31 March 2011

start over again...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 3/31/2011 01:15:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post


assalamualaikum...
it's really hard n sangat sukar untuk ditelan ... pahit sungguh... terasa perit ... namun... akan ku gagahi jua... wake up sha... please... big girl don't ever cry!!! and now... me ... is alone... lonely... finally... after 1 year 9 month... it's over... now it's really over.... well done miss F.A!!! ko mesti suke gile... puas hati ko skrg??? damn u!!! bertepuk tgn lah ko !!!!! aku xtau ape ko nak sebenarnya...sesungguhnya... aku teraniaya...... Ya Allah, berikan lah hambaMU  ini kekuatan untuk menempuh segalanya....
post signature

30 March 2011

it's happen...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 3/30/2011 10:27:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post

assalamualaikum....
finally benda yg aku nk elakkn kini betol2 terjadi... aku speechless... terasa sakit ... sakit sangat!! hanya Allah s.w.t  yang tahu... bertapa terasanya aku... bertapa sakitnya hati aku... it's really happen now... really... walaupun terasa pahit... tp apepun perlu ditelan sebaik nya... maybe ini bukan yang terbaek... it's really hard to me to make a better decision.. ... cry...cry... n again i'm crying again... what is going on here!!!
post signature

29 March 2011

dia semakin hampir...jeng2

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 3/29/2011 10:51:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post


assalamualaikum..
alhamdulillah .... masih berada dibumi NYA... semoga dipermudahkan segala urusan dunia dan akhirat... heheh... dupdapdupdap... berdegup jantung aku tengok final exam semakin mencemburi masa lagha aku ni..huhuhu... insyAllah ini adalah final exam yang terakhir aku dlm degree... hehe.. kalu ade rezeki apa salahnya sambung master kan2..(hajat besau neh) hehhe.. ape pun tengok rezeki... kalu ade rezeki aku sambung master insyAllah aku akan sambung... ok kembali kepada topik perbincangan tentang final exam ..huhuhu... kurang dari 21 hari lagi final exam akan menjelma... persiapan??? huhhuhu... macam less than 50% je... teruk kan2..huhu.. ape le nak jadi pada diriku ini... bersemangat lah wahai cik sharima oiii..!!1 work hard or get lost!!! menci2!!! byk giler project sana sini... tension tol... dengan final year project lagi... LI?? huhuh... blum ade tempat lagi..huhuhu... pelik tol aku nape lah diajak kebelakang LI ni... huhu.. start bulan 6 sudeh... menyusahkan student ar... ni kan dah last semester kot.... huhuhu.. beri lah kami peluang awalkan LI ini..huhuhu.. kebanyakkan company xnak amik student le... huhuhu... geram ar....

post signatureok2... cool sha... relax der... heheh.. ok2 aku bru je tamat kn khidmat aku sebagai tutor hehe... kejap je dh 3blun mengajar... macam pengalaman menarik, suka duka sumer bercampur..huhuu... susah nk pelajari karenah student yang pelbagai.. banyak menguji kesabaran... overall aku rase seronok mengajar..huhuhu... sedey plak tinggalkn jobs tue... tp aku ade misi aku sendiri ..aku kne focus project aku..study aku... huhu... ape2 pun aku berharap student dapat capai ape yang hendak dicapai.. semoga mereka berjaya dalam kehidupan masing2... aminnnn

22 March 2011

apakah???

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 3/22/2011 05:54:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
assalamualaikum....

alhamdulillah... aku masih bernafas...masih berkesempatan untuk melihat dunia.. walaupun kini dunia makin bergolak... apakah tanda2 tersebut?? bencana alam... perang sane sini... condition yg belah timur tsunami gempa bumi... rector nuclear rosak... kalu kita pandang ke belah barat..khususnya di asia barat... dok berperang sane sini... alhamdulillah... di sini masih selamat ..bersyukur... semoga kita tidak ditimpa malapetaka... cume di skrin tv sekarang sibuk tentang pilihanraya, politik... hope xde lah ape2 yg berlaku... xperlu rasenye merusuh... berpecah belah... mari lah same2 bersatu walaupun berlainan agama bangsa dan juga fahaman politik... biarlah gne politik matang... tidak perlu jd seperti kanak2... sumer yg boleh mengundi dh dewasa.. boleh berfikir ... pilih lah sesuatu yang baik untuk masa depan... bukn untk kite je tp untuk anak2 kita... generasi akan dtg... insyAllah...

17 March 2011

andai dia tahu....

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 3/17/2011 12:48:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu.Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.Andainya lelaki tahu..Apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.Andainya lelaki tahu..Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.Andai lelaki tahu..Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih mengangap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.Andai lelaki tahu..Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai.Andai lelaki tahu..Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksudkannya. Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.Andai lelaki tahu..Apabila perempuan menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut. Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.Andai lelaki tahu..Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda. Perempuan sukar untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.Andai lelaki tahu..Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda.

taken from FB...


16 March 2011

kosong....

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 3/16/2011 11:29:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...

nape ea tetiba aku tulis entry camtue??? haha... lantak ... ad yg tanye nape bile ad masalah je tulis kt sini... dan jawapan nya... blog aku lantak le... ad aku kisah?.. nk baca xbaca suke hati... xterkecil hati pun...<---lancang kn bila bersuara??? yep.. this is me... lancang n outspoken bile berkata2... 

emo?? yep memang ...nape ad masalah??  hahha... kadang2 malas nk pk org laen.. diri sendiri pun terkontang-kanting... boleh x jika aku terdetik..." it's not my problem" kurang asam kah ?? haha... entahle... mmg mcm agak selfish disitu... tp ape boleh wat...kdang2 kene gak jaga hati dan perasaan sendiri... asyik kene pijak je... jaga hati org sane sini..hati sendiri??? merana... stress .. tension... aku pun manusia gak... bukan malaikat ...i'm not perfect... perangai pun biase2 je... bukan nye baik sgt pun... 

kadang2 banyak benda xterluah... xtau nk share kt sape... just simpan sendiri... sakit perit... bengang ..telan le satu persatu... mmg kdang2 pahit ... tp nk buat camne... life must goes on... biler jatuh ... diri sendiri kene kuat kn semangat bangun merangkak..berjalan...berlari... sape yg nk tlg kalu bukan diri sendiri... so, be independent... xperlu rase nye nk selalu mengharapkan org... insyAllah jika diizinkan oleh NYA... kita boleh buat... just percaya diri sendri... yakin dgn diri... so, try berdikari....


02 March 2011

Auburn- perfect two

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 3/02/2011 01:04:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Verse1
You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain
And I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date
You can be the hero
And I can be your side kick
You can be the tear
That I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or u can be the sun when it shines in the mornin'

Don't know if I could ever be
Without you 'cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need
Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause you're the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two
We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/a/auburn/perfect_two.html ]
You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages
You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don't care as long as were together

Don't know if I could ever be
Without you 'cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need
Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two
We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

You know that I'll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can't live without ya
I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry
Hook
Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for u)
U take the both of us (of us)
And were the perfect two
Were the perfect two
Were the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two(yeah, yeah)





post signature