24 December 2011

Sabar la wahai hati

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/24/2011 09:42:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum,

Sabar..sabar..alhamdulillah masih bersabar.. Kadang2 rasa kecewa sgt2.. Memang aku tertekan dengan semua nya.. Aku takut akan jadi tak da semangat lagi.. Aku dah try mx best..gigih apply keja sane sini.. Tp time dapat interview aku xbleh pegi. Memang rasa kecewa sangat2.. Dah byk kali fikir positive sampai aku rasa penat. Bukan skali ni dh lebih 4 .. Tetiba rasa baek xpayah blajau masuk u sambung diploma degree ..

Kadang2 org xfaham.. Bila kita dok uma orang kutuk kta xpandai berdikari.. Tapi ble nk pegi xbagi, memang aku dalam zon tertekan dah ni...sabar la wahai hati....

Kadang2 apa aku buat. semua tak betol.. Dh taktau apa yg betol..serabut r..

Kenapa xda org nk fhm perasaan kta? Jangan trkejut kalu aku xbrapa nk campur orang sebab aku dah trbiasa terkurung.

Wassalam..

posted from Bloggeroid

11 December 2011

Testing

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 12/11/2011 09:20:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Nk try jap

20 November 2011

mood ** KeJiWAnGan"

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 11/20/2011 03:17:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
 Assalamualaikum...

ske tgk gambo n kartun sweet2 ni...hehehe



sweet.. mmg x sangka boleh falling with my En. Future...kih3


En. Future selalu dpt attention from other girls... huhuhu tp beliau xde nk rahsia dia ad sy..


hahaha selalu camgini..hahaha comel...


beliau selalu ad disisi bila sy x ok..heheheh


hahahahhaa


scene ni mcm slalu ad ...comey

yeahhh... alhamdulillah beliau selalu ad dikala susah mahupun senang...

smoga rasa bahagia ini akan sentiasa ad dalam diri kami..
untuk selamanya... InsyaALLAH....


                                                                      wassalam...
post signature

09 November 2011

MerAngka MasA DePaN

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 11/09/2011 10:58:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...

sekarang umur semakin bertambah..besar kemungkinan akan ke satu fasa yang baru iaitu membina kerjaya ataupun fasa mencari rezeki..

selepas itu fasa yang dinanti kan iaitu bertunang dan kahwin... rata2 aku tengok bila bertunang dah macam kerja kahwin siap ada khemah bagai... rasa nya baek terus nikah hanya tambah duit upah tok kadi je.ngegege... yela ..lain orang lain katung duitnya.. bukan jeles ke hapa ke.. aku tau setakat mana mampu aku... aku gemar sesuatu yang simple.. xnak leceh2... cukup ape yang ad je.. buat mane yang mampu je.. sebenarnya, aku sendiri xtau makna CANTIK ...cth: nk describe sesuatu barang tue seperti kasut atau beg..hatta baju kurung aku pun.. sebenarnya aku xpandai memilih..agak2 sedap mata memandang grab je... btw.. aku xselalu shopping baju,kasut, beg bagai... aku banyak kepada gajet2..tp nk kate gajet latest aku gne ni pun xde le update .macam gitu gak..enthla... aku pun xtau..cume skrg ni aku semakin menyukai photography...barang terbaru aku beli adalah beg DSLR WINNER.. next nk kumpul duit beli speed light ... pastu aku try tanya En.Future.. agak2 nnti hantaran saya nk lens 18-200 bleh? hahaha.. alhamdulillah jawab beliau positive tp kene bergantung pada budget ye.. hehhee.. senyum sampai telinga... terima kasih syg...syg manyak2 r gini dak inte ni..hahahhha....

secara logik nye... aku xreti pakai handbeg...handbeg yg satu ni pun En.Future yang belikan... serius memang aku xreti nk cari... pastu kasut plak aku segan al maklum la saiz kapal titanic .. segan nk letak atas tray ..hehehe..

ape2 pun tgk la nnti bile usia meningkat ..akan ad perubahan ke tidak ??...


 wassalam...
post signature

04 November 2011

convocation En. Future

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 11/04/2011 05:03:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post


Assalamualaikum...

