27 October 2011

3 tahun 4 bulan...

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 10/27/2011 10:26:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...

sekejap je masa berlalu... dh 3tahun 4 bulan dah blog ni... mcm xpercaye je ni...hehehe.. banyak citer dari zaman diploma sampai degree..skrg ni pun tgl 1 sem je nk grad.. pasni blog ni makin meningkat usia... layout pun akan bertukar dari masa ke semasa ikot peredaran zaman... kalu boleh aku nk kekalkn blog ni sampai biler2... dh kira mcm dairy online r kn... hehhe.. bile tgk entry2 dulu2.. sampai tergelak2... mengimbau setiap kenangan dlu2.. mcm2 hal yang berlaku.. sedih, marah, bengang, gembira, bahagia.. semua ad ..

ape2 pun thanks kalian sudi singgah blog x seberapa  n byk merepek ni... sebab sumer nya adalah... CoReTaN BiAsA....(^_^)

 wassalam...
post signature

23 October 2011

bersyukur..

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 10/23/2011 08:18:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...

alhamdulillah..masih lagi di beri kesempatan menulis disini... tak semua dapat ape yang kite nk dalam dunia ni... tp kite kene bersyukur dgn ape yg kite ade... aku tau byk peluang aku terpaksa lepaskan disebabkan pelbagai faktor.. terutama nye faktor kesihatan... sihat tubuh badan adalah anugerah terhebat dan amat bereerti dripada NYA... anda2..anda2 diluar sane patut bersyukur dgn apa yang ade..

sebelum ni aku tersgt down bile ape yg aku nk xdpt... sedih yg amat ..alhamdulillah sumber pemberi semangat ad di sekeliling aku... aku patut bersyukur coz ad yang lebih teruk dripada aku... aku ske aktiviti lasak..tapi aku tau mustahil rasenye nk join sume tue.. aku tau batas aku...aku tak boleh terlalu pnat.. aku xboleh lakukan aktiviti yg mencabar...mcm bungee jump, roller coaster ,mixture n mcm2 lagi lah.. mmg terhad lah jugak.. paling aku risau kalu nk keje nnti.. coz ad company nk kene wat ujian kecergasan.. aku tau dari situ aku dh out da.. mmg fail kt situ.. tp insyAllah rezeki ad dimana2.. aku cube sedaya usaha wat yg terbaek utk kehidupan aku...

kebelakangan ni aktiviti aku agak terhad... ari2 kne telan ubat... penat n jemu pun ad.. tp aku kne kuat kne abiskn semua.. aku kne jadi mcm org yg normal di luar sane.. aku xnk bende ni jd alasan aku xboleh nk buat ape2... kalu x mcm nk teruskan kehidupan... belagak nothing happen is better... tp kne byk pantang n ubat kne jaga...

semoga Dia permudahkan urusan ku di akhirat dan dunia..aminnn
 wassalam...
post signature

19 October 2011

sekadar coretan

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 10/19/2011 09:09:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...

minggu ni byk betol keje kne wat kt office... nk analyze data2 yg banyak..huhuhu.. kering rasenye mate ni.. otak pun mcm mereng sikit..maaf ye kakak2 ku di JPB...hehhe... terserlah ke"menggong"an diri ini.. dan sebenarnya..inilah the origin Sharima...yg semakin ligat dipanggil syasya..hehehe... dok department ni mmg happening dan kadang2 pening... dan jarang2 boring...(^_^)... huhuhu.. kejap je dh sebulan lebih kn2.. report mmg le pitam kejap... jarang2 bercahaya...nk settle k task yg diberi bos pastu boleh terangkan report kn2...

kehidupan seharian di Melaka ni seronok ..sebab dh xpayah nk pk nk makan ape,bil2, sewa uma.. sebab dok dgn parents kn... semua ada... alhamdulillah..save sikit duit .. hehhee.. pasni dh keje turn aku pun tolong parents kn2... aku terpikir... kalau lah aku ad duit...akan ku beli sesuatu..tp xperlu nk mention kt sini.. kn2..heehe.. doakan aku cepat dpt keje ea..aminnnn

 wassalam...
post signature

14 October 2011

Flashback 20.1.2011

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 10/14/2011 10:12:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post

Assalamualaikum...

ari ni mood aku nk letak entri flashback kenangan lalu.... saje... bile dh berjauh gini... mcm2 perasaan timbul hahaha...ok2...bak kate En.Future, jauh dimata tp dekat dihati... (^_^)... insyAllah semoga sentiasa kekal hati...

ok2 dah2.. skrg ni aku nk citer pasal zoo negara...jom2...mari kita lihat!!!! 
-
-
-
-
-
-

ok ..dh sampai... ape lagi termenung tue..jom2 masuk


En. Future: aiyokkk..penguin ni mrh..
aku: lor..knape?
En. Future: sebab... awk tak nk bg jajan kt sy..


ikan pelik dating ... yang betina tue malu2..sebab tue dia palingkan muke


xingat name nye yg pasti bkn kura2... tp yg best dia besau...pastu nampak comel je... 


ni kalu xingat name Gajah mmg nk kne masuk tadika balek ni...


