22 November 2012

What to do??

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 11/22/2012 12:57:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...

Rase2 ni lah tempat aku meluahkan ape2 yang susah ataupun malas nak simpan kt memory aku ni.. boleh senak... hehhee... ok kadang2 susah nak explain dengan orang.. orang tak kan faham.. kenapa nk compare kan Legoland dgn USS?? setiap theme park ada sasaran pengunjung... USS ad slogan mereka.. RIDE THE MOVIES... Legoland MAKE SOMEONE A HERO TODAY... nampak kan beza dia... bukan sahaja dari segi ayat tp maksud pun dh lain kan...

situasi 1st:

teruk lah Legoland ni... ride rosak je.. USS is better...

Better ke? same je.. hello aku pun bukan xpenah pegi USS tue ...BTW, aku pun bukan nye xtau history USS ni.. dh lah delay opening.. battlestar galactica human and cyclone pun prob je kn... siap tutup berbulan2... last visited( this year) pun still ade je yg prob blah3.. transformer pun prob je kn..

situasi 2nd:

apalah tak friendly staff kt Legoland ni..

actually ni same je kt USS pun ade gak problem ni.. besela pagi2 sume staff bersemangat.. bile dh petang sume mcm on off.. aku dh observe dh kt USS ..staff mereka pun tak senyum.. siap menguap besa lagi kat dalam control panel room...lagi satu.. USS mostly staff mereka berada dalam kawasan ride yang bertutup.. siap ada aircond lagi.. kalu nk compare dgn Legoland mmg xlah kn.. 8 JAM BERDIRI TAK BOLEH DUDUK, KEJE KAT TEMPAT PANAS DAN BAHANG, JAGA SAFETY dan MELAYAN guest mostly KANAK2...mmg penat giler.. kena kejar diorg, pastu siap kene langgar dengan kete sampai injured.. terjun dalam air.. rempuh sane sini.. handle kanak2 dgn org dewasa ni lain sgt2...

situasi 3rd:

haiya... leceh la sume xboleh naik hujan lah ketinggian dan umur x capai la.. byr tp xdapat main...hmmmm... 

harap maklum mostly rides kami outdoor.. mane2 theme park pun.. kalu hujan dh moderate.. roller coaster kene tutup.. BAHAYA untuk keselamatan guests.. lagi satu setiap rides ad restriction nye... dh mmg rides tue untuk kanak2 contoh royal joust kuda tue 4-12 tahun sahaja.. bukan suke2 nk letak gitu.. kami pun nak semua guest happy tp dh manufacturer yang decide umur yang sesuai dan mereka tau risiko yang ad kt rides yg mereka buat...even DOSH pun dh dtg untuk inspection.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

bukan aku nk kate Legoland ni bagus sangat.. just nk inform yang Legoland still baby belum sampai 3 bulan pun.. memang diakui kene banyak improment yang perlu dilakukan dengan segera.. setiap feedback guests are important... dan kami perlukan feedback guest untuk memantapkan park ni..

USS is different then Legoland... aku akui USS sgt best dan sesuai untuk umur mcm aku ni.. yang suke kan rides yang extreme macam yang USS.. Legoland more to kids and family ...btw,Staff diorg pun ok.. bese lah dh ptg mybe penat.. aku faham keje theme park bukan mudah mcm keje kt gomen ataupun keje dok opis sampai petang..


