29 August 2009

~tetttt~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 8/29/2009 12:04:00 AM 2 PeMbErI IdeA Links to this post
mungkin agak sukar untuk difahami
atau disedari


i
t's the words we don't say that mean the most.
yeah damn right!

8 tanda aku suka kamu:

= bila aku bercerita tentang masalah aku pada kamu, dan berharap kamu menenangkan aku dengan kata-kata semangat

=bila aku tak jemu melayan sms kamu dari pagi sampai petang tanpa henti biarpun ketika itu aku sedang bergembira bersama teman-teman.

=bila aku bertanya "bila eh kita boleh jumpa?"
(dengan harapan kamu akan kata "jom, weekend ni!")

= bila aku kata take care, sebab golongan tertentu saja akan dapat ucapan seperti itu.

=bila aku sanggup temankan kamu bersembang biarpun sehingga ke subuh.

=bila aku tetap sms kamu, biarpun sms sebelumnya tak berjawab.

=bila aku berkongsi lagu kegemaran aku dengan kamu, dan berharap kamu akan terkenang aku bila dengar lagu itu.

= dan bila aku mula tanya tentang keluarga kamu, itu juga tanda aku memang suka kamu.

aku tak mampu. tak terluah.

memang susah nak cakap "aku suka kamu."


28 August 2009

~tup tap~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 8/28/2009 02:05:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

aku xtau nk tulis ape ni... sblum tulis ade je kat kapla ni...tp biler dh dok tul2 dpn laptop ni..eah... hilang dh...ishk2.... pelupa btul minah ni kn2? xpe..slow2... lately ni ..adei..aku pun xtau nk cakap ape dh...huhuh... agak serabut kepala aku ni hah... mcm2 yang perlu aku wat...yep... agak headache aku pada waktu itu...sukar utk berfikir scara waras...huh... xpe2... relax je dlu..arghh... tp.... adei... beb...tak tau dah ni...

hmm.... ari ni aku blik ikut jalan jauh...saje je... melayan perasaan sambil berjalan ke kolej... mcm2 bermain dlm kotak fkiran aku ni ... aku ske atau tak aku terpaksa terima... dingin je rase... enthlah taktau mane hujung dan mana pangkal... aku blur... aku xtau... ape yang telah berlaku...terasa kehilangan sebentar... pending... tiba2 terasa sgt takut...sangat sejuk...dan yang penting sangat2 risau...aku pun tak tau ape yg akan berlaku selepas ni...

...~sgt sweet~....

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 8/28/2009 12:57:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
aku sangat tersentuh dengan kata2 si penulis. dan, aku nak share dengan kamu semua. :)

"Dear Soulmate,

I do not know who you are, or where or when we will meet, but I do hope it is soon..

I pray that when we meet and fall in love, you will love me, for me, and not hope for someone who is thinner or prettier. I hope you won't compare me to girls who may have brighter smiles. I hope that you will make me laugh, take care of me if I get sick, and be trustworthy.

I hope you will remember that I prefer roses than daisies, and that my favourite is blue and not pink. Please know that my eyes aren't brown, but they're black.

Please know that I might be too shy to stare you from eye to eye, but please don't be afraid to stare at me. I won't slap you or push you away. When we go on a date, please don't be stress about where to take me; what's important is that I'll be with you.

If I cry, please know it isn't because of you, just hold me close, and I'll heal quickly. And, if it is because of you, I'll heal just the same.

Please tell me if anything I do bothers you, or if something just doesn't sit right.I would like you to always be honest with me. If Ihave a bad day, I hope you will shower me with confidence and smile.

I hope you don't think that I'm asking too much of you. I hope you understand that I'm a little bit nervous and very scared. I wish I could tell you how or when we will meet, and if we will be in love forever. Every relationship is a new game of cards, and ... .. I've never been good at cards. But I will try my best to be kind and love you dearly for all that you are, without expecting too much from you. Thank you for listening; this all that I ask..."

