13 June 2011

mengarut lagi..hurmmm

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 6/13/2011 09:59:00 PM 1 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...

tak tau nk ckp camne lagi...it's difference now... aku xtau nk ckp cmne... it's 3weeks left..but.. hurmm... mungkin dah lame sgt di biar jadi begini... dan terus menerus terjadi begini.. kadang2 buntu.. kadang2 xda perasaan... kadang2 bingung... aku kini bukan penyeri lagi.. tp sekadar pengacau??.. entah lah... selalu pujuk hati ini ni... tp skrg rase mcm mula malas nk pujuk... rasa letih... dilabelkan boring...maybe kot...entah la... xpe la.. maybe bila dh jd begini.. dh xboring.. maybe...

p/s: ape lah aku mengarut ni..huhuhu... jiwa kacau...


post signature
 wassalam...

12 June 2011

kadang2

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 6/12/2011 08:02:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...

kadang2 macam pelik kn kalu seseorang tue suke sangat nak berahsia... kenapa perlu nk sorok2... semua orang dah tau kot.. what for?? konon nk tunjuk anda seorang yg gentleman?? hahhaa.. xperlu kot nk poyo sebegitu rupa.. bukan nya gne ayat yang pelik sangat pon.. biasa je neh... aku pun bukan suke sgt nk wat bende2 gitu.. tapi xde r smpai nk sorok sangat...  biar r berpada2... ni mcm boleh buat seribu satu pertanyaan.. yang boleh mengundang seribu satu rase negative... yes.. i know u..but sometime i think no need to keep it all as a secret... biar bese2 je...

kadang2 ad x korg rase mcm rase semakin tawar hati n rase kecewa??hurmmm.. susah nk cakap r... kang ad yang terasa... tp ape yang aku rase skrg ni.. SAKIT.. org tak tau.. org tak perasan.. tp in deep terasa sgt.. mungkin kot aku kene hide kn diri untuk sementara waktu... recharge feeling.. kalu seseorng tue ingat kite.. insyAllah dia akan cari kite.. sekarang terasa nk jauh kn diri sebentar... mungkin kehadiran aku serba sedikit membuat org terganggu...

kadang2 ad org xperasan dia buat salah..tp sering perasan org lain buat salah... ye .. sebagai seorang wanita biasa ... yang ad perasaan seperti wanita lain...terasa KECIL HATI...

Apa2 pun.. aku mintak maaf dari hujung kepala hingga kaki... sekian...

post signature wassalam...

05 June 2011

Terima kasih...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 6/05/2011 11:13:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...

sedar x sedar hampir 3 thn aku menulis di blog same.. tag name yang same... cume yg berbeza layout, music... tue je kot.. hahaha.. cepat tol mase berlalu kn2... ade yg tanye..." beb, nufnang ko dh bape juta??,, maklum le dh lame dlm blog2 nie...".. n jawapan aku simple je.." Zero" hehehe.. entah le.. sebenarnya bukan nuff nang jg keutamaan aku menulis blog ni.. tapi rase seronok dan terasa puas bile aku dpt tulis sesuatu.. nak share story dgn orang2 yang nak tau pekembangan aku...

sekarang ni.. bile aku flashback entry2 yang lalu..terasa kelakar, sedih dan pelbagai lagi lah.. setiap coretan ad menulis sesuatu yang telah aku lalui..planning utk mase depan dan sebagainya... yang kecundang.. yang jatuh tersungkur...yang kecewa... yang bahagia.. sumer ade..haha.. xsangka...

tapi kn lagi best kalu aku dpt balik entry aku kt blog xfresh dulu... lagi banyak citer bermula aku join blog ..mula kenal ape itu blog pada tahun 2004 sampai 2006... setiap cerita zaman remaja aku..ade kt situ.. tp apa kan daya... entah mane silap aku edit layout kt situ..pastu terus ilang..sedih nye... selepas aku menulis kt situ.. aku meratau entah ke mane untuk menulis.. friendster, mySpace... last2.. secara officially aku berada di sini pada tahun 2008 sampai ke saat ini...hehe... Alhamdulillah...

apa2 ribuan terima kasih kepada semua followers dan juga semua yang sudi menjenguk blog yang ad " CoreTan Biasa" daripada seorang gadis biasa.......

 wassalam...
post signature

JanGan Kau pErgi...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 6/05/2011 10:45:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
ERRY Putra, Reen...- janGAn Kau PeRgi


tak pernah kurasa begini
kumenyintaimu sepenuh hatiku
ternyata hanyalah dirimu
yang mengerti aku sepenuh hatimu

ku inginkan selalu terhentinya waktu
supaya kita terus bersama

jangan lah kau pergi tinggalkan diriku
sendiri jauh darimu
ku perlukan kamu inginmu selalu
temani jalan hidupku
ooooo

ternyata hanyalah dirimu yang amat ku rindu
kurindu selalu
kuinginkan selalu terhentinya waktu
supaya kita terus bersama

jangan lah kau pergi tinggalkan diriku
sendiri jauh darimu
ku perlukan kamu inginmu selalu
temani jalan hidupku
ooooo

janganlah kau pergi tinggalkan diriku
sendiri jauh
ooooo

jangan lah kau pergi tinggalkan diriku
sendiri jauh darimu
ku perlukan kamu inginmu selalu
temani jalan hidupku
janganlah kau pergi
.......