FOR YOUR INFORMATION

all rides at LEGO KINGDOM follow height requirement except for:
- ROYAL JOUST only 4-12 years old and above 92 cm rider can ride..

if u have kids start from 3 years old .. feel free to come to lego city first... LEGO CITY DESIGNed for kids 3 years old and above..

future information will be update soon



 wassalam...
post signature

16 November 2012

Legoland Malaysia,,,(^_^)

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 11/16/2012 02:06:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...

ok lame betul tak update blog ni.. ishk3... busy dengan keje yang sangat2 penat.. by the way, keje mane yg tak penat kan... hanya Allah s.w.t yang tahu bertapa hot n humid nya park ni..sampai kn perbezaan kulit yang sangat ketara... the most important is im B2B wokey... sempat ke nk putihkan kulit yang agak gelap ni?

keje..keje..keje..
AREA ku Lego Kingdom... ade 5 rides yg sesuai untuk kanak2 92cm and above ok...then pastikan kalu mahu naik kuda.. kene umur 4-12thn.. kesian gak tgk kids yg below 4 years old ni... bukan tak nk bagi.. tp dh manufacturer yg buat dia kate hanya sesuai untuk 4-12thn dan 92cm keatas je boleh naik... sebab mereka yang mencipta bende alah ini yg tau setiap risiko yang ade... kadang2 sedih tengok kids tak boleh naik tue.. nangis2 kot... memang rase sangat tak sampai hati..tapi ape boleh buat... dh tak boleh... just dapat advised parents bawa anak2 gi lego city yang penuh untuk kanak2 3 tahun keatas ok...

my advise... for those who bring their kids should go to lego city first ok (^_^).. jangan pegi belah lego technic dulu.. nanti nangis2 anak2 yang comel2 3tahun ni..huhu.. confirm parents takde mood gak nnti...

lego technic dan lego kingdom bahagian yang extrem yang ad roller coaster tue.. kalu anak 3 thn tak capai plak ketinggian yang ditetapkan ..confirm anak tersebut nangis.. kesian wehh...

keje...keje... keje...
hari2 kene marah... boleh dapat hypertension beb kalu lame2 gini.. dah lah kene tahan panas, tak boleh duduk, dapat plak guest mood tak bape nak baek.. hari2 kene maki.. b@!(*(t, Perempuan S@(!*, dan sebagainya.. kami attraction jaga rides and safety of all our guests..bukan tempat dimaki hamun..kami manusia biasa je ada maruah diri ..tapi kami lame2 boleh lali..yang paling sedih sekali... anak2 anda yang mendengar cacian dan kurang biadap nya ...malu kt mereka.. mereka kecik lagi.. time tue lah diorg akan download ape2 yang parents diorg buat.. kesian.. kecik2 di ajar cara maki orang.. what to do.. this is our asian culture not only for Malaysian wokey...

ada yang nak kami friendly.. insyAllah kami cuba buat sebaik yang mungkin tp kadang2 tue manusia bese byk kekurangan... maklum lah... jaga rides panas, tak boleh duduk...kne 8 jam berdiri.. lepas tue dapat guest yang tak dengar arahan yang suke maki2... kadang2 terasa tension kt muka tue xdpt nk bendung. tapi apepun try wat terbaik untuk kepuasan hati guest...

pengalaman paling dasyat sekali bila guest telah membabikan staff aku,dan tidak ketinggalan aku dimaki hamun dengan kesat..dan sangat2 kesat... memang sentap... tp try cool..coz ramai guest memandang.. lagi tambah drama dia nk angkat tangan lempang aku.. sebab aku keep say sorry and try to answer all the issued.. tp memang betul lah.. pegi mane2 theme park kt dunia ni.. KANAK2 2 TAHUN LEBIH mane boleh naik roller coaster dragon yang beso tue.. hmmm... memang macam nak nangis ..tp tahan2..sabar2... mengucap banyak dan amik wuduk dengan sempurna...

ok... my tips nak datang legoland ni:

1. kene pakai kasut..pastikan anak2 anda pakai kasut.. nanti susah nak main rides..lagipun legoland besar banyak kene jalan kaki...sandal sangat tak sesuai..apetahlagi kasut tinggi..teramat tak digalakkan ok.

2. datang awal ok.. nnati tak payah nk beratur panjang sangat...