30 October 2011 adalah tarikh konvokesyen En. Future... macam xpercaya je dh konvo dah ...cepat je mase berlalu.. serius time si dia berada di dalam dewan.. terasa sebak je tgk si dia dia atas stage terima scroll ... huhuu... osmet2 kesayangan gadis kristal pun aku xdapat jumpe semua nya.. just Atiq dgn Fad je.. serius sedih.. ape2 pun aku bangga dengan korg sume.. jujur..aku tersenyum tgk sorg2 naik stage... mcm xpercaya je... sekarang ni tgl aku je blum konvo agi.. lpas ni aku akan menyusul..insyAllah... semoga mereka semua berjaya dalam kehidupan masing2...

ok2.. jom kite tgk pic konvo ni.. maaf le..aku bukan pro nk amik gambo sumer cantek2.. aku masih baru lagi.. masih lagi nk belajar ...maaf ye... (^_^)


sahabat2 terima skrol


tahniah sumer


encik future dengan riang gumbira nya


me n En future.. dh jd senior dh


me, zul, kak su n adik kak su.. finally dpt gak jumpe kak su.(^_^)


En.Future n family


singgah sebentar


me, En future.. n aniq yng comel time tdo


En.Future n friends


spontan tp tersgt comey... thanks dear

(^_^)

Apa2 pun tahniah sumer... semoga berjaya dalam kerjaya masing2... kawen jgn lupe jemput


 wassalam...
post signature

27 October 2011

3 tahun 4 bulan...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 10/27/2011 10:26:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...

sekejap je masa berlalu... dh 3tahun 4 bulan dah blog ni... mcm xpercaye je ni...hehehe.. banyak citer dari zaman diploma sampai degree..skrg ni pun tgl 1 sem je nk grad.. pasni blog ni makin meningkat usia... layout pun akan bertukar dari masa ke semasa ikot peredaran zaman... kalu boleh aku nk kekalkn blog ni sampai biler2... dh kira mcm dairy online r kn... hehhe.. bile tgk entry2 dulu2.. sampai tergelak2... mengimbau setiap kenangan dlu2.. mcm2 hal yang berlaku.. sedih, marah, bengang, gembira, bahagia.. semua ad ..

ape2 pun thanks kalian sudi singgah blog x seberapa  n byk merepek ni... sebab sumer nya adalah... CoReTaN BiAsA....(^_^)

 wassalam...
post signature

23 October 2011

bersyukur..

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 10/23/2011 08:18:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...

alhamdulillah..masih lagi di beri kesempatan menulis disini... tak semua dapat ape yang kite nk dalam dunia ni... tp kite kene bersyukur dgn ape yg kite ade... aku tau byk peluang aku terpaksa lepaskan disebabkan pelbagai faktor.. terutama nye faktor kesihatan... sihat tubuh badan adalah anugerah terhebat dan amat bereerti dripada NYA... anda2..anda2 diluar sane patut bersyukur dgn apa yang ade..

sebelum ni aku tersgt down bile ape yg aku nk xdpt... sedih yg amat ..alhamdulillah sumber pemberi semangat ad di sekeliling aku... aku patut bersyukur coz ad yang lebih teruk dripada aku... aku ske aktiviti lasak..tapi aku tau mustahil rasenye nk join sume tue.. aku tau batas aku...aku tak boleh terlalu pnat.. aku xboleh lakukan aktiviti yg mencabar...mcm bungee jump, roller coaster ,mixture n mcm2 lagi lah.. mmg terhad lah jugak.. paling aku risau kalu nk keje nnti.. coz ad company nk kene wat ujian kecergasan.. aku tau dari situ aku dh out da.. mmg fail kt situ.. tp insyAllah rezeki ad dimana2.. aku cube sedaya usaha wat yg terbaek utk kehidupan aku...

kebelakangan ni aktiviti aku agak terhad... ari2 kne telan ubat... penat n jemu pun ad.. tp aku kne kuat kne abiskn semua.. aku kne jadi mcm org yg normal di luar sane.. aku xnk bende ni jd alasan aku xboleh nk buat ape2... kalu x mcm nk teruskan kehidupan... belagak nothing happen is better... tp kne byk pantang n ubat kne jaga...

semoga Dia permudahkan urusan ku di akhirat dan dunia..aminnn
 wassalam...
post signature

19 October 2011

sekadar coretan

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 10/19/2011 09:09:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...

minggu ni byk betol keje kne wat kt office... nk analyze data2 yg banyak..huhuhu.. kering rasenye mate ni.. otak pun mcm mereng sikit..maaf ye kakak2 ku di JPB...hehhe... terserlah ke"menggong"an diri ini.. dan sebenarnya..inilah the origin Sharima...yg semakin ligat dipanggil syasya..hehehe... dok department ni mmg happening dan kadang2 pening... dan jarang2 boring...(^_^)... huhuhu.. kejap je dh sebulan lebih kn2.. report mmg le pitam kejap... jarang2 bercahaya...nk settle k task yg diberi bos pastu boleh terangkan report kn2...