27 August 2009

~sesuatu~ (^_^)

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 8/27/2009 08:12:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
alhamdulillah...sudah 6 hari kita berpuasa... dalam bulan yang mulia ini banyak perlu aku tempuhi... yup... halangan mematangkan fikiran.. supaya kita lebih bersedia dihari-hari mendatang..

matang...aku ingin mematangkan cara aku berfikir.. kalu boleh tak mau jadi sesuatu pekara yang kecil menjadi complicated... dan yang paling penting tidak perlu berfikir seperti kebudak-budakan.. tidak mau terlalu mengikut hati..bak kata pepatah ikut hati mati,ikut rasa binasa... aku mau bahagia..bahagia dgn perjalanan hidup ku..walaupun kadang-kadang langit tidak selalunya cerah... aku kena redha ketentuanNYA...

aku tau bukan senang nak jadi matang ... tp aku yakin..aku boleh..aku mahu matang dalam berfikir....




26 August 2009

~perihal kampus~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 8/26/2009 03:43:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

slamat berpuasa semua... hehehe... kalu boleh aku xmoh sedih2 ni...aku nk happy je..itu pun kalu diizin oleh ALLAH s.w.t..hehehe... aku nak ignore ape yg leh wat aku sedih,marah,bengang ...biarlah mereka mengata,mengumpat ke hape ke... yg penting jangan melampau ok... nak mengata??..teruskanlah.... aku mls nk layan... cakap2 blakang? ahahaha.... cakap lah sampai puas biar sampai hendak terkoyak mulut.... aku malas nak kisah..hanya mereka berfikiran cetek dan perangai yang mengalahkan budak2 hingusan je akan buat begitu...teruskanlah... satu je... jangan melampau sangat..kerana setiap kesabaran dan batasnya... heheheh...weeeee

sekarang aku nk fokus ape yg patut aku buat..erm.. bila disenarai pjgnkan aku dapat rasanya wow!! busy nya aku ni.. tp kalu kita berikan sepenuh komitmen insyAllah..segala nya berjalan dengan lancar..jom..checklist my task...
  1. bel 422-finding=3/9
  2. mat 522-maple=3/9
  3. phi 415-term paper =1/9
  4. mat 523-matlab=14/9
  5. ctu553-13 mei dan implikasinya terhadap orang melayu=10/9
  6. eco415-case study=lps raya
  7. test 2 mat523-11/9
InsyAllah...

~my new playlist~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 8/26/2009 06:53:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
1-dewa-munajat cinta
2-taufik batisah-kepadanya
3-sasuka-terbangkan aku
4-agnes monica-teruskanlah
5-bliz -mimpi yang mati
6-ungu-tercipta untukku
7-Raihan-kasih sayang
8-qiara-hanya padamu
9-brainstewz-twinkle away
10-estrella-ternyata


22 August 2009

~selamat menyambut Ramadhan ~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 8/22/2009 06:43:00 PM 1 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

hari ni 1st day puasa... masa entry ini tertulis aku dpt bayangkan keadaan kt rumah aku skrg.. mesti ramai yang ade kt uma mak kn... adik-beradik ku mesti ade skali n maybe tidak ketinggalan family busu n makde.. huhuh.. aku kt sini sorg2 je dari mula bersahur sampai lh lagi 20 minit nk berbuka ni...still sorg2.. erm.. pg td ade rase xkeseorgan coz ade org teman kan dari jauh.. huhuhu..thanks dude...

hari ni tak byk aktiviti yang aku wat... dr pg sampai ke ptg aku dok dpn lappy ku ..dan diselang-selikan dgn ke toilet n solat .... huhuh.. boring kan... nak nangis?hmmmm dh beso kot.... nak sedih tue ade lah..tp cam mls nk layan kn sgt..ye ar.. nti lagi teruk..better camni..x sedih sgt.. xgembira sgt... biasa2 je...

aku amat berharap agar bulan Ramadhan kali ini penuh bermakna..agar dpt aku tempuhi dgn sempurna insyAllah ..huhuh..