3. pakai topi.. cuaca Malaysia panas ok... jangan lupe bwk raincoat ..sekarang musim tengkujuh.. bukan musim salji mcm legoland lain ok..hehe

4. jangan paksa anak naik ride yang diorg tak berani naik... kesian dia... penah ade kes sampai pengsan budak tue lepas naik roller coaster.. dan ade yang nangis sampai kaku.huhuhu

5. tolong baca arahan dan ukur ketinggian anak sebelum naik.. nnti kalu tak ukur pastu beratur sampai station tp tak lepas nak naik jangan marah..hhuhu..

6. kalu nak luahkan tidak puas hati sila terus kepada team lead @ supervisor yg ada...kami sedia membantu..tp kalu nk maki hamun sila jangan biar anak dengar.. tidak sesuai anak2 di ajar cara memaki hamun.. apepun kita boleh berbincang...(^_^)

overall we still baby baru beberapa bulan je.. kami pun sangat perlu pandangan anda...insyAllah kami cuba improve service kami..staff2 kami pun perlu banyak belajar untuk memberi service terbaik..

keutamaan kami kepada kanak2... selari dengan slogan make someone a hero today.!!!

p/s: Memang rides kami tak xtrem macam USS mahupun genting..sebab kami fokus family dan kanak2. (^_^)


 wassalam...
post signature

01 August 2012

Excited!!!

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 8/01/2012 03:16:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...

lame betul tak melepak kat blog ni.. berhabuk dh.. ishk2... hehehe... maaf le.. lately busy semacam.. dah keje life pun makin busy ... even puasa hari pertama pun xdpt nk balik Melaka... huhuhu tuntutan kerja perlu aku bertindak sebegitu cewahhh...

ok.. pada minggu lepas iaitu 26 august 2012.. pertama kali nye aku naik Dragon Apprentice... pada mula nya tak de niat pun nk naik ( bos ad) tapi bile nk cross the track sambil dengan sopan nye bg signal thumb down..aku pun mula melangkah.. tiba2... bos suh aku naik..aku mula geleng kepala tanda tak nak.. takut maaa.... aku kene gak naik.. uwaaa... mmg menangis weh.. terketar2.. dan aku disuruh naik benda alah tue untuk kali 2 oleh operator yag bertauliah.. nah amik ko bukan sekali tapi lima kali aku naik.. hahhaa... sampai sakit tekak menjerit.. wokey ni baru dragon apprentice belum the dragon ( naga dewasa yg extrem), project x(yang curam semacam) dan dino island( curam n confirm basah).... hehee... mmg nmpk boring kalu kite operate bende tue tanpa ade guest.. tp akan jd more exciting if there is guest dan yang penting kita kne cuba dulu baru kita akan tau best ke x ride ni.. so, don't judge book by it's cover ok? overall mmg best.... pada hari tersebut kami telah diberi peluang ride aquazone wave racer yang syok n korg akan basah kt sane... yang technic twister pun kalu di adjust kn kelajuan 80% above mau termuntah hahhha... kids power tower plak mmg best korg just tarik je tali tue n hold it sampai kt atas.. n korg akan nmpk bertapa luasnya Legoland ni.. tp nk view lagi cantik perlu lah naik observation tower....

can't wait for another ride... (^_^)

p/s: xsabar nk abis kn training untuk setiap ride... weeee....


 wassalam...

08 June 2012

Semangat bermain lego di Legoland

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 6/08/2012 05:00:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post

posted from Bloggeroid

Semangat2

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 6/08/2012 04:59:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum

Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar.. Sekarang ni tunggu jawapan.. Insyallah kalau ada rezeki dapat la keje kat jb..

Thanks to En Nunang sudi teman sy dan menjadi penjaga sy sepanjang minggu ni. Sentiasa bagi semangat tatkala diri ni rasa down sangat ..InsyAllah mudah-mudahan ada rezeki kita nanti..