pasangan serangga sedang bertengkar...*lorrr*



eh... kambing ni malu2 plakkk


aikkkk... dgn En. Future bukan maen lgi ko ye cik kambing... huh..


cik kambing yg gedikkk...menci.. aku mkn ko nnti..wat satayyyy..hahahahah


En. Future: eh..awk ...kembau awk ea?? mcm same je....meh2 amik gambau family
aku: jaaattttttttt......dh2 jom2 blek....huhuhu



 wassalam...
post signature

Review..10.4.2011

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 10/14/2011 09:28:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...

entri saje mengedik... review citer2 lame tanggal 10.4.2011..weeee... best nye... En future, bile lagi mau bawak sy ke sini lagi?? hehehehe...



jauh termenung....


saya seorg pemalu...* buwekkkksss*

walaupun panas terik..beliau masih tersenyum...


sape di sebelah daku??? mane En. Future??


lor... bergambau dgn kembar rupenye..hahahah

1st time sampai sini... thanks En Future

aikk...mane satu Hang Tuah nie?? konfius2


seronoknye...weeee


udah2 le tue berposing..dh2 jom2 balik....
post signature

13 October 2011

karya ku....

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 10/13/2011 11:56:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...




 wassalam...
post signature

aku dlm kisah dongeng???

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 10/13/2011 11:38:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...




Lirik Lagu Stacy – Kisah Dongeng
Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini
Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi
(korus)
Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela
Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja
Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini
Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati
(ulang korus)

dah bape hari ni dok ulang2 lagu ni je... mcm sedih je ... sob3... mcm ad kene mengena pun ad gak ni... yela.. aku tau aku ni xde sempurna mane pun.. style mmg out le kn.. jarang nk style2 cantik mcm orang lain... yg aku tau jeans dgn t-shirt n sometimes kemeja kotak2 tue jew... tudung pun mcm 1 style je kot..hahah.. kadang2 terasa kecik pun ad... yela barang2 kecantikan ni mmg out.. alhamdulillah dlu ad osmet2 yg ajau..thanks beb.. (^_^) tp tue le.. time tue je ingat..la ni dh xingat nk bubuh ape..hahah...loser     tetttt....
ape2 pun thanks a lot to En Future..coz terima je orang yang agak kurang sempurna ni... maaf ye.. sy tak reti nk style2 mcm gadis2 lain... touch up kt muka ni pun sy xreti... yang sy tau gne toner dgn bedak je..lain2 tue sy xreti... maaf ye... sy xpandai pakai accessories ni.. hand beg pun sy xreti.. kasut pun sy xde byk2..sy ad sepasang tue je.. maaf awk... sy byk kekurangan... "
dan... semoga En Future bukan kisah dongeng ye...
* pappppp... hah.. ni realiti..bukan mimpi... alhamdulillah...*


(^_^)
 wassalam...
post signature

12 October 2011

DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 10/12/2011 10:55:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...

bila umur semakin meningkat.. kini berada di 20-an... makin banyak lah persoalan yang timbul.. soalan cepumas yang banyak kali... di antara soalan tersebut :


  • bila nk nikah?
  • orang lain yg sebaya kamu dh ad anak pun.... kamu bila lagi?
  • semua orang ad family sendiri kamu bila lagi?
  • bende baik tak elok dilambat2kan 
  • bila si dia mahu masuk risik?
  • bila? bila? bila?
owh... pening menjawab pelbagai soalan... bukan x teringin mahu membina masjid... bukan tiada calon.. alhamdulillah sumer ade.. tp aku ad alasan tersendiri... aku belum konvo lagi..dalam erti kata aku belum grad lagi.. sebagai seorang graduan sudah tentu aku mahu mencari pekerjaan menampung kehidupan ... bagi aku perkahwinan tue besar makna nya.. pelbagai tanggungjawab perlu aku pikul nanti... bersediakah aku mengharungi semua itu? menjadi seorang isteri,ibu,anak,pekerja..semua dalam satu? mampu kah aku? mantapkah ilmu2 ku untuk menjadi isteri,anak,ibu,pekerja? ramai kata sume boleh belajar semasa aku telah mendapat title2 tersebut... tp buat masa ni aku blum lagi... insyAllah.. akan datang semua tue akan berlaku... tp buat masa ni..aku belum lagi... (^_^).. doakan kn semoga dipermudahkan segala urusan...aminnn


 wassalam...
post signature
DiKarAnG oleh: SHA AZIS PaDA 10/12/2011 10:36:00 PM 0 PeMbErI IdeA Links to this post
Assalamualaikum...

kejap je masa berlalu dengan pantasnya.. aku kt sini sedang menjalani praktikal di SAMB Melaka... alhamdulillah dpt officemate yg sgt best... salah silap minta tlg ajar ye wahai kakak2 dan abang2 serta pak cik2..hehhehehe

dh lame x jumpe En future... sebulan berlalu..jangan kurus2 ye... jaga makan k... jaga diri... jaga kesihatan.. n sumer2 lah.. huhuh.. keje elok2... jangan stress2...

 wassalam...
post signature