22 November 2012

What to do??

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 11/22/2012 12:57:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...

Rase2 ni lah tempat aku meluahkan ape2 yang susah ataupun malas nak simpan kt memory aku ni.. boleh senak... hehhee... ok kadang2 susah nak explain dengan orang.. orang tak kan faham.. kenapa nk compare kan Legoland dgn USS?? setiap theme park ada sasaran pengunjung... USS ad slogan mereka.. RIDE THE MOVIES... Legoland MAKE SOMEONE A HERO TODAY... nampak kan beza dia... bukan sahaja dari segi ayat tp maksud pun dh lain kan...

situasi 1st:

teruk lah Legoland ni... ride rosak je.. USS is better...

Better ke? same je.. hello aku pun bukan xpenah pegi USS tue ...BTW, aku pun bukan nye xtau history USS ni.. dh lah delay opening.. battlestar galactica human and cyclone pun prob je kn... siap tutup berbulan2... last visited( this year) pun still ade je yg prob blah3.. transformer pun prob je kn..

situasi 2nd:

apalah tak friendly staff kt Legoland ni..

actually ni same je kt USS pun ade gak problem ni.. besela pagi2 sume staff bersemangat.. bile dh petang sume mcm on off.. aku dh observe dh kt USS ..staff mereka pun tak senyum.. siap menguap besa lagi kat dalam control panel room...lagi satu.. USS mostly staff mereka berada dalam kawasan ride yang bertutup.. siap ada aircond lagi.. kalu nk compare dgn Legoland mmg xlah kn.. 8 JAM BERDIRI TAK BOLEH DUDUK, KEJE KAT TEMPAT PANAS DAN BAHANG, JAGA SAFETY dan MELAYAN guest mostly KANAK2...mmg penat giler.. kena kejar diorg, pastu siap kene langgar dengan kete sampai injured.. terjun dalam air.. rempuh sane sini.. handle kanak2 dgn org dewasa ni lain sgt2...

situasi 3rd:

haiya... leceh la sume xboleh naik hujan lah ketinggian dan umur x capai la.. byr tp xdapat main...hmmmm... 

harap maklum mostly rides kami outdoor.. mane2 theme park pun.. kalu hujan dh moderate.. roller coaster kene tutup.. BAHAYA untuk keselamatan guests.. lagi satu setiap rides ad restriction nye... dh mmg rides tue untuk kanak2 contoh royal joust kuda tue 4-12 tahun sahaja.. bukan suke2 nk letak gitu.. kami pun nak semua guest happy tp dh manufacturer yang decide umur yang sesuai dan mereka tau risiko yang ad kt rides yg mereka buat...even DOSH pun dh dtg untuk inspection.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

bukan aku nk kate Legoland ni bagus sangat.. just nk inform yang Legoland still baby belum sampai 3 bulan pun.. memang diakui kene banyak improment yang perlu dilakukan dengan segera.. setiap feedback guests are important... dan kami perlukan feedback guest untuk memantapkan park ni..

USS is different then Legoland... aku akui USS sgt best dan sesuai untuk umur mcm aku ni.. yang suke kan rides yang extreme macam yang USS.. Legoland more to kids and family ...btw,Staff diorg pun ok.. bese lah dh ptg mybe penat.. aku faham keje theme park bukan mudah mcm keje kt gomen ataupun keje dok opis sampai petang..


FOR YOUR INFORMATION

all rides at LEGO KINGDOM follow height requirement except for:
- ROYAL JOUST only 4-12 years old and above 92 cm rider can ride..

if u have kids start from 3 years old .. feel free to come to lego city first... LEGO CITY DESIGNed for kids 3 years old and above..

future information will be update soon



 wassalam...
post signature

16 November 2012

Legoland Malaysia,,,(^_^)

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 11/16/2012 02:06:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...

ok lame betul tak update blog ni.. ishk3... busy dengan keje yang sangat2 penat.. by the way, keje mane yg tak penat kan... hanya Allah s.w.t yang tahu bertapa hot n humid nya park ni..sampai kn perbezaan kulit yang sangat ketara... the most important is im B2B wokey... sempat ke nk putihkan kulit yang agak gelap ni?