~selamat menyambut Ramadhan n slamat berbuka puasa~

20 August 2009

~kesengalan~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 8/20/2009 05:56:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

ari ni aku cam blur2 n kabut semacam..hahah..cuak nk test algebra agaknyer... huhu..risau ..bleh wat x nih..huhu.. ape2 bende dh lps... skrg ni aku serah kepadaNya..kerana DIA lebih tahu...

ari ni aku byk merepek dlm kelas ..hahahha.. entah lh...dlm kelas hubungan etnik td ustaz tanya... penjajah tanam ape dlm masyarat kita? aku dengan x sedar tercakap getah!!! adei... ape da... riuh satu kelas ..adei.. malunyer..mula2 nk bgtau org sebelah je..tp terckp kuat...huhuh..

pastu plak..aku tertgl kad matrix...agaknye dh jodoh terjumpe sorg staff yg ske saman sbab x pkai kad matrix..dgn nada cam nk gertak dia tanye aku "awk ad bwk kad matrix x? bleh pakai x? " aku pun blur2..ade2..padahal xde....adei..cuak2...pastu bleh plak dia lepak btul2 dpn klas aku..ayu dh miskol suh pi jumpe lect nk bincang psl presentation DE..dgn gaya cam pencuri aku kuar kelas sorok2...adei.takut dilihat staff tue..huhuhu sengal seh...

pagi td aku dok sarapan dgn mmber aku... tgh2 dok sarap.. dia kata aku cam lonely...slalu sorg2..mcm xde kwn sgt..cam ketara sgt..beza sha dlu dgn sha skrg..cam kabut..ske dok sorg2...byk termenung... pastu cam kesian kat aku...huhuh..beb seriously aku terharu seh..coz dia care psl aku... huhuh..actually aku mmg rasa sgt sunyi...yup... ape yg dia teka tue btul.. alhamdulillah skrg ni dlm life campus aku ade zul,ayu n nasrul je...aku dh mcm xde sape2 lagi dh.. aku byk abiskn masa aku dgn diorg selain melayan study n xment cam gunung everest tue... aku x havoc cam kat segamat dulu..seriously i'm totally different...x giler2 cam dlu..ade je plan aku nk sakat n kene kn anak dara org.. mmg seronok coz ade nisa,yong,nas,firah,ekyn,fizah n sue.... tp sumer dh xd.. firah n nas dh lain course mmg jarang jumpa ar..huhuhu... rindu saat2 dlu...camne pun aku kne biasekn diri kn2..SHARIMA BOLEH!!!huhuh...

skrg ni aku cam agak stress.. n slalu nmpk serius hurm... n paling x best aku cpt moody..huhu. .aku xseceria sperti dlu...aku nk sha yg dlu...ceria..ske gelak2..nmpk tenang..rajin g klas.. ske wat note.. rajin study... MANE SHA YG DULU... maybe aku dh biasa ade org kt sekeliling aku..biler dh xde..aku cam ilang arah...blur...huhuhuh




~DOA SEORANG KEKASIH~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 8/20/2009 12:57:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Oh Tuhan, seandainya telah Kau catatkan
Dia milikku, tercipta untuk diriku
Satukanlah hatinya dengan hatiku
Titipkanlah kebahagiaan

Ya Allah, ku mohon
Apa yang telah Kau takdirkan
Ku harap dia adalah yang terbaik buatku
Kerana Engkau tahu segala isi hatiku
Pelihara daku dari kemurkaanMu

Ya Tuhanku, yang Maha Pemurah
Beri kekuatan jua harapan
Membina diri yang lesu tak bermaya
Semaikan setulus kasih di jiwa

Ku pasrah kepadaMu
Kurniakanlah aku
Pasangan yang beriman
Bisa menemani aku
Supaya ku dan dia
Dapat melayar bahtera
Ke muara cinta yang Engkau redhai

Ya Tuhanku, yang Maha Pengasih
Engkau sahaja pemeliharaku
Dengarkan rintihan hambaMu ini
Jangan Engkau biarkan ku sendiri

Agarku bisa bahagia
Walau tanpa bersamanya
Gantikanlah yang hilang
Tumbuhkan yang telah patah
Ku inginkan bahagia
Di dunia dan akhirat
PadaMu Tuhan ku mohon segala

19 August 2009

hepi besday gurl!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 8/19/2009 10:40:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...

alhamdulillah aku amat bersyukur kerana masih lagi bernafas dimuka bumi ini... selama 21tahun aku telah banyak pahit manis aku lalui...erm.. nama pun kehidupan kan...hhuhu... mesti lah ade cabaran dan dugaan ... ape2 pun aku berbangga aku telah jadi dewasa sekarang...aku kne berlatih jadi seorang wanita..yup i'm big girl right now!!

