week di shah alam ....mcm semalam je aku sampai sini...tanpa ku sedari dah 3 minggu dh... ishk2... cepat nye mase berlalu... baru kini terasa bahang xment yg berlambak yg perlu di settle kn... keep in up!!!!

kampung halaman pula sperti mengintai2 aku..."sha... jom lh balik melaka.....weeee" ianya seakan bisik di cuping telinga.... wahhh.... menggoda sungguh....biler nk balik ea...rindu same parents ku... rindu same dak busuk sekalian....lame dh dak busu yg comey ni xnyakat kalian..waaaaaa

tiba2 terasa rindu kt semua org..termasuk my "mr.future"...hehee... enth nape aku rindu kt dia...hehe..padahal slalu jumpe... dulik!!! nk rindu gak..weeeee....

tiba2 mood daku berubah dengan drastik nye....ishk..dh dekat 4.30 ptg..waaaa.... ade klas lah plak ptg2 jumaat ni...huhuhuh.... be brave sha!!!!



17 January 2010

~whoaaaa~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/17/2010 02:49:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

should i write it or not...i don't think so...better i write it on my private blog... itu lebih baik... the conclusion is "aku bukan aku".....too paranoid ...

16 January 2010

~planning~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/16/2010 08:58:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

hehehe....aku ni mmg ske planning lebih2 lagi berkaitan dgn nk p jenjalan... heheh kalu bleh sblum aku tamat degree kt shah alam ni aku nak p bbrapa tempat weeee.... study2 gak tp aku pun nk knal tmpat...heheh...

1) genting highland
heheh...musti korg kate..apahal lh sha ni genting pun teringin gak ke?? kehkeh... sbnarnya aku dh lame tak gi genting since aku skolah menengah dlu..tue pun under skolah huhuhu... kesian kn2... cam teringin gak nk jenjalan kt sane... main sumer permainan kt situ...hehehe....musti dh byk brubah tempat tue...

2)cameron highland
heheh...biler dgr housemate aku bercerita tentang bertapa bestnye berada d ladang strawberry...tetiba cam teringin plak...hahahah... dh tue plak..dia bleh citer dia gi ladang teh ,ladang bunga ros n so on... wah... cam best jer...hehehe....bukan aku xpernah g sane...dlu mase kecik2 aku slalu g sane memandangkan dlu abg long dok sane..hehehe...tp tue citer 14 tahun yg lalu...heheh...hinggakan aku tertinggal anak patung kesyg aku.. pink panther yg time tue same beso dgn aku..huhuhu..slpas tue aku tidak ade ank patung ksyg hinggalah aku ketemu bubu..weeee...

3)rumah empat musim(bukit cerakah)
dlu pun aku cam pnah pergi...coz pnah tertgk dalam gambar masa aku kecik2 dlu..hehe... mmg baby ag mane nk ingat..heheh... tp biler tgk blog mmber aku diorg g rumah empat musim tue..aku rase cam best plak..heheh.ade salji beb...weee... tak silap aku dec-feb musim salji...waahhh...best2

4)ice skating
klu aku g sunway piramid aku hanya mampu tgk je org dok main ice skating...pnah terfikir..bilerlah aku nk main kt sane ea.. dlu pnah plan dgn cousin nk main tp xde rezeki coz biler kami sampai dh tutp n ade waktu2 boleh main..waaaa.... hmmm sabo je lah sha...

5) bagan lalang sepang
tempt ni mmber aku kate sgt best coz seafood dia mmg mantap...hmmmm betul ke mantap??? terpengaruh aku sebentar heheh...n diorg bgtau biler matahari terbenam kt situ cantik oooo...waaa....betul ke best?? cantik??? terasa mau lihat sendiri...

6)round KL...
cam pelik je kn...tapi aku nk versi lain versi pelancong..heheh...nk naik bus .LRT..komuter n so on...wah...pastu ronda kl jalan kaki g pasar seni...jln TAR...n ape2 je lah yg best kt kl tue... bru adventure...weeeee...

heheh aku rase ckup kot list ni...nti terlari nawaitu plak..ye lah...dtg shah alam nk belajar tp kalu terlalu fikirkan tentang planning ni...aku kemane... buku kemane...kn2...hehee...kalu ade rezeki ade lah planning tue nnti..heheheh...

13 January 2010

~(@_@)~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/13/2010 09:55:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

alhamdulillah aku masih bernafas di muka bumi NYA... aku masih diberi kesempatan membaiki diri ....

sem ni byk yg perlu aku fikir....family,akademik,my personal life,friends,uma sewa n etc... bg aku sumer ni menjadikan aku insan yg lebih kuat ,tabah,bersabar,bersemangat,bersyukur n penuh dgn kasih syg... alhamdulillah...

hope tidak ade or kurang pekara2 yang bleh wat aku sedih... aku tau hidup tidak selalunya indah... langit tidak selalunya cerah ....kita hanya mampu merancang tp DIA yang menentukannya...