kehidupan seharian di Melaka ni seronok ..sebab dh xpayah nk pk nk makan ape,bil2, sewa uma.. sebab dok dgn parents kn... semua ada... alhamdulillah..save sikit duit .. hehhee.. pasni dh keje turn aku pun tolong parents kn2... aku terpikir... kalau lah aku ad duit...akan ku beli sesuatu..tp xperlu nk mention kt sini.. kn2..heehe.. doakan aku cepat dpt keje ea..aminnnn

 wassalam...
post signature

14 October 2011

Flashback 20.1.2011

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 10/14/2011 10:12:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post

Assalamualaikum...

ari ni mood aku nk letak entri flashback kenangan lalu.... saje... bile dh berjauh gini... mcm2 perasaan timbul hahaha...ok2...bak kate En.Future, jauh dimata tp dekat dihati... (^_^)... insyAllah semoga sentiasa kekal hati...

ok2 dah2.. skrg ni aku nk citer pasal zoo negara...jom2...mari kita lihat!!!! 
-
-
-
-
-
-

ok ..dh sampai... ape lagi termenung tue..jom2 masuk


En. Future: aiyokkk..penguin ni mrh..
aku: lor..knape?
En. Future: sebab... awk tak nk bg jajan kt sy..


ikan pelik dating ... yang betina tue malu2..sebab tue dia palingkan muke


xingat name nye yg pasti bkn kura2... tp yg best dia besau...pastu nampak comel je... 


ni kalu xingat name Gajah mmg nk kne masuk tadika balek ni...


pasangan serangga sedang bertengkar...*lorrr*



eh... kambing ni malu2 plakkk


aikkkk... dgn En. Future bukan maen lgi ko ye cik kambing... huh..


cik kambing yg gedikkk...menci.. aku mkn ko nnti..wat satayyyy..hahahahah


En. Future: eh..awk ...kembau awk ea?? mcm same je....meh2 amik gambau family
aku: jaaattttttttt......dh2 jom2 blek....huhuhu



 wassalam...
post signature

Review..10.4.2011

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 10/14/2011 09:28:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...

entri saje mengedik... review citer2 lame tanggal 10.4.2011..weeee... best nye... En future, bile lagi mau bawak sy ke sini lagi?? hehehehe...



jauh termenung....


saya seorg pemalu...* buwekkkksss*

walaupun panas terik..beliau masih tersenyum...


sape di sebelah daku??? mane En. Future??


lor... bergambau dgn kembar rupenye..hahahah

1st time sampai sini... thanks En Future

aikk...mane satu Hang Tuah nie?? konfius2


seronoknye...weeee


udah2 le tue berposing..dh2 jom2 balik....
post signature

13 October 2011

karya ku....

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 10/13/2011 11:56:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...




 wassalam...
post signature

aku dlm kisah dongeng???

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 10/13/2011 11:38:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...




Lirik Lagu Stacy – Kisah Dongeng
Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini
Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi
(korus)
Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela
Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja
Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini
Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati
(ulang korus)

dah bape hari ni dok ulang2 lagu ni je... mcm sedih je ... sob3... mcm ad kene mengena pun ad gak ni... yela.. aku tau aku ni xde sempurna mane pun.. style mmg out le kn.. jarang nk style2 cantik mcm orang lain... yg aku tau jeans dgn t-shirt n sometimes kemeja kotak2 tue jew... tudung pun mcm 1 style je kot..hahah.. kadang2 terasa kecik pun ad... yela barang2 kecantikan ni mmg out.. alhamdulillah dlu ad osmet2 yg ajau..thanks beb.. (^_^) tp tue le.. time tue je ingat..la ni dh xingat nk bubuh ape..hahah...loser     tetttt....
ape2 pun thanks a lot to En Future..coz terima je orang yang agak kurang sempurna ni... maaf ye.. sy tak reti nk style2 mcm gadis2 lain... touch up kt muka ni pun sy xreti... yang sy tau gne toner dgn bedak je..lain2 tue sy xreti... maaf ye... sy xpandai pakai accessories ni.. hand beg pun sy xreti.. kasut pun sy xde byk2..sy ad sepasang tue je.. maaf awk... sy byk kekurangan... "
dan... semoga En Future bukan kisah dongeng ye...
* pappppp... hah.. ni realiti..bukan mimpi... alhamdulillah...*


(^_^)
 wassalam...
post signature