30 April 2009

ape yg aku nk merepek ni???

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 4/30/2009 12:04:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
ari ni aku pagi2 dh bangun gi breakfast dgn roomate ...sudah berjanji dgn mereka.. gi bandar cari capati n roti canai.. hoho... sungguh kenyang sampai x lunch heheh... ari ni aku sungguh malas ... xtau nape.. sepanjang ari x study... aku dok layan citer entah hape2 ... ape nk jadi ni... ari ni bukak buku je dh ngantuk... ishk2... sib baik paper lagi 8 hari... hohoh.. buang masa btul lah aku ni...

ari ni ade gossip mengatakan bahawa bau bangkai kt blok aku disebabkan berlakunya pembunuhan secara serentak!! terkejut?? hurm... mmg x da perasaan langsung.. nape mereka letak racun tikus kt makanan kucing.. apa salah mereka??? dh xde cara lain ke nk kurangkan pembiakan kucing?? buang jauh2 ke.. x paham aku!!! dh tue bersepah2 bangkai kucing... ishk2.. sedih rase nye coz aku sendiri yg melihat saat cemas salah seekor kucing tue dgn mulut berbuih dan tunggu ajal nye... mmg org yg buat bende2 camtue bukan manusia.. sanggup mereka!!!

ishk2...

26 April 2009

kembali ke rumah...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 4/26/2009 10:54:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam

next paper aku 6 hb mei ni.. gap 2 minggu tue..hehhe.. yg x best nyer lambat balik lah jawab nya.. aku dh biasa dh balik lmbat2 ni.. dr part 1 smpi part 6..hurm... xde yg pelik nye... aku tgl lagi 2 paper lagi pastu merdeka... hooray!!! n aku akan sambung study.. xtau kat mane.. aku reda ketentuanNYA..

aku balik jap dlm 4 hari je.. banyak perubahan kt uma ku... umah ku telah siap di renovation.. hahah... best2.. tp yg x best nyer.. cam lebih bahang je... hurm.. kene pasang air cond le nampaknye... letak kn ruang tamu..hahah.. saje bg cadangan kt babak..heheh sepanjang cuti 4 hari tue.. aku hanya sempat study 2 hari je... huu.. yg selebihnya aku sibuk mengabiskan masa bersama keluarga ku yg tercinta ini...

anak buah aku muhammad dh beso skrg ni..hehhe.dh pandai cam org da... hehe.. smlm aku diamanahkan utk menjaga dia coz kak angah gi kursus... hhehe.aku cam kekok je coz dh lame x jaga budak2..hehe.. muhammad nk di dukung je..hehhehe.. dia mmg comel.. dia lesung pipit tau!!!

ainul muhammad...

pastu family along pun ade gak ..heheh dpt main2 dgn thaqif... heheh. comey nyer dia ..dh beso sure hensem nih!!!


muhammad thaqif...

dari kanan..yasmin,thaqif dan tarmizi



huhuh...skrg ni teringin nk tgk aishah azzahra dgn aqilah...hukhuk2


21 April 2009

PGN!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 4/21/2009 01:20:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post

salam...
PGN atau dikenali sebagai PRA GRADUATION NITE!!! heheheh... heheh.. best nyer time tue... hehe sumer berpakaian bermcm2 fesyen.. n paling agak terkejut.. ade member aku bgtau yg kedai2 saloon kt area segamat penuh bdk2 nk gi PGN..hohoho.. mantap seh!!! aku??? simple je... yg penting ikut tema.. aku x suke bergaya sakan cam orang lain cukup dengan penampilan sederhana aku yg berbaju kebaya ....simple je kan??.. hehe itu lah aku...

pada mulanya plan aku nk drive je gi hotel tue... tapi pareants xbagi ..coz nnti sure balik tgh2 mlm.. bahaya..!!! aku terpaksa lah naik bus... ok... seawal kul 5 ptg aku dh bersiap2 ke majlis tue.. awal giler!! coz bus bertolak kul 5.30 ptg.. kalu naik bus leh siap2 kt hotel tue jer... hhuhu...