rasa2nya besday kali ni..sungguh bermakna bagi aku... rasa cam seronok sgt...walaupun test DE agak mengugat gumbira ku..tapi life must goes on rite?? yup2..huhuhu... tiba2 aku rindu saat2 myambung besday together dgn mmber2 yg lahir bulan ogos masa kt segamat dulu..seronok sgt... kenangan hanya tinggal kenangan...

besday kali ini aku sambut besday dengan my friend..yup dgn ayu n zul...agak sunyi ..tp alhamdulillah ..mereka ingat besday aku..walaupun x semeriah dlu... aku bersyukur mereka ade... thanks beb!!! yang paling x bleh lupe aku celebrate my besday with someone...first time aku clbrate with guy..hohoho... i really appreciate that... yg lately ni banyak melayan kepala n kejiwangan aku yg tiba2 ade ni..sorry2..

21tahun .... dah besar dh ni... mak tanye gak..do u have boyfriend? opps... hahhaah... erm.. blum lagi... byk bende dalam kepala aku.. study...family...friends... mmg aku x nafikan aku ade ske kt someone...tp aku biarkan je dulu.. coz bg aku kalu ade jodoh ade lah.... lagipun kami baru brkawan..rasa nya agak terlalu awal..kan2...hurm...blum tiba masa nya agi...

ape pun thanks kat korg yg wish besday aku ....weeeeeeeee luv u all

14 August 2009

~CarTa Mp3 AkU~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 8/14/2009 11:59:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
  1. bliz-mimpi yang mati
  2. liyana-especially for you
  3. brainstewz-twinkle away
  4. git fresh-blow a kiss
  5. joanna & co-lutsinar
  6. saskua-terbangkan aku ke bulan
  7. Yusof Islam- I look I see
  8. Zee Avi-kantoi
  9. stiff dylans-ever fallen I love
  10. Rihanna ft Neyo-Hate I love You

Estranged-ketika itu

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 8/14/2009 11:50:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post

Sedih mulanya
Jikalau kamu tiada lagi di sisi
Wujud bezanya
Keadaan itu bertukar akhirnya
Sunyinya rasa
Yang sebenarnya di sini engkau tiada
Senangnya rasa
Mengingati masa dia ada bersama

Cerminkan aku ketika ini
Yang kaku setelah pecah

Ketika ini kurasa kehilanganmu
Ku mahu imbasi keadaan itu
Ketika ini ku rasa kehilanganmu
Ku mahu ingati keadaan itu lagi

Senangkah engkau
Sekiranya tiada aku jelma

Kuatkah kamu
Kalau tiada menunjukkan arah
Berdirilah kau
Agar yang disebelah kamu bantu
Sedihnya rasa
Hatiku mengundang masa kau masih ada

Cerminkan aku ketika ini
Yang kaku setelah pecah

Ketika ini kurasa kehilanganmu
Ku mahu imbasi keadaan itu
Ketika ini ku rasa kehilanganmu
Ku mahu ingati keadaan itu

Kelip terakhir
Buat mataku
Kita layari
Cakerawalamu

Hanya sunyi disisiku
Sehingga kita bertemu
Hanya suci ditanganku
Hingga kita bertemu

Ketika ini kurasa kehilanganmu
Ku mahu imbasi keadaan itu
Ketika ini ku rasa kehilanganmu
Ku mahu ingati keadaan itu lagi

~tersedar ~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 8/14/2009 12:47:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
alhamdulillah..segala kekusutan selama ini terjawab...aku pun xtau nape aku seberani tue.. hahah giler ar ko sha!! giler tegar... adei!!segan pun ade gak..tp biler pikir2 balik..ade sebab aku wat cam tue...aku xnk jd cam dlu...terbang setinggi-tingginya lpas tue kedebus jatuh ke bumi sakit dan perit hanya TUHAN yang tahu...