11 January 2010

~berharga~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/11/2010 12:32:00 PM 1 PeMbErI IdeA Links to this post
salam.
this morning after mandarin class ...aku dgn ayu sempat singgah bilik kaunselor...kadang2 persepsi orang akan mengatakan bahawa kami sedang menghadapi masalah...tp sebaliknya... kami rasa kami perlu kn motivasi dari segi akademik...memandangkan pointer yang x berapa memuaskan... tp tidak lh teruk... cuma ingin tahu cara belajar yg lebih sesuai dan tepat...hehehe.....

sebenarnya kami bukan takat bercerita tentang akademik kami...tp lebih kepada cara kehidupan... byk input yang kami dapat sebentar tadi...alhamdulillah ...aku akan praktiskan dalam kehidpuan aku....

p/s: semua orang perlukan motivasi tidak kira umur... kerjaya ...hatta anda seorg yg sedang atau telah berjaya..... sampai akhir usia kita tetap dalam fasa belajar dan perlu motivasi....

10 January 2010

~ sok sek~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/10/2010 10:59:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
keep waiting...for what... for something...for someone... ahaks... whatever... ape2 je lah... yg penting tunggu dengan penuh kesabaran penuh keimanan... penuh pengertian....

hmmm.. ape bende lah aku mgarut ni pun aku sendiri x tau... hahaha... ape2 jelah ....

td bukan main lagi idea berlegar2 tp biler nk hentak keyboard dia melayang entah kemana... sabo je lh... jom2 cari idea tersebut!!!!!waaaa.... hmmm... biar lh ...malas dh nk fikir... don't worry be happy... no matter what happen life must goes on.... yeah!!!!

09 January 2010

~pelajaran ku~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/09/2010 07:44:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam

alhamdulillah telah berakhir 1 minggu di shah alam ni... hmmm...subjek sem ni mncabar bg aku.. sem ni aku ade 6 papers...hmmm... bnyak tue ...huhuhu

mat 571: subjek ni buat aku byk berfikir....camne nk fahamkn subjek ni... aku cam x bleh nk masuk sgt... entahlah..huhuhu...

mat 570: setakat ni kami belum start belajar agi..heheh tp ura2 ade kaitan dgn calculus

qmt 463: wat mase ni aku bleh follow agi memandang aku pnah amik mase dip dlu

qmt 533: aku blum jumpe lect ni agi

bel 492: " don't worry be happy...."heheh lect ni sgt best dia xske student dia muka masam je...hehe

bmd 401: hmmm walaupun ade yg kate " ala sha ko pnah blajar mandarin dlu x pe ar" huhuhu bg aku tue bukan satu alasan aku nk ignore subject ni..aku pun perlu learn from zero gak huhuhu...

apa2 pn aku mesti capai target aku kali ni..huhuh... ape2 skali pun...

SHARIMA... anda dilarang :-

MALAS!!!!!!!

huhuh......

" Ya Allah,sihatkan lah badanku..sihatkan lah pendengaranku...sihatkanlah penglihatan ku"

" Ya Allah, berilah aku kekuatan menempuhi segala cabaran dan dugaanMU"

Aminnn.....

04 January 2010

~my first day~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/04/2010 12:42:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam..
i'm totally tired coz of the traffic jam start from my house to melati's parking.... huhuh.....suck...adei.. nk tercabut kakiku waaaa.... time table plak cam hampeh je...cam serabut je..nk jumpe kp xde plak...hmmmm...camne ea? nk masuk klas plak xtau klas ape..kang dh follow other lecturer aku ter'register' klas lain plak... alhamdulillah.. ade 2 klas je...kalu berderet2 cam dak2 course lain mau pengsan aku jap...hahahah

alhamdulillah...aku dh dpt housemate lagi 2 org...dak kimia n mikrobiologi...yg dak kimia cam ok..tp yg mikro tue..aku x bape sure agi...waaaa.... hmm..hope mula2 je kot dia camni.......dia malu kot..kot2 sok luse bleh ar join ...insyAllah...

awal2 pg td aku cam mls je nk p klas huhuhu..sejuk..tarik blanket sampai kepala,,see bertapa mls nye aku..hahah... time tue azam aku terbang entah kemane....di bawa angin sejuk pusat komersial agak nye...hahaha...

azam baru :
1- nak attend sumer klas tanpa ragu2...nk full kn attend
2- nk wat yg terbaik utk sem ni
3-gi klas pkai bju kurung je...
4-gi klas awal ...
5-wat mental preparation before attend class
6-assignment,test,quiz kne wat btol2...

huhuhu...insyAllah..aku akan follow the wish untill the end of this semester..huhuhuhu

03 January 2010

~sem baru..rumah baru..enviroment baru...~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 1/03/2010 10:08:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
alhamdulillah aku masih bernafas lagi untuk tahun dan hari ini..aku amat bersyukur kepadaNYA... alhamdulillah..akhirnya aku dpt uma sewa...baru ini aku rase mmg mencabar dok uma sewa ni...yelah sumer bende kite kne prepare...parents aku byk berpesan soh aku control my expenditure coz uma kami penyewa nye x ramai so agak mhl lah..tp takpe kami sedang menunggu sape2 yg ingin join kami...utk pnuhkn uma kami ....

sok dh start klas..tp jadual aku cam tunggang langgang lagi..coz ade byk yg brtindih n xdpt nk daftar..takpe2 sok kne jumpe kp..hope kami dpt msuk klas A..huhuhu...

oklh gtg..nk prepare brg nk p klas sok...