kami singgah di Masjid Al-Azim MELAKA untuk menunaikan solat maghrib... lps tue je trus ke majlis tue... hehehe


meja aku strategik.. btul2 tgh dewan.. alhamdullilah...tgh2 dok2 berborak dgn mmber2.. aku ternmpk seseorang yang aku kenal...dari tempat duduk aku tue terus nampak dia... hoho... lelaki yg selamatkn Hp aku !!! hohoh... dia part 6 gak... n dgr2 citer dia bdk silat cekak.. hoho.. bagus2.. n paling best skali salah sorg mmber aku minat kt dia since part 3!! hohoh.. hebat!!! bukan member aku je yg minat... ramai lagi yang menaruh hati kt dia!!! aku?? hurm.. x de rasa pape pun... ape yg penting aku nk jumpe dia ..n say thanks a lot.. tue jer... so, aku pun gi cari n jumpe dia kt luar hotel... alhamdullilah... aku pun plan nk pic dgn dia skali... alang2 dh ade camera...hok3.. n aku ajak mmber aku yg minat kt dia bergamba skali... hehhe.. senyum sampai ke telinga..hehhe..... dia sorg yg baik tapi agak pendiam.. aku je kecoh2 kt situ...maybe dia janggal kot dgn aku...hehhe... ape2 aku amat berterima kasih kt dia..

kt majlis tersebut ade tetamu khas iaitu NASH!!! wow!! best seh!! Roxx!!! masa dia tgh wat persembahan.. tiba2 dia trun ke tgh dewan.. time tue mmg sesak giler... bdk2 ni gigih bersalam n ambil pic dia.. aku tidak terkecuali!!! tiba2 dia gi kt meja group aku!!! wah!!! berhimpit2.. meja aku jd tumpuan ...wah best2!!!

17 April 2009

kisah strolling...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 4/17/2009 10:15:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
hoho... first at all aku nk wish kt korg yg amik final exam minggu depan yang bakal bermula 20hb nie... insyAllah kita akan grade on time n dapat result cam part 5 ...

spjgn minggu study week ni aku x balik uma ...heheh bertapa kt kolej jer... kan dh last sem.. ape salah nye skali-skala x pulang ...lepak dgn yong n study dgn yong.. best.. yong rajin bangat.. x mcm aku ikut mood jer... luv u yong.. hahaha

hurm.. kembali kpada tajuk utama...hohoh.. smlm aku gi strolling dgn roomates ku.. saje release tension jap.. tgh syok2 jalan2.. terkejar2 sambil berlari cam budak2 skolah tadika berlari ...tiba2 satu unpredicteble event berlaku... jeng2... hp ksygan ilang ...maybe tercicir semasa berlari td.. punya lah cuak.. nk nangis pun ade.. huhu dgn mggunakan tepon finaz dan telepon sape2 yg terjumpe hp sony ericsson w 810i itu.... kedengaran seperti suara lelaki.. jeng2... dgn berbekalkan sedikit semangat yg tinggal.. aku berlari mendapatkan hp ku di depan kolej nilam dan dengan nada tersekat2 aku say thanks kt dia x tau dia dgr ke x.. hoho... tp x ckp byk sgt then lelaki tue terus blah ...hoho.. kalu ade peluang nk say thanks kt dia..kalu x abis lah aku ... sure mak marah... huhu.. tue lah hp yg paling aku syg.. kalu aku ade hp lebih canggih drpd hp tue.. aku xkan bg kt sape hp tue walaupun jual ...huhu.. susah ooo nk dpt hp yg perfect cam tue... mungkin bg korg ..ape lah sgt hp tue.. tp bg ku hp tue priceless... huhuhu

06 April 2009

cabaran....

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 4/06/2009 12:38:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam
sbnarnya... lately aku kurang sihat... lemah sgt...x bleh diri lame2 rase nk pitam pun ade..maybe darah aku prob lagi... aku gi klinik n aku kne g hospital amik darah... then kalu ph aku rendah gak.. kne masuk darah .... hurm... mmg dugaan.. takkan aku nk lepas kn kerja projek tue.. mmber2 group masing2 byk xment...dgn project its 330 diorg lagi.. aku kne kuat kn semangat...insyAllah aku dpt bertahan lagik... at least smpai minggu ni...kalu cam still same gak aku mmg kene g hospital gak.. hu3... skrg ni berat badan aku turun lagi.. byk plak tue... YA ALLAH, KAU kuatkan semangat ku utk menempuhi segala dugaan yang KAU beri...

test qmt 335 td aku buat je mana yg mampu.. aku REDA.. then mlm ni ade test lg... insyAllah aku kuat .....