ditambah rasa serba-salah yang menebal dlm diri antara faktor yang perlu diambil kira... sebenarnya aku dh lame x rase cam tue..sbab tue agak blur2... ditambah kan pula rase ego giler tebal yg konon nya slalu barkata "lantak p" "buang masa je beb" "x bosan ke beb" "byk bende nk wat.. mls nk layan ar"...tp skrg ....nah amik ko sharima!!! seriously sebelum ni aku x prasan what is going on here... tp setelah di asak dgn segala pertanyaan (dh mcm kaunter pertanyaan nih) oleh mereka.. terfikir gak aku..WHAT IS GOING ON HERE!!! kenapa ini...kenapa itu... apsal bleh camni? setelah mengambil kira segala aspek berikut.. aku pun wat some research... mula2 dh dpt jawapan itu... setelah secara tidak sengaja nya aku terpandang sesuatu...opps!!adei..relax dlu..cool2..

skrg sumer terjawab...and i'm feel sorry coz "ter.." hurm... coz aku tau n x lbh drpd itu....

12 August 2009

~tak tahu~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 8/12/2009 07:42:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
erm.. aku tak tau tulis ape sebenarnya ni.. byk bende dalam kepala aku...just nk tup tap kt keyboard ni je..tp biler bukak blog terus ilang dari ingatan ...ceh..ape da....huhuh

erm...k lah aku nk citer sikit ni... kadang2 kita sendiri tak tau ape yang kita nak... ape kita nak buat... yang ade hanya "entah","tak tau" erm... tapi sampai biler still guna perkataan2 tersebut....dan masih biar kan diri kita dalam dilemma.. hurm... tapi camne nk elak kn guna perkataan2 tue?? arghhh.. "arghh malas ar nak layan"...tp member aku kata... sampai nak ignore bende2 camni? sampai nk take time? sampai biler nk biarkan je? dari dulu sampai sekarang x penah nk berubah... n paling dekat skali...sampai biler nk jadi hipokrit? tipu diri sendiri..

pijak lah dlam dunia realiti..jgn biar kan ia jadi illusi atau fantasi... nnti akan makan diri...

hurm..tp bersediakah aku???

10 August 2009

~isnin yang memenatkan~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 8/10/2009 07:48:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam..

huhuhu... isnin bagi aku adalah hari yang penuh dugaan n cabaran...kelas yang mmg penuh yang teramat penuh dan meletihkan...huhuh..pagi yang x bape nk indah disusuli dengan kelewatan aku ke kelas ...aku terpaksa menapak ke kelas...hurm.. penat sgt2... sampai je kt kelas..alhamdulillah lecture aku blum sampai agi.. tercunggap2 gak ar..huhuhu..tue ar padan muka sape suh tdo lambat smlm..dh tue merepek bukan2...nah amik ko sharima..hahahah....ceh... huhuhuh... biler dh penat blajo pun entah hape2...sengal2 je aku solve kan maths problem td..huhu...

pastu bleh plak lupe bwk duit nk pi beli mknan..ceh..you are so clumsy lah cik sharima oiiii... huhuhu.. lps tue aku terus pulang kt bilik tanpa mmbeli makanan utk lunch pd hari ni... dan aku tertdo kelaparan adei.. nk pinjam duit mmber segan plak..adei...xpe2..sandwich ade lg... hahaha..alhamdulillah xde lah kebulur aku hari ni..hahah...pastu aku p minum air glukos utk topup tenaga... sape suh malu skrg nah amik ko!!! tanggung sendiri ar cik sharima!!!hhahah..giler ar... hurm.. pastu rushing pi blok cempaka adei skali lagi dugaan..aku terlupa bwk botol air... giler pelupa minah nih ..ape nk jadi agak nya!!!kepenatan + haus +panas=aku yang keletihan!!! aku btul mgantuk dlm kelas bel td..adei...nk kne ketuk agak nya ni!!

dh tue rushing plak gi fakulti aku tue...hurm... sampai2 je kelas sedang digunakan..huuhuh..giler ar penat...tak dpt nk duduk sakit kakiku!!! haha..cekal kan diri tue..kui2..utk menghilangkan rasa lapo+penat +sakit kaki aku pun start berbual dgn mmber2 ku..kira gosip jap ar..hahha..
dlm kelas plak aku cam blur..apsal slow sgt sore lecturer aku ari ni..hurm... cam mngantuk pun ade...biler lecturer aku kata"thats all for today"..dengan langkah yang cepat dan tangkasnya aku trus kemas2 barang2 nk terus blah dgn cepatnya...pi cari NASI!!! aku rindu padu mu!!!!