Semoga Allah s.w.t permudahkan urusan kita di dunia dan akhirat..Amin.

posted from Bloggeroid

29 May 2012

Mari Membaca..(^_^)

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 5/29/2012 11:04:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...

alhamdulillah sempat gak masuk blog yang dah bersawang ni.. from now on i need to update my blog ... coz ada orang tue nak tau cerita2 fiancee dia ni...hehehe... walau jauh tapi dekat dalam hati dan dalam doa2 diri ini...alhamdulillah...

ok... masa bertunang dulu En. Nunang bagi banyak bahan ilmiah untuk menjadi santapan minda harian aku .. sampai sekarang belum habis baca lagi.. terasa macam terlebih excited sebab kalu boleh nk baca semua dalam masa yang sama... hmmmm.. boleh ke??? sekarang ni baca lompat sane ni.. bukan lompat terkinja2 tue... ni kejap baca buku Aku Terima Nikahnya pastu pi pulak Bisik2 Perkahwinan tak lupa juga Inspirasi Cinta Terhebat ... kalu weekend pulak selalunya selak 1 Hari 1 Resepi... wajib kan diri cuba resepi baru tiap minggu... kalu baca The Perfect Gift of Quiet Celebration With Love pulak.. terasa En. Nunang sedang berbisik2 kata yang indah2 terasa sebentar di awangan...hahaha... then the most important is reading Terjemahan Al-Quran everyday... alhamdulillah syukur pmberian En. Nunang..semuanya sangat berharga... insyAllah nanti kita boleh study buku2 ni same2 ea2..hehehe...

 wassalam...
post signature

My Convocation part 1

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 5/29/2012 10:42:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...

Walaupun konvo aku telah berlalu dengan jaya nya... tapi baru sekarang ni berkesempatan nak upload gambo2 ni..hehee... credit to my fiance for be an official photographer on my convocation... love you more..hehehee...














 wassalam...
post signature

14 May 2012

a story behind macaroon

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 5/14/2012 09:18:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post


Assalamualaikum... 

this is my first time having macaroon... so delicious..nyum2...hhehehe actually my fiance brought 3 pieces of macaroon from delifrance cafe Jusco tebrau city about RM3.50 each...(*_*) giler mahal kot...huhuhu.. so , i  told to my fiance this is our 1st and last time buy macaroon... tak mampu kot... (T_T) kalu nak buat sendiri memanjang je tak jadi kan.. susah nak wat macaroon ni..huhuhu... 

p/s: tapi kalu ada yang nak bagi boleh je..malah di alu-alukan...heehe

wassalam...

post signature

12 May 2012

i'm officially....

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 5/12/2012 07:29:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...

Alhamdulillah...now i'm officially someone Fiance ...
Thanks to all especially my beloved parents, family, my fiance, my fiance family and friends...

 Alhamdulillah it's going smoothly as we planned..
simple as we want..

Thank you Allah... 



next ...focus on our big day... insyAllah...

Ya Allah Ya Tuhan kami Yang Amat Mengasihani, limpahkanlah rahmat dan keampunanMu kepada kami. Kurniakanlah kami ketenangan, kebahagiaan dan jiwa yang tabah menghadapi setiap dugaan dan cubaan hidup lebih-lebih lagi di akhir zaman yang penuh pancaroba ini.

aminn..

 wassalam...
post signature

03 April 2012

me with my other half

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 4/03/2012 01:43:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...





 wassalam...
post signature

Fall Again

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 4/03/2012 01:14:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...
I am afraid i couldn't be someone perfect... i will my best to be your someone perfect ... there is so many obstacles that we need go through ... is not easy as we think.. bring this title may makes me feel mature ..

hati oh hati.. no need to be " gudah-gulana".. pray to Allah s.w.t ..hope everything going smoothly ... insyAllah

p/s: i want falling in love with you again and again... hope till my last breath ...Aminnnn

Feels like a fire that burns in my heart
Every single moment that we spend apart
I need you around for every day to start
I haven’t left you alone
There’s something about you, I stare in your eyes
And everything I’m looking for I seem to find
All this time away is killing me inside
I need your love in my life

I wanna spend time till it ends
I wanna fall in you again
Like we did when we first met
I wanna fall with you again

Ohhhh (etc.)