keje..keje..keje..
AREA ku Lego Kingdom... ade 5 rides yg sesuai untuk kanak2 92cm and above ok...then pastikan kalu mahu naik kuda.. kene umur 4-12thn.. kesian gak tgk kids yg below 4 years old ni... bukan tak nk bagi.. tp dh manufacturer yg buat dia kate hanya sesuai untuk 4-12thn dan 92cm keatas je boleh naik... sebab mereka yang mencipta bende alah ini yg tau setiap risiko yang ade... kadang2 sedih tengok kids tak boleh naik tue.. nangis2 kot... memang rase sangat tak sampai hati..tapi ape boleh buat... dh tak boleh... just dapat advised parents bawa anak2 gi lego city yang penuh untuk kanak2 3 tahun keatas ok...

my advise... for those who bring their kids should go to lego city first ok (^_^).. jangan pegi belah lego technic dulu.. nanti nangis2 anak2 yang comel2 3tahun ni..huhu.. confirm parents takde mood gak nnti...

lego technic dan lego kingdom bahagian yang extrem yang ad roller coaster tue.. kalu anak 3 thn tak capai plak ketinggian yang ditetapkan ..confirm anak tersebut nangis.. kesian wehh...

keje...keje... keje...
hari2 kene marah... boleh dapat hypertension beb kalu lame2 gini.. dah lah kene tahan panas, tak boleh duduk, dapat plak guest mood tak bape nak baek.. hari2 kene maki.. b@!(*(t, Perempuan S@(!*, dan sebagainya.. kami attraction jaga rides and safety of all our guests..bukan tempat dimaki hamun..kami manusia biasa je ada maruah diri ..tapi kami lame2 boleh lali..yang paling sedih sekali... anak2 anda yang mendengar cacian dan kurang biadap nya ...malu kt mereka.. mereka kecik lagi.. time tue lah diorg akan download ape2 yang parents diorg buat.. kesian.. kecik2 di ajar cara maki orang.. what to do.. this is our asian culture not only for Malaysian wokey...

ada yang nak kami friendly.. insyAllah kami cuba buat sebaik yang mungkin tp kadang2 tue manusia bese byk kekurangan... maklum lah... jaga rides panas, tak boleh duduk...kne 8 jam berdiri.. lepas tue dapat guest yang tak dengar arahan yang suke maki2... kadang2 terasa tension kt muka tue xdpt nk bendung. tapi apepun try wat terbaik untuk kepuasan hati guest...

pengalaman paling dasyat sekali bila guest telah membabikan staff aku,dan tidak ketinggalan aku dimaki hamun dengan kesat..dan sangat2 kesat... memang sentap... tp try cool..coz ramai guest memandang.. lagi tambah drama dia nk angkat tangan lempang aku.. sebab aku keep say sorry and try to answer all the issued.. tp memang betul lah.. pegi mane2 theme park kt dunia ni.. KANAK2 2 TAHUN LEBIH mane boleh naik roller coaster dragon yang beso tue.. hmmm... memang macam nak nangis ..tp tahan2..sabar2... mengucap banyak dan amik wuduk dengan sempurna...

ok... my tips nak datang legoland ni:

1. kene pakai kasut..pastikan anak2 anda pakai kasut.. nanti susah nak main rides..lagipun legoland besar banyak kene jalan kaki...sandal sangat tak sesuai..apetahlagi kasut tinggi..teramat tak digalakkan ok.

2. datang awal ok.. nnati tak payah nk beratur panjang sangat...

3. pakai topi.. cuaca Malaysia panas ok... jangan lupe bwk raincoat ..sekarang musim tengkujuh.. bukan musim salji mcm legoland lain ok..hehe

4. jangan paksa anak naik ride yang diorg tak berani naik... kesian dia... penah ade kes sampai pengsan budak tue lepas naik roller coaster.. dan ade yang nangis sampai kaku.huhuhu

5. tolong baca arahan dan ukur ketinggian anak sebelum naik.. nnti kalu tak ukur pastu beratur sampai station tp tak lepas nak naik jangan marah..hhuhu..

6. kalu nak luahkan tidak puas hati sila terus kepada team lead @ supervisor yg ada...kami sedia membantu..tp kalu nk maki hamun sila jangan biar anak dengar.. tidak sesuai anak2 di ajar cara memaki hamun.. apepun kita boleh berbincang...(^_^)

overall we still baby baru beberapa bulan je.. kami pun sangat perlu pandangan anda...insyAllah kami cuba improve service kami..staff2 kami pun perlu banyak belajar untuk memberi service terbaik..

keutamaan kami kepada kanak2... selari dengan slogan make someone a hero today.!!!

p/s: Memang rides kami tak xtrem macam USS mahupun genting..sebab kami fokus family dan kanak2. (^_^)


 wassalam...
post signature