~SABTU YANG INDAH~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 8/10/2009 07:31:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
sekian lame aku hold post (lame ke??hhaha) akhirnya dpt publish gak heheheh...bukan ape..mase begitu mencemburi aku utk terus menekan keyboard lappy ku ni...heheh

kembali kepada tajuk diatas...erm... hari sabtu lps aku pi celebrate besday aku dgn sorang member ni... awal2 lagi aku dh bgun coz nk read note2 n hafal then wat tutorial ..hhhoho..coz aku tau lps balik sure xkn sentuh buku coz kepenatan yg amat..hohoh

byk tempat kami pi..rasenye x perlu mention kn kt sini..heheh... tp paling aku rase cam best sgt2.. mase dinner kt kg baru K.L..hohoho... 1st time aku mkn mengadap KLCC yg tersergam indah... mmg x dpt diucapkn dn kata2..maybe bg orang lain cam dh biasa...tp aku btul2 xcited... lantak pi ar org nk kate ape..jakun ke kekampungan dan sebagainya..peduli ape aku.. yg penting aku sungguh xcited masa mkn kt situ..terasa mau pi lagi...huhhu..thanks sgt2 kt mmber aku tue coz sudi bwk pi mkn kt situ hehehe....

06 August 2009

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 8/06/2009 07:20:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam
aku cam pnah wat tag ni..tapi xpelah..heheh.. baiklah Ms DEmon... Aku isi kan gak utk ko hahahha...<---blanja mcd dulu ea...hahha

SOALAN 1: 7 fakta tentang diri anda.

-Ske tgk bende2 gajet especially model notebook and PDA..
-Hidup aku simple tp penuh bermakna... lebih2 lagi ada family dan sahabat2 sejiwa yg selalu berada di sisi..
-Aku seorg yg sensitif , nampak jer brutal tp jiwa ku sungguh comey... x bleh tgk org nangis n for sure aku akan turut mengalirkan air mata...
-Rimas dgn keadaan yg terlalu bersepah + sempit..
-Indie music tak kisah genre ape pun tp tidak kepada metal n screamor(pening seh)
-McD... i'm love it... lagi pun byk memory psl McD..especially McD alamanda
-Aku bile in love... he always in mind n heart...

sebnarnya banyak agi..mane ckup 7 je...letak ar 20 ke hahah

SOALAN 2: Zaman persekolahan anda.

2(a) 5 tabiat buruk anda waktu sek.ren
- ske dtg lambat ..heheh,, umah dgn skolah dkat giler..
-malas giler nk study ... ske main2... hahahh...(protes)
-ske kaco sorg mamat cina nie... hahha... coz dia ni diam je kalu kaco dia...
-penah ade krisis dgn cikgu BM tp skjap je...
-x bleh dok senyap2 dlm kelas...aku mesti nk bergerak ke mane2... hahhaha ske wat "lawatan" ke kelas2...n tgk org belajar...

p/s: honestly... aku x ske msuk skolah tue n aku terseksa kt skolah tue... so, aku byk memberontak...

(b) 3 fav. subject with reason

-sejarah!!!!!!! perghh..aku ske giler subject ni seh.... walaupun ramai geng2 aku xske... tp aku lah org paling bersemangat time kelas sejarah.. bg aku sejarah adalah unik n mcm novel...hhhohoho

-fizik!!! walaupun x perform baik dlm spm, tp aku still kate yg aku ske fizik...!!!! aku ske xperiment fizik coz mcm logik jer...lgi pun kami kn ade PAPA FIZIK!!!

-biologi... cikgu best..pastu cam leh tgk bende2 pelik n sel2 yang mmg cantik... hehe.aku mmg hepi masuk kelas tersebut..

(c) 3 non fav. subject with reason too

- erm... kimia!! kecut perut biler masuk klas ... cikgu aku time tue garang seh.. serius jer... huhuhu risau aku... aku pernah je kene marah ... tp aku tau cikgu kimia aku seorg yg baik hati...