 Assalamualaikum...

hehe... suka sgt tgk citer nora elena kt Akasia TV3 ... teringin mahu beli novel Kasih yang suci.. tp dh sold out.. bese le... novel tue dh lame..xsilap tahun 2007..huhuhu... ape2 pun lagu kt atas ni sgt best.. n dedicate khas untuk En Future sy yg jauh nun di selatan sane.. weee.... ske3....

wassalam
post signature

01 June 2011

BanYak mengelamun

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 6/01/2011 09:51:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...

ape kabo sumer??? hehhee... ok lately ni banyak tol yg memberi seribu pengajaran ...byk betol benda berlaku... kasi bukak sikit minda aku ni.. pandang jauh sikit hehe....

ok... kadang2 penah tak korg rase mcm pernah disisihkan?? pernah tk?? tak kisah le dengan sape2 pun... ok meh sini nk cite sikit... aku ad terasa ati dengan somebody ni.. dlu sgt rapat r.. mane2 pun kitorg tetap bersama.. tue time dia ad kesusahan r.. yela dia pun banyak problem time tue... so, saling memahami... aku selalu ad dgn dia dlu... sedih n gelak same2... tp kn skrg makin menjauh..xtau nape..xtau mane silap nya.. tapi xpela.. skrg ni pun dia dh ad kwn baik yg lain... dlu suke share story dgn aku. tp skrg dia dh x cite ape2 dh.. everything is rahsia... xpela.. dia ad life bru skrg ni... dh ad org disisi... maybe dia xperlukan aku lagi... hhuhu..(statement nk sedih2).. chill lah sha... just pretend nothing happen.. k.. hahhaa... ape daaaa .aku ni punn... touching lebih...

skrg ni En future pun dh menjauh...bkn menjauhkan diri.. tp jauh disebabkan untuk mencari rezeki... skrg ni beliau berada di JB.. aku??? uwaa... kt Melaka.. jauh??? kalu korg ..musti kate xde le jauh beno... tp kan aku terasa sgt2 jauh... uwaaa... rindu lah plak ..camne??? hahhh ...aiyokkk... nnti gembeng plak..huuhhuhu.. ape2 pun alhamdulillah... En. Future walaupun jauh di mata tp tetap dekat dihati... hope rase ini kekal untuk selamanya.....mmg r... hati perempuan mane yg xrisau bile mata ayer jauh2 kn2... tp insyAllah.. hati kami tetap bersama...

oklah... ade cite lagi ni.. tp sambung lain kali je ea2... cam xsesuai plak letak satu entry kt sini.. hehehe... doakan aku semoga cepat dpt keje part time sementara tunggu praktikal bulan 9 nnti... lme tue..

 wassalam...
post signature

Kacang pool

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 6/01/2011 09:27:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...

hari ini alhamdulillah...dpt buat kacang pool.. tp aku adjust..tukar tak gune daging kisar tp aku gune ayam kisar... hehe... tukau selera... boring gak kalu gne resepi yang same.... seriously sgt ske kacang pool haji yg kt larkin jb tue... sedap ..nyum2... kt Melaka xde.. so kne lah buat sendiri....

Kacang Pool

7 biji bawang merah(yg kecik)
7 ulas bawang putih
1 1/2 sudu besau ketumbar
1 1/2sudu besa Jintan kasar
(Bahan di atas kisar & tumis sampai naik bau jgn hangit plak)
sedikit minyak untuk menumis
1 peket daging @ ayam kisar (Ramly)
(lepas tu masukkan daging kisar sampai masak)
2 tin kacang foul (pool)
( 1 tin dikisar & 1 tin lg masuk jer terus ke dlm periuk)
Garam & gula secukup rasa..
(sesuaikan rasa dgn garam & gula)

HIASAN:
bawang besar, lada hijau -hiris
telur mata lembu
limau kasturi

ape2 pun janga plak lupe makan dengan Roti bakar..nyum2.... nk LAGI!!!!


bile dh buat dadih n kacang pool ni... seterusnya??? errrr.... nk wat nasi ayam lah hahaha... pastu wat my favorite kuih melayu...kuih Tako...  
 wassalam...
post signature