We fought in a battle, nobody one
And now we face a mountain to be overcome
You can’t turn away, the past is said and done
I need us to carry on

I wanna spend time till it ends
I wanna fall with you again
Like we did when we first met
I wanna fall with you again

la la la la la, whoa (etc.)

You’ll try everything you never thought would work before
When you live, when you love, and you give them your all
You can always give up some more
Baby nothing means anything unless you’re here to share with me
I can breathe, I can bleed, I can die in my sleep
Cause you’re always there in my dreams

I wanna spend time till it ends
I wanna fall with you again
Like we did when we first met
I wanna fall with you again

I wanna spend time till it ends 
I wanna fall with you again
Like we did when we first met
I wanna fall with you again

Ohh, la la la (etc.)

You again


 wassalam...
post signature

01 April 2012

I am poem

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 4/01/2012 10:03:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...

Alhamdulillah.. finally i  finished my GEMS .. i just want to share my poem .. i wrote this poem in business writing module.. it's really touch me inside.. when i read this poem ...i cry...

I am poem..
I am sick women
I wonder why you like me
I hear your voice inside my heart
I see your face around me
I want to be like others women
I am sick women
I pretend to do anything I want
I feel sad I can't do anything
I touch my tummy
I worry I can't be your perfect wife
I cry because I afraid
I am sick women
I understand who I am
I say Allah s.w.t always be with me
I dream I will happy entire of my life
I try to always be motivated person
I hope you always stay with me
I am sick women

 wassalam...
post signature

05 March 2012

MAAF...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 3/05/2012 09:55:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...

Baru ras nak mengadap PC ni.. huhuh.. kesibukan membuat aku terbatas aku melakukan segala yang aku buat selama ni... MINTA MAAF kepada semua.. jujur aku tak dapat nak puas hati semua pihak.. maaf aku kurang atau tidak dapat bersama kalian.. aku sangat busy dengan aktiviti GEMS ni..huhu.. aku tak tau nk explain kepada semua.. sekali lagi maaf..
wassalam...
post signature

03 March 2012

Kenapakah?

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 3/03/2012 03:44:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum

Kadang-kadang orang tak faham dan selalu salahkan orang atas apa yang berlaku.. Tapi mereka tak tahu mereka juga terlibat dengan kegagalan tersebut, kenapa perlu cakap belakang?? Kenapa tak all out?? Pastu buat kroni?? Pandai cakap dan salah kan orang je.. Apakah?? Aku penat dengan semua kata2 bingit dan aku tak kan memilih mane2 . Just do my jobs thats all

posted from Bloggeroid

02 March 2012

My life at SMM06B...GEMS

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 3/02/2012 12:41:00 AM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...

seribu kemaafan dipohon...semenjak aku berGEMS ni.. memang tak da masa nak update blog ni..apa tah lagi Facebook... really feel sorry to all.. handphone pun xde nak pegang sangat... huhuhu... my life is totally change during this GEMS... it is really tired and last week i have been to emergency.. huhuhu... everyday we need to stayed up until 2 a.m and wake up early every morning. i really need rest... huhuh.. i missed my family, hometown and also my friends..huhuhu... Even though this program is too pack but i really thankful to be here. i have learn more than i expected. currently i need to find out information for debate this Saturday. big thanks to my debate team for encourage me to debate in english. now i feel that i have increase in my confidence level and english. Everyday i need to speak in english.

pictures below are taken when we have sport days :-









Walkabout session..... at ITQAN MANAGEMENT SDN.BHD. :-




At Business Writing module:-




Product Launching at Harlok Cafe Hotel Seri Malaysia Mersing....








 After done our scene for corporate video:-

   

 wassalam...
post signature