-add math ..ahhaha cam pelik kan kalu aku kate aku xske subject ni coz skrg aku tgh wat degree in math management...tp dlu mmg xske ..mls btul nk wat lthn ke hape ke... bising gak cikgu aku biler dpt murid yg mls camni..kehkeh
.
-PJK..hahhah.. aku paling mls nk bersukan dlu.. coz mls nk bwak baju sukan n tukar baju sukan...hahha.. lps bersukan sure bdan berpeluh n terus2 baju skolah ku berbau n aku akn x selesa sepjg hari ...

SOALAN 3: Tentang anda.

(a) menarik pada kamu

menarik????? erm....well nothing interesting about me.. I'm just a gurl who luv to be myself..

(b) x leh hidup tanpa??

of course my the most lovely n caring family... for the future i think the person that i call him as my husband ahaks...

(c) if mlm b4 tidur spe yg anda hubungi??

"Mr.N"

adakah aku sedang stress??

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 8/06/2009 12:22:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
mcm2 berlaku dalam dua hari ini... huhu..penuh dugaan dan aku sering mengira waktu bilakah segalanya akan berakhir... aku penat dan sangat penat... tertunda segalanya hingga terlepas pandang sesuatu yang amat berkaitan dengan kehadiran aku di menara gading ini ...berkejaran kesana kemari... penah terdetik dihati "arghh lantak ar " tapi aku tak boleh camtue.. what goes around comes around... tapi siapa nak bersama-sama memikul beban di bahu..sama-sama berkongsi duka ??? siapa yang nk memberi nasihat ,semangat dan harapan... segala sendiri..

adakah aku bersalah? kerana menanggung semua itu? hmmm... sering menjaga hati orang tapi hati sendiri merana... teruk kah aku berfikir sebegitu... aku hanya manusia biasa jadi aku bukan seorang terlalu baik orangnya...aku tidak akan jadi sempurna ..kerana aku hambaNya... yang terlalu kerdil ..terasa kecil disisiNya... aku redha..aku pasrah...kerana apa yang berlaku dalam 2 hari yang lalu memberi seribu satu pengajaran kepada aku..

"YA ALLAH... KUATKAN HATI , BERIKAN LAH PETUNJUK KEPADA HAMBAMU INI "

wassalam

03 August 2009

~tak terkata~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 8/03/2009 09:46:00 PM 2 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
hmmm...ape yg tak terkata ea...hahha... sebenarnya banyak benda yang ligat bermain dalam minda galaksi aku ni... nak tulis tapi tak tertulis... kadang kala sikap terlalu penting diri sendiri mmg menyusahkan orang.. tak kisah lah dalam ape je situasi sekarang ni... aku tak mention sapa2 coz biarlah ianya jadi secara general.. aku pun bukan nya baik sgt.. tapi at least jangan lah terlalu penting kan diri... boleh menyusahkan orang kot

yang paling kelakar(sbnarnya tak pun) pepatah orang dulu2 "seperti kacang lupa kan kulit" masih relevan agi... yup... situasi ni kerap berlaku depan mata aku ... nk tergelak pun ade... tapi nak wat camne dh diri masing2.. tegur salah kot2 dicop "cam baik sgt ar ko ni sha" tak tegur pun salah yelah sedikit sebanyak boleh buat ade2 mata2 dan hati yg jelik memandang ....malas ari nk dgr bende yang same..buhsan.. cam dh xde keje lain agaknya...

hmmm..ntah ape2 aku bebel ni...k nk sambung study huhuhu



02 August 2009

~sunyi~

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 8/02/2009 09:58:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
hahah..sebenarnya aku xtau nape aku pilih tajuk ni...huhhu.. cam pelik kan... tapi itulah..bende yg terlintas kt fikiran aku... kadang2 bila kita nk lari dari sesuatu dan kalu boleh nak jauh dari sesuatu tapi ia makin dekat dengan kita... semakin ikut jejak langkah kita... tapi lain pulak kalu kita teringin sgt sesuatu tp kita susah nk dapatkan nya.. sampai bermandi peluh n mengalir air mata dan sembab di bahagian mata... ape pun aku kne anggap bende2 tue satu dugaan cabaran ..dan yang paling penting kita kne sentiasa berdoa kepada NYA... kerana Dia lebih mengetahui....

ape pun yang terjadi disekeliling kita ... ade tertulis di dalam Al-Quran dalam surah al-Baqarah ayat 216 yg bermaksud:"boleh jadi kamu membenci sesuatu ,padahal ia amat baik bagimu,dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu sesuatu ,padahal ia amat buruk bagi mu;Allah mengetahui ,sedang kamu tidak mengetahui"

ape pun kita kene redha dengan ketentuan Nya...
"Ya Allah kuat kan hati ku.. tabahkan diriku menempuhi segala dugaan yang mendatang.Permudahkan lah segala urusan ku.."

01 August 2009

mid term...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 8/01/2009 09:10:00 PM 4 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
cuti mid semester break ni yg paling x best... huhuhu... coz nnti cuti raya cume tgl 3 hari je..huhu..xbest2... pastu plak byk bende tangguh... xpsl2 minggu dpn aku ade byk test..huhu..ni sumer gara2 H1N1 yg kian menular ...huhu...

aku,zul n fira brtiga adalh diantara penghuni kolej yg pulang ke kolej lbih awal.. ape2 pun kami redha ketentuanNya..huhu... ptg td kami bertiga sempat ke bdr shah alam berjalan2 coz ade book fair kt pkns... byk buku2 jual pada harga yg murah.. lebih2 lagi buku kanak2..tiba2 aku teringat kt anak2 sedara aku ... kan best leh beli buku2 ni kt diorg...tp biler lagi aku nak balik mlk kn2?? hhuh.. xpelah kalu ade rezeki kt mlk aku belikan buku untk diorg... aku terpandang kat atas stage... mcm knl tapi xsure sape.. maklumlah rabun jauh n mls nk pkai cermin mata..huhuh.. prof muhd kamil sedang memberi ceramah ..hhuhuh... best seh...kami bertiga khusyuk mendengar ceramah sehingga abis..byk input yg kami dpt... fira sempat ambil autograph prof.. aku mmg follow blog prof n bli buku hasil tulisan beliau seperti travelog haji mengubah sempadan iman dan travelog dakwah...hhuhu..

slps tue kami pun bergrak ke sacc mall utk mencari barang2 keperluan kt giant... aku berhenti kt kiosk cupcake..wah cantik seh..huhuhu.. teringin gak tp cam syg nk makan plak..then kami ke giordano beli brg disitu n tidak ketinggal kedai paling best..iaitu Andai Diri Ini Disayangi Apa Salahnya..atau dipendekkan ADIDAS... hahah.. beli2 brang2 kt situ n lepak kt big apple donuts jap n makan our fava donut which is ALIEN n HAIWAII FIVE!!! sdap seh... hehee...

bahagia betul hari ni... heheh.. tp note x bis buat agi...adei!!!

if you're not the one

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 8/01/2009 08:53:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
salam...
entah nape tba2 aku tersuke lagu ni...giler jiwang seh..padahal lagu ni dh lame kot... pelik2... smakin hari smakin pelik ....adei....ape2 pun aku still ske lagu ni..heheh

If you're not the one then why does my soul feel glad today?
If you're not the one then why does my hand fit yours this way?
If you are not mine then why does your heart return my call?
If you are not mine would I have the strength to stand at all?

I never know what the future brings
But I know you're here with me now
We'll make it through
And I hope you are the one I share my life with

I don't wanna run away but I can't take it, I don't understand
If I'm not made for you then why does my heart tell me that I am?
Is there any way that I can stay in your arms?

If I don't need you then why am I crying on my bed?
If I don't need you then why does your name resound in my head?
If you're not for me then why does this distance maim my life?
If you're not for me then why do I dream of you as my wife?

I don't know why you're so far away
But I know that this **much** is true
We'll make it through
And I hope you are the one I share my life with
And I wish that you could be the one I die with
And I'm praying you're the one I build my home with
I hope I love you all my life

I don't wanna run away but I can't take it, I don't understand
If I'm not made for you then why does my heart tell me that I am
Is there any way that I can stay in your arms?

'Cause I miss you, body and soul so strong that it takes my breath away
And I breathe you into my heart and pray for the strength to stand today
'Cause I love you, whether it's wrong or right
And though I can't be with you tonight
You know my heart is by your side

I don’t wanna run away but I can’t take it, I don’t understand
If I’m not made for you then why does my heart tell me that I am
Is there any way that I can stay